Nisam znao gde ovo da napišem, pa ću ovde. Sinoć sam išao pešice od Taša do Doma vojske i ostao razočaran tim potezom kao da nikada pre tuda nisam prolazio. Prvo-plato oko Markove crkve u užasnom stanju, dalje-onaj zid plača ispred Skupštine neverovatno ruži ceo taj potez i ne znam dokle će to tu da stoji. Razumem svu tragediju ljudi koji su izgubili svoje bližnje, ali nema smisla da svoj protest više izražavaju na taj način. Pocepane slike, nekim letvama podbočena cela ta "konstrukcija", plato okolo u raspadu itd. Dalje-pogledam pravo-džinovska reklama SAMSUNG na Domu sindikata, nikako joj tu nije mesto. Pogledam levo-novogodišnji ukrasi na cvetnom platou ispred Starog dvora i na okolnom drveću. Pa tek to smešno izgleda početkom oktobra. Džabe renovirane fasade u Dragoslava Jovanovića, kad klime sve to potiru, i definitivno su mi one i gore od zapuštenih fasada, na svakom koraku su. Idem dalje ka Pašićevom spomeniku i u oči prvo upada kalkanski zid Moskve u raspadnutom stanju. Tu pod hitno bar neki mural da urade, ako već nema planova za rekonstrukciju Viktorovićeve apoteke. Dečanska ulica je posebna priča-pravi crni tunel od prljavih fasada. Nigde drvoreda, a mesta ima sasvim dovoljno bar sa jedne strane. Spuštam se do Terazijskog tunela i u oči prvo upada onaj užas od bloka oko Staklenca i oni krovovi kućica na zgradama. Levo muzička škola u raspadu, zgrada je crna od prljavštine. Plato kod Doma omladine u radovima, to se već mnogo oteže, a nisam nešto oduševljen oko konačnog rešenja. Bacim pogled desno-raspad sistema u Despota Stefana-ne znam da li su gore fasade, trotoari, saobraćaj, ili sparušeni drvoredi. Tako ja stigoh do Doma vojske s osećajem da koliko god renovirali jedan deo grada, neki drugi se još više raspada. Ovim tempom ovaj grad ni za 10 godina neće biti na pristojnom nivou. Na kraju, sve to i nekako-ali one klime na svakom koraku, reklame bez reda i ukusa, bilbordi, neujednačeni izlozi i svakakvi ćumezi-za to ne treba puno novca da bi se sredilo i ujednačilo, a grad bi mnogo bolje izgledao.