Šta je novo?

Parkovi

Relja,
nema šta da uradi policija i inspekcija ako gospoda imaju nečiju dozvolu. Jedino ako su sekli, a u dozvoli piše da ne smeju da seku.
Ali još ne odgovoriše šta piše u toj dozvoli. Šta im se odobrava, postavljanje nekog privremenog objekta, bašte, tezge ili gradnja nečega. Tu je razlika. A opštinska dozvola se može dobiti ako su pre toga prikupljene saglasnosti potrebnih gradskih sekretarijata i komunalnih preduzeća, između ostalog i Zelenila. Znači znamo ko je doneo rešenje-odnosno odobrenje , ali još uvek ne znamo za šta i da li je isto validno i pokriveno svim neophodnim saglasnostima, a ako jeste onda je tu kraj. Bojim se da su tu svi umešani.
 
Za šta da imaju dozvolu?
Da mogu da poseku drveće u parku zbog balona za mali fudbal?

Ko je bre ovde lud?
 
Danasnji prilog Studia B

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MNtKo6LL1m4

Koliko razumeh od prijatelja koji je arhitekta,dozvole za gradnju 2 godine,a posto je ova izdata 2009. godine ona je istekla.

Dok opstina vozdovac nije izdala dozvole za secu drveca,i njih bi na osnovu dozvola sme iseci samo zelenilo Beograd jer se radi o javnom prostoru a ne privatnoj imovini.Tako je recimo bilo u Bulevaru sa platanima,Opstina izdala dozvole i zelenilo seklo.

Dok ovde imate privatnika bez dozvola za secu koji je doveo svoje radnike da seku kao da se radi o privatnom zemljistu a ne javnom parku!
 
Neko je dobio dozvolu za nešto.
A hoće li da odgovaraju i oni koji su doneli rešenje iliti dozvolu. Valjda su znali da ne možeš postaviti balon halu izmedju onoliko drveća. Znate li kakvu silnu papirologiju treba prikupiti. Stoji li uz tu dozvolu i ta silna papirologija.
Svi naivni.
Ili je gospodin dao pajtosu papir na "dodjem ti dodješ mi" i po sistemu APP.
A gospodina pravnika tj. načelnika tj. sada izvodjača radova bi privezala za jedno od preostalih stabala kao na stub srama.
 
Vučko je lepo objasnio - takva dozvola se ne izdaje.

Bez banalizovanja, na isti način, ćata u opštini može da nekome overi "00 - dozvolu za ubijanje".
Ne može da se dobije dozvola za nešto što nije po zakonu i prema propisima, tako da je njihova "dozvola" priča za malu decu.
Nemojmo dozvoliti da nas uvlače u to ludilo.
 
Ako sam ja taj koji izdaje i potpisuje dozvole, ako sam drug član i ako imam podršku, kako da ne može. Ima da može. Nemoj da smo naivni.
Svaka dozvola mora da sadrži tehničku dokumentaciju u odgovarajućem broju primeraka u zavisnosti od broja potrebnih saglasnosti:
Projekat
Saglasnost sekretarijata za saobraćaj
Saglasnost JKP Zelenilo Beograd
Saglasnost sekretarijata za urbanizam
Elektroenergetska saglasnost
Saglasnost zavoda za zaštitu spomenika kulture
Saglasnost uprave za protivpožarnu zaštitu.............itd.

E kad sve to prikupite može da računate na dozvolu.
Pitanje je sad na koji način dolazite do saglasnosti ili je lepo preskočite ako ste neki lokalni funkcionerčić.

Gradskom odlukom je zabranjeno postavljanje bašti na javnim zelenim površinama. Ma nije nego.
Prošetajte Novim Beogradom pa vidite koliko ih je na zelenoj površini. Može, može. Ima tu mnogo prstića u pekmezu. Jedino ako Bukvić nije hteo teglu samo za sebe.
 
hobotnica":2ri358t7 je napisao(la):
Ako sam ja taj koji izdaje i potpisuje dozvole, ako sam drug član i ako imam podršku, kako da ne može. Ima da može.


I šta, dokument koji je nastao kršenjem ovlašćenja, procedura i propisa - omogućava da neka nelegalna radnja bude po zakonu?

Jesam ja to počeo da se nadmudrujem sa pravnikom?
 
Nisam pravnik i nema potrebe da se nadmudrujemo već samo tvrdim da se u uvoj državi ne radi baš sve po zakonu. Već vidjeno.
I nema tu mnogo priče. Ili postoji dozvola sa svim saglasnostima ili nisu ispoštovane saglasnosti .
Znači u celoj priči mene zanima ta famozna dozvola. Kako glasi (odobrava se.......) , šta sve sadrži i sa kojim rokom važenja. Za sada znamo samo da postoji i ko je istu potpisao.
 
Na kraju ce reci da nisu znali da im ta dozvola ne omogucava slobodu da seku kako pozele i koliko zele. Platice mizernu kaznu za prekrsaj, a posto prepreke za njihov projekat vise nema, on ce se i ostvariti na zadovoljstvo bivseg LDP a sadasnjeg SPS clana. DS nece reagovati, odnosno reagovace onako kako ne zelimo da odgovorna vlast zasnovana na pravu reaguje. Vec vidjeno mnogo puta u prethodnim godina, na ovom ili onom "nezgodnom" primeru.
 
relja":1udn4ysl je napisao(la):
Vučko je lepo objasnio - takva dozvola se ne izdaje.

Bez banalizovanja, na isti način, ćata u opštini može da nekome overi "00 - dozvolu za ubijanje".
Ne može da se dobije dozvola za nešto što nije po zakonu i prema propisima, tako da je njihova "dozvola" priča za malu decu.
Nemojmo dozvoliti da nas uvlače u to ludilo.

+ 1 :)
poenta je ko je dao dozvolu a ko je vlasnik firme
koja slučajnost :kum:
 
Oduvek sam se nadao da Pravda ima povez preko jednog oka da bi bila slepa na partijske knjižice. Ko god da je odgovoran za ovo što se desilo u Šumicama mora da odgovara.

Čak i da postoji nekakva dozvola, treba ozbiljno preispitati kako je ona uopšte izdata. Šta kaže Plan detaljne regulacije, šta kaže "Zelenilo", šta kaže Sekretarijat za zaštitu životne sredine itd.

I pozdravljam gest LDP-a koji se vrlo eksplicitno ogradio od svog bivšeg člana: http://www.facebook.com/notes/ldp-voždovac/vandalska-seča-stabala-kod-sc-šumice/411315585575454
 
hobotnica":1armbo66 je napisao(la):
Vest dana: drveće su posekli vanzemaljci.

Citat da bih moga oda se nadovežem:

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Bez-dozvole-posekli-sedam-javora-u-Sumicama.sr.html

– Сеча је почела нешто после 19 часова. У први мах ми се учинило да неко шиша траву, али се затим чула тутњава. Неколико радника моторним тестерама секло је стабла која су ту била и пре 1971. године, када сам се доселила у овај крај. Окупило се нас тридесетак комшија и пошли смо да видимо о чему је реч. Успут смо срели полицијску патролу и замолили их да утврде шта се дешава. Чим су угледали полицију радници са тестерама су се разбежали, оставивши за собом алат и канту са горивом. Остао је само један од њих, да би се нешто касније појавио човек који је полицији показивао уговор са спортским центром „Шумице”. Тај уговор му, како је тврдио, даје за право да посече стабла, јер на тој локацији треба да се гради балон за мали фудбал – каже једна од суграђанки која се прексиноћ затекла код центра „Шумице”.

Она истиче да је изабрано „идеално” време за сечу јавора.

„Недеља, мрак и вече после избора. Претпостављали су да нико неће реаговати, каже суграђанка.

Dakle:
Policajci su razgovarali sa nekim čovekom.
Da li su legitimisali čoveka - ne znam, ne piše, ja nisam bio prisutan.
Elem, osnovno je da ga pitaju: "A Vi ste...?"
Da li su napisali izveštaj u policijskoj stanici - ne znam, ali neka beleška bi trebalo da postoji.
Jedno vreme u svojoj smeni su proveli redeći to i to u Šumicama.
Da li policajci mogu da prepoznaju čoveka sa kojim su razgovarali - mogu.

Ako žele.
 
sve lepo piše u ,,Politici,,

. . . . izgradnja pomoćne hale pored Centra obavlja se na osnovu pravosnažne dozvole koju je još 2009. godine . . . .
. . . . a potpisao ga je tadašnji načelnik odeljenja Ratko Bukvić.. . . .

Ratko Bukvić, direktor preduzeća „Bwine”,
bio je 2009. godine načelnik Odeljenja za građevinsko-komunalne poslove voždovačke opštine potvrdio je za naš list Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac.
:kum:

izvor
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Bez-dozvole-posekli-sedam-javora-u-Sumicama.lt.html
 
[box]Тај уговор му, како је тврдио, даје за право да посече стабла, јер на тој локацији треба да се гради балон за мали фудбал [/box]
E mene zanima taj ugovor. Neka ga pokažu. Još više dozvola. Može li neko iz Opštine Voždovac da sidje u podrum, nadje predmet, pogleda dozvolu i svu prateću papirologiju, pokaže nam i gotova stvar. Svi se uhvatili za seču, a niko ne pokazuje šta piše u toj vajnoj dozvoli i ugovoru. Zar vam jedna stvar nije sumljiva. Ponavljam. Kako smestiti onoliki balon između ili pored drveća. Ukoliko je dozvola uopšte i data za balon ili nešto drugo s obzirom da je izdata 2009. godine.
Interesantna je i informacija da je Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica ???
 
Izvor APR
http://pretraga2.apr.gov.rs/Enterpr...code=6923096E5ECDF269E18A6696996605F98396B3E8

Регистар привредних субјеката 5000059061040
БД 62281/2012
Дана 15.05.2012. године
Београд

Регистратор Регистрa привредних субјеката који води Агенција за привредне регистре, на основу члана 15. став 1. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре („Службени гласник РС“, бр. 99/2011), одлучујући о регистрационој пријави промене података код PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROMET ROBE I USLUGA BWINE DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC) , матични/регистарски број 20780410 коју је поднео/ла:

Име и презиме: Игор Анђелковић
ЈМБГ: 3006977710218

доноси:

Р Е Ш Е Њ Е

ОДБАЦУЈЕ СЕ регистрациона пријава промене података код:

PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROMET ROBE I USLUGA BWINE DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC)

Регистарски/матични број: 20780410
која се односи на регистрацију промене/а: Чланови / удели, Контакт подаци/Бројеви рачуна, Законски заступници, Седиште и адресе, Пословно име.
јер је утврђено да нису испуњени услови из члана 14. став 1. тачка 6), 10) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре.

Образложење

Подносилац регистрационе пријаве поднео је дана 10.05.2012. године, регистрациону пријаву промене података број БД 62281/2012 и уз пријаву је доставио документацију наведену у потврди о примљеној регистрационој пријави.
Провeравајући испуњеност услова за регистрацију промене података ,прописаних одредбом члана 14. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, Регистратор је утврдио да нису испуњени услови за регистрацију из следећих разлога:
Одредбом члана 14. став 1. тачка 6) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре (Службени гласник РС 99/2011) прописано је да по пријему пријаве регистратор проверава да ли су уз пријаву приложени прописани документи. Одредбом члана 143. став 1. Закона о привредним друштвима прописано је да се својство члана друштва стиче даном регистрације власништва над уделом у складу са законом о регистрацији. Одредбом члана 198. став 4. Закона о привредним друштвима прописано је да у једночланом друштву функцију скупштине врши једини члан друштва, док је одредбом члана 200. став 1. тачка 7) прописано да скупштина именује и разрешава директора, ако је управљање друштвом једнодомно.
Увидом у приложене одлуке о промени седишта, законског заступника и пословног имена, утврђено је да је потписана од стране Анђелковић Игора, односно од стране лица које је означено као стицалац удела по основу приложеног уговора о преносу удела, а које у складу са цитираном одредбом члана 143. став 1. Закона о привредним друштвима својство члана друштва стиче са даном регистрације власништва над уделом.
Дакле, наведено лице не може вршити функцију скупштине друштва, у складу са цитираном одредбом члана 198. став 4. Закона о привредним друштвима све до регистрације својства члана, односно како Анђелковић Игор у тренутку доношења одлука о промени седишта, законског заступника и пословног имена, није имао својство члана друштва, то се по основу приложене одлуке не може усвојити регистрациона пријава промена седишта, законског заступника и пословног имена.
Даље, одредбом члана 14. став 1. тачка 10) Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре (Службени гласник РС 99/2011) прописано је да по пријему пријаве регистратор проверава да ли је уз пријаву приложен доказ о уплати накнаде за вођење поступка регистрације.
Одредбом члана 10. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре предвиђено је да је подносилац пријаве дужан да поднесе пријаву у року од 15 дана од дана настанка податка или документа који су предмет регистрације, односно промене регистрованог податка или документа, ако законом није одређен други рок, док је одредбом члана 3. став 3. Одлуке о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре („Сл. гласник РС“, бр. 5/2012) прописано да додатна накнада за неблаговремено поднету регистрациону пријаву промене података о привредном субјекту и брисање привредног субјекта из регистра, износи 6.000,00 динара.
Увидом у поднету документацију утврђено да су одлуке о промени седишта, законског заступника и пословног имена донете на дан 11.04.2012 године, да је Уговор о преносу удела закључен и оверен 12.04.2012 године, а да је регистрациона пријава поднета 10.05.2012 године, те је неспорно да је поднета пријава неблаговремена. С тим у вези, утврђено је да није достављен доказ о уплати додатне накнаде у износу од 6.000,00 динара за неблаговремено поднету регистрациону пријаву промене сходно одредби члана 3. став 3. Одлуке о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре („Сл. гласник РС“, бр. 5/2012).

С обзиром на напред наведено, у складу са одредбом члана 17. став 2. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, регистратор је донео одлуку као у диспозитиву.

Ако подносилац регистрационе пријаве, а у складу са одредбом члана 17. став 3. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, у року од 30 дана од дана објављивања овог решења на интернет страни Агенције:
- поднесе регистрациону пријаву за регистрацију података о чијој регистрацији је
одлучено овим решењем, (рег. пријаву са додацима за промене- Чланови / удели,
Контакт подаци/Бројеви рачуна, Законски заступници, Седиште и адресе, Пословно
име.)
- достави одлуке о промени седишта, законског заступника и пословног имена донете
од стране лица које је имало својство (регистрованог) члана друштва у тренутку
доношења одлуке
- достави доказ о уплати накнаде у износу од 6.000,00 динара за неблаговремено
поднету регистрациону пријаву,
- плати половину од износа прописане накнаде за регистрацију која је предмет
пријаве (3.650,00 динара)
задржава право приоритета одлучивања засновано подношењем пријаве одбачене овим решењем.

Висина накнаде за вођење поступка регистрације утврђена је у складу са Одлуком о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре („Сл. гласник РС“, бр. 5/2012).

УПУТСТВО О ПРАВНОМ СРЕДСТВУ:
Против овог решења може се изјавити жалба
министру надлежном за положај привредних
друштава и других облика пословања, у року
од 30 дана од дана објављивања на интернет
страни Агенције за привредне регистре, а
преко Агенције.

РЕГИСТРАТОР
__________________
Миладин Маглов





Регистар привредних субјеката 5000059367517
БД 66667/2012

Дана, 23.05.2012. године
Београд


Регистратор Регистра привредних субјеката који води Агенција за привредне регистре, на основу члана 15. став 1. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре („Службени гласник РС“, бр. 99/2011), одлучујући о регистрационој пријави промене података код PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROMET ROBE I USLUGA BWINE DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC), матични број: 20780410, коју је поднео/ла:

Име и презиме: Милијана Перовић

доноси
РЕШЕЊЕ

УСВАЈА СЕ регистрациона пријава, па се у Регистар привредних субјеката региструје промена података код:

PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROMET ROBE I USLUGA BWINE DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC)

Регистарски/матични број: 20780410

и то следећих промена:

Промена назива:
Брише се:
BWINE
Уписује се:
WINER A EXOPORT

Промена пословног имена:
Брише се:
PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROMET ROBE I USLUGA BWINE DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC)
Уписује се:
PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROMET ROBE I USLUGA WINER A EXOPORT DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC)

Промена скраћеног пословног имена:
Брише се:
BWINE DOO BEOGRAD
Уписује се:
WINER A DOO BEOGRAD

Промена седишта привредног друштва:
Брише се:
Адреса: Беранска 24г , Београд-Вождовац , Србија
Уписује се:
Адреса: Мокролушка 120 а , Београд-Вождовац , Србија

Промена бројева рачуна у банкама:
Уписује се:
• 160-362760-39
Промена контакт података:
Уписује се:
Телефон 1: 063/268543
Факс: 011/3961620

Промена законских заступника:
Физичка лица:
Брише се:
• Име и презиме: Ратко Буквић
ЈМБГ: 0801977172651
Функција у привредном субјекту: Директор
Начин заступања: заједнички

Уписује се:
• Име и презиме: Игор Анђелковић
ЈМБГ: 3006977710218
Функција у привредном субјекту: Директор
Начин заступања: самостално

Промена директора:

Директори - физичка лица:
Уписује се:
• Име и презиме: Игор Анђелковић
ЈМБГ: 3006977710218

Промена чланова:
Брише се:
• Име и презиме: Милијана Перовић
ЈМБГ: 2304986715025
Удео: 100,00%

Уписује се:
• Име и презиме: Игор Анђелковић
ЈМБГ: 3006977710218
Удео: 100,00%




О б р а з л о ж е њ е

Поступајући у складу са одредбом члана 17. став 3. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, подношењем регистрационе пријаве број БД 66667/2012, дана 17.05.2012. године, подносилац је задржао право приоритета одлучивања о тој пријави, засновано подношењем пријаве која је решењем регистратора БД 62281/2012 од 15.05.2012 одбачена, јер је утврђено да нису испуњени услови из члана 14. став 1. тачка 6 и 10 истог Закона.

Проверавајући испуњеност услова за регистрацију промене података , прописаних одредбом члана 14. Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, Регистратор је утврдио да су испуњени услови за регистрацију, па је одлучио као у диспозитиву решења, у складу са одредбом члана 16. Закона.

Висина накнаде за вођење поступка регистрације утврђена је Одлуком о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре („Сл. гласник РС“, бр. 5/2012).


УПУТСТВО О ПРАВНОМ СРЕДСТВУ:
Против овог решења може се изјавити жалба
министру надлежном за положај привредних
друштава и других облика пословања, у року
од 30 дана од дана објављивања на интернет
страни Агенције за привредне регистре, а
преко Агенције.

РЕГИСТРАТОР
__________________
Миладин Маглов
 
Biografija:

Godina rođenja: 1977
Funkcija: Načelnik odeljenja opštinske/gradske uprave

Pol
muško


Godina rođenja

1977


Posebne usluge:

Učestvovao na Lokalnim izborima 2008 godine u opštini: Voždovac, okrug: Grad Beograd, kao kandidat: Demokratska stranka, na listi: Za evropsku Srbiju - Boris Tadić.

Ostalo:

Stepen obrazovanja: VII - 1 stepen (Prvi stepen fakulteta/osnovne studije)
Zanimanje: Stručnjak iz oblasti društveno humanističkih nauka

ovo sam našao preko gugla...
 
Dopada mi se što se oko ovog adigla prašina koja treba da se digne! Ljudi pričaju o tome i to je bitno, stranke su reagovale, mediji...
 
Za ovakve i slične stvari i treba da se digne prašina. Pokazaše nam neki ugovor (nije mi najjasniji), ali je čudno da još uvek ništa o toj fantomskoj dozvoli. Čudi me da je čelnicima opštine Voždovac toliko teško da sidju u podrum i izvade tu dozvolu.
A i dalje me zanima može li da se smesti balon uz objekat Sportskog centra, a da se ništa ne poseče i ošteti.
 
http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=76937&kategorija=Beograd

Vesti :: Beograd
Prijave protiv odgovornih za bespravnu seču stabala »
24. Maj. 2012 | (18:50 -> 22:13), Izvor : Studio B, Komentari: 0 komentari :: video prilog

Četvrti dan posle divljačke seče stabala u Šumicama, podnete su i prve prijave protiv onih koji su angažovali radnike.

Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je krivične prijave za nesavestan rad i pustošenje šuma protiv firme BWINE, kao izvođača radova i Sportskog centra Šumice kao investitora.

U iščekivanju kazne od oko milion dinara, ali i reakcije policije, izvođač i investitor suočiće se i s prekršajnim prijavama zbog nelegalne seče drveća.

Iako se još zvanično ne zna ko je sekao stabla stara 40 godina u Šumicama, na ovom snimku se to dobro vidi.

Papir, koji pokazuje Igor Andjelković, kao vlasnik i direktor firme BEWINE, a u koji je Studio B imao uvid, jeste ugovor iz 2012te o postavljanju pomoćnog objekta. Ugovorom se izvodjač -firma BEWINE obavezao da organizuje gradilište, a investitor - sportski centar Šumice da omogući nesmetan priključak na struju, vodu i kanalizaciju. Ugovor su potpisali direktor centra Ivan Bakić i donedavni direktor Bwine-a Ratko Bukvić.

Simptomatično je da je isti čovek 2009te godine, ali tada kao načelnik odeljenja za komunalne poslove u opštini Voždovac odobrio SC Šumice prijavu početka izgradnje balona. Firmu BEWINE pre mesec dana preuzeo je Igor Andjelković, koji je u trenutku seče stabala bio u parku u Šumicama.

- Igor Andjelković - Čovek je bio u jednoj vlasti kako je on mogao da zna da će neko iz buduće s njim potpisati ugovor. Firma bewine učestvuje na tenderu i kao najbolji ponidjač mi smo zaduženi za postavljanje balona i nismo učestvovali u nikakvoj seči šume koja bi narušila izgled ovog parka.

Iako sada u SC "Šumice" kažu da imaju važeći ugovor o postavljanju balona sa Bewineom, pre samo dva dana iz tog centra dobili smo saopštenje da je izvodjač započeo radove, a da prethodno nije obavestio investitora.

- Moma Stefanović SC Šumice - Raspisan je konkurs prijavile su se tri firme, najbolji ponudjač je dobio mogućnost da radi na izgradnji tiog objekta, najbolji ponudjač bewine i jasno je precizirano da se vodi računa o zaštiti životne sredine.

I dok za brutalnu seču javora niko od osumnjičenih ne želi da preuzme odgovornost, oni kojima park najviše nedostaje na posečena stabla ostaviljaju ruže i dežuraju, kako bi zaustavili eventualni nastavak radova.

- Dejan Restak, grupa "Zaštitimo Šumice" - Ja sam juče razgovarao sa zamenikom SC Šumice i on mi je rekao da će razmatrati mogućnost da danas u toku dana raskine taj ugovor kako on tvrdi narušeni osnovni elementi tog dogovora dakle nije bilo osnova da se seku stabla.

Nijednu saglasnost, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, ni investitor ni izvodjač nemaju za seču stabala i zauzeće zelene površine. Sekretarijat je zato podneo i krivične i prekršajnu prijavu.

- Zoran Marković, Sekretarijat za inspekcijske poslove - Ne protiv nepoznate osobe, već ptotiv investitora i izvodjača. A to su? Prema ugovorima Bewine i SC Šumice, podnet je zahtev MUP-u da izvrše u svom domenu i podnesu krivičnu prijavu protiv počinilaca seče stabala.

Policiji su već poznata imena trojice muškaraca koji su sekli stabla ili nadgledali radove u nedelju uveče, a kako su gradjani zapisali i tablice kamiona kojim su ostali pobegli, posao policije ne bi trebalo da bude težak. Gradski inspektori su Sekretarijatu za urbanizam podneli zahtev da se preispita i opštinska potvrda iz 2009te o početku izvodjenja radova. Iz opštine Voždovac posle početne spremnosti da o svemu govore za javnost, već tri dana niko nije bio spreman da se u ime lokalne samouprave izjasni o tom kriminalnom činu.


Ključna stvar: zauzeće zelene površine
 
Гага":27jra960 je napisao(la):
На Бежанијској коси на зеленој површини између улица Николе Добровића и Данила Лекић Шпанца, пре пар дана је почео да се гради паркић за децу. Ту је иначе требала да се пре више од 15. година гради гаража, али се одустало због немања пара и затрпала рупа која је ту била. Сад ето ниче паркић и ево пар слика.

Ужасно је то што се десило у парку код СЦ Шумице.
Ево нечега лепог кад је реч о парковима. Завршен је мали паркић на Бежанијској коси на углу улица Николе Добровића и Данила Лекић Шпанца, а о чему сам већ обавестио. Деца баш уживају у свим реквизитима који су постављени. Наравно постављена је и гумирана подлога против озлеђивања у случају падова деце. Посађена је и трава и лепо ће изгледати кад све озелени.
 
Vrh