Šta je novo?

Pešačke zone

Kako ne služi ničemu? Pa ljudi se na Trgu uglavnom nalaze tu ili kod "konja". :)

Pre jedno par godina su ga dobro sredili i radio je lepo sve do prošlog leta ili jeseni. Baš se sećam kako sam ga gledao dok radi i mislio se ko zna dal bi bio tako održavan da je državno vlasništvo. Onda je odjednom opet počeo da trokira, tako negde na jesen, i od tada stalno čas radi čas ne radi, ili mu radi samo mehanički sat a displej ne.

Možda bi mogao da se postigne dogovor sa Deltom da se izmesti negde na neko drugo mesto gde bi bio potrebniji i korisniji. Pošto se radi o donaciji/poklonu, red bi bio da Grad ponudi da podeli troškove sređivanja i premeštanja, pa da ga lepo zajedno postave na neko drugo mesto, sređenog, popravljenog i očišćenog.

Mislim meni ne smeta ni ovako. Moguće da je zato što sam se navikao na njega. Ali eto, ako se ikad bude pokretala neka priča, jedno od rešenja bi moglo da bude to zajedničko izmeštanje na neku novu lokaciju gde bi bio korisniji.

Mogao bi na Slaviju na onaj novi plato. Uklapa se stilski i materijalom sa strubnim svetiljkama koje su tamo postavljene...

Добар предлог, на Тргу баш одудара, Славија је много пригодније место, притом на Славији баш и фали сат, док за трг треба учинити сат на дому војске видљивијим.

Sat je ovde potreban, ali ne ovakav. Trebali bi da ga hitno poprave ili sklone, ovako nema nikakvu funkciju, samo nepotrebno zbunjuje.

Sat je radio dok ga je delta odrzava sad je nicij ne mogu da se dogovore
Uklonjen je sat koji je bio kod pravnog jedino

Evo zašto dobro dođe kad trotoar nije pretvoren u vašar baštama i štandovima:

Epkk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTldFN01EQV8vZmJhNzIxNzk3OTExOGU5MDZhMTZiMDExMTZiNzMyZDQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

https://www.blic.rs/vesti/beograd/pozar ... ih/x8rg2tx

Да се склони. Постоје четири јавна часовника код Трга Републике. На Народном музеју, на Палати Реунионе и близу трга на зиду у Кнез Михајловој и на Ратничком дому. Плус мобилни телефони и говорнице.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=547978#p547978:27xchkrw je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Jun 29, 2018 12:38 am[/url]":27xchkrw]Evo zašto dobro dođe kad trotoar nije pretvoren u vašar baštama i štandovima:
Tako je Bender, baš zbog ovakvih stvari, pešačke zone moraju da ostanu prohodne za velika vatrogasna vozila.

Pogledajte prilog 1
Inače, ovaj požar u podrumskim prostorijama je brzo ugašen, zgrada je na kratko evakuisana zbog dima, koji je putem ventilacije, stigao do osmog sprata.

Hm, kojim putem je vozilo došlo (imajući u vidu položaj) Rekao bih da nije došlo najkraćim putem (sa Terazija) već preko Trga (između novopostavljenih barakica) ili možda čak iz Zmaj Jovine?

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Zapalila se akumulatorska stanica u podrumu, čuo sam da je bilo dimčuge u celoj zgradi i to dok je bila baš puna. Ali srećom svi su izašli na vreme.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=548096#p548096:1546hesu je napisao(la):
astrodule » Pet Jun 29, 2018 2:09 pm[/url]":1546hesu]Hm, kojim putem je vozilo došlo (imajući u vidu položaj) Rekao bih da nije došlo najkraćim putem (sa Terazija) već preko Trga (između novopostavljenih barakica) ili možda čak iz Zmaj Jovine?
Mislim da su svi došli sa Terazija, ima dezInformerova slika dva kamiona kad ulaze preko taksi stanice pored Albanije. Nego su se verovatno okrenuli posle ispred Ruskog cara.

Inače ako se ne varam ovaj Pajero je nekad pripadao Interventnoj brigadi zaduženoj za Stari Grad. Izgleda da su ga predali vatrogascima na korišćenje.

Nisam video s koje strane su došla prva dva kamiona i Pajero, ali sam video druga dva. Oni su malo kasnije, uz glasan zvuk sirena, došli iz pravca pozorišta, preko Kolarčeve i pored Palate Albanija ušli u Knez s te strane.

To znači da i neka bu**** sa kamionom može da uđe u Knez, tj, da žardinjere ne služe ničemu?

Ili su morali nešto da pomeraju?

Sklonjene su zbog radova u sremskoj toplovod
Cjeli taj dio ispred albanije ceka rekonstrukcija vatrogasci ce ulaziti kod narodnog muzeja na pjesackom postoje planovi i pozarni putevi za njih

Direktor je, kao i obično, u pravu. Žardinjere su sklonjene prilikom radova kod Albanije, tako da su vatrogascu ušli u Knez ovuda:

Morate da imate u vidu da je Srbija uvek imala nisku stopu terorizma, pogotovu kad se radi o (samoubilačkim i vozačkim) napadima na civile u gradovima. Stoga se ovde i dalje ne pridaje toliko pažnje tome, da se sad obilazi pešačka zona iz svih uglova i pažljivo meri šta bi bilo kad bi se zaleteo taj i taj i kako to sprečiti...

Mislim da žardinjere i kad se vrate, neće biti tako gusto raspoređene da spreče vozilo po svaku cenu. Nego više kao barikada i odvraćanje onima koji bi da se tu parkiraju ili da pokušaju da uđu u KM ili Sremsku radi dostave ili prosto bahatosti. Dakle nije to protivteroristička mera, već više mera protiv prekršaja.

Što se meni s jedne strane i dopada, jer sam ipak (kao i većina vas ovde) navikao i odrastao u vreme kad su ljudi u gradovima Srbije, u toku manifestacija, mogli da izađu na pešačku zonu odnosno skup nasred prometne ulice bez brige hoće li ih neki fijuk ispravnog mozga pokositi vozilom ili dići u vazduh. O tome se prosto nije ni razmišljalo do pre 5 godina jer se takve stvari na ovim prostorima događaju jako retko. I zato kad sam za Novu Godinu video one betonske barikade koje opkoljavaju KM i posle ceo prostor oko Pašićevog trga, stvarno mi je bilo mrsko.

Mada kapiram da je, nažalost, postalo neophodno... Ali kažem, nemojte da vas čudi što ovde još to nije toliko rigorozno, jer prosto šanse za takve stvari su ipak i dalje relativno male. Da smo u Americi, svako šetalište ili vladina zgrada bila bi već ko Fort Noks. Ali ovde je prosto drugačiji mentalitet i pristup svemu tome.

Elem, da se vratim na KM - kad bi neko hteo da napravi štetu na takav način, mogao bi da bira 20 mnogo boljih mesta za zaletanje i ulazak u pešačku zonu. Na kojima čak i postoje kao neke prepreke, ali su smešno slabe ili jako retko postavljene. Neću nabrajati takva mesta ali mislim da svi znamo o čemu pričam.

Pitanje je i da li te žardinjere stoje tu zbog sprečavanja vozila ili zato što neko misli da je to lepo. Činjenica je da žestoko ometaj pešačke tokove svuda gde se nalaze.

Pa ne bi bas reko da vecina ometa pjesacke tokove cak sprecAvaju pretrcavanje

Inače to je zgrada Udruženja novinara Srbije, mislim da je ceo objekat njihov.

Vrh