Šta je novo?

Parkovi

Nismo videli dozvolu sa sve skicom gde je trebalo da se izvode radovi , de je trebalo da se udene taj fantomski balon ili nešto drugo. Dozvola je postojala za nešto. A to nešto te veličine moglo je da se udene samo ako se ukloni nešto što smeta.

Bulevarac":3fu8gkma je napisao(la):
vucko":3fu8gkma je napisao(la):
Pricao sam veceras sa gradskim sekretarom za zastitu zivotne sredine gospodinom Trivanom.Kaze da je oko sumica sve dobro zavrseno.

Ali da bi on to drugacije uradio i naterao drvosece da od svog novca zasade stabla,izvine se na televiziji i onda ih tuzio da bi ostalima bilo za nauk.

Pominje neku slicnu situaciju na Vidikovcu kao ovoj u sumicama.

Kako je zavrseno, pa zar ne treba neko da odgovara za to sto je na svoju ruku bez ikakve dozvole posekao parkovsko drvece ? Poenta je valjda da se ljudi kazne i tako prenese poruka drugima da se tako nesto ne isplati. A da bi to shvatili da se ne isplati ni pokusati, kazne za taklve preklrsaje moraju biti drakonske.

A osim što neko treba da odgovara za neleganu seču i izdavanje neispravnih dozvola, neko treba da plati i troškove sadnje. Jer ipak i nove sadnice koštaju, Gradsko zelenilo ima troškove (radni sati, gorivo, nepredviđeni radovi...)...
Sve te troškove treba naplatiti, za primer.
Ako je šerif, neka bude šerif do kraja.

Šerif je neko ko čuva red tamo gde zakona nema.

Beograd valjda zaslužuje čoveka koji će voditi grad uz poštovanje zakona, podnositi tužbe ukoliko se on krši i organizovati rad na takav način da nikome ovako nešto ne padne na pamet.
Saditi drveće, dok mogućnost da u roku od pola sata nestale 7 stabala (ukoliko ih lično šerif nije posadio) još uvek postoji, je čisto politikanstvo.

Нацрт плана детаљне регулације за „Пети парк” на јавном увиду

310512-petipark.jpg

31. мај 2012.
Нацрт плана детаљне регулације блока између Булевара краља Александра и улица Станислава Сремчевића и Тонета Томшича изложен је на јавни увид у просторијама Скупштине града Београда, ул. 27. марта бр. 43-45, сала 2 у сутерену, у периоду од 01. до 30. јуна 2012. године, сваког радног дана од 09 до 18 часова.

Информације о предложеним решењима даваће представник обрађивача уторком и четвртком од 12 до 18 часова, у згради Градске управе, Ул. 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), а заинтересовани се о свему могу информисати у канцеларији 304 на III спрату Градске општине Звездара, Одсек за заштиту животне средине.

ЈАВНА СЕДНИЦА Комисије за планове Скупштине града Београда биће одржана у згради Градске управе, 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену), 04. септембра 2012. године, у 13 часова.

Заинтересована лица своје примедбе на предложена решења, искључиво могу доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, преко писарнице у Ул. 27. марта бр. 43-45, најкасније до краја јавног увида, тј. до 30. јуна 2012. године.

http://zvezdara.rs/novosti/dogadjaji/1442.html

Pravi se nov park u Ljutice Bogdana, dole kod taksista. :kk:

Kako mislis nov? Tamo vec postoji park izmedju taksista i solitera kao i ono malo parce preko puta pre same Komande.

Urbanisticki plan petog parka sa javnog uvida.

Dakle strpnuse sa istocne strane parka oko 2 metra i napravice 13 parking mesta.

peti-park.jpg

U Miljakovačkom parku ima napretka u odnosu na stanje koje sam video kad sam tamo bio krajem marta, ali, ako rade ovim tempom, trebaće još nekoliko meseci da se sve završi (ovo je slikano 31. maja):

Bazenčić pri dnu padine:

WJ5Pw.jpg

xFOgV.jpg

Korito potoka je izgleda dobilo konačan izgled:

Rrz5K.jpg

rHDyU.jpg

n4bp3.jpg

Na kapiji se izgleda radi ista završna obrada kao i na koritu potoka:

DUsPP.jpg

Ne znam da li ovi objekti treba da budu zastakljeni ili otvoreni i čemu će služiti:

z1Ulu.jpg

FUPf1.jpg

AQLxs.jpg

Staze popločane kamenim pločama nepravilnog oblika su velikim delom uništene i pretpostavljao sam da će ih nažalost zameniti behaton, ali nigde ne vidim behaton ploče koje su stajale naslagane. Park je predveče prepun roditelja sa decom kojima je ovo glavno mesto za šetnju, ne znam da li se zato radovi izvode bez zatvaranja parka (mislim da nigde u blizini ne postoji neki drugi pravi park). Ne znam da li je tačno ono što se u svim vestima govori, da potokom treba da teče voda iz vodovoda. Mislio sam da će tu propustiti vodu sa izvora koja je sprovedena u kanalizaciju, a ako ne onda mi je logičnije da se voda sa dna pumpa do vrha kao u fontanama po gradu. Korito potoka je valjda ovakvo da bi deca mogla da ga zimi koriste kao bob stazu. Ovde se izgleda radi po nekoliko dana, pa onda duže vreme nema nikakvih radova, videćemo kako će to dalje teći.

edit 2012-07-01: slike postavljene na imgur jer dodaj.rs izgleda da više ne postoji

Na Ekapiji je izašla vest: "Projekat završen, čeka se novac - Za obnovu Pionirskog parka u Beogradu potrebno milion evra"

Vest je nažalost dostupna samo registrovan korisnicima, ali vidim da je kao izvor naveden "Blic" koji naravno taj tekst nema na svom internet sajtu. Tako da bih molio neku dobru dušu koja je čitala/kupila današnji "Blic" da nam u par reči prenese šta tamo piše. Hvala!

Današnji Blic by dobra duša :) - Pionirski park kao rezervat prirode – završen projekat dugo očekivane rekonstrukcije, ali čeka zbog cifre od milion eur. U okviru rekonstrukcije je planirano postavljanje zalivnog sistema koji bi održavao potrebnu vlagu zemljišta, nove klupe, novo dečije igralište, muzički paviljon, revitalizacija zelenila. Projekat je završen, ali čekamo pogodan period i završetak započetih radova, pa da veliki deo budžeta možemo da iskoristimo da ga realizujemo, kažu u Zelenilu Beograd.

To je sve o projektu ... Inače najveći deo teksta je o istoriji parka, arheološkom nalazištu, Andrićevoj klupi, hrastu starom 200 godina, grobovima legionara koji se nalaze u podnožju otkriveni pri izgradnji garaže, spomen pločama svih srpskih vojskovođa iz Prvog svetskog rata.

..... park im je ispred nosa..... možda opet neki Alijev pomogne, pa dobijemo i novu spomen ploču…

Hvala, Nova :)

Brine me samo da rekonstruisana fontana nije naznaka budućeg izgleda parka. Ne znam kakav je tvoj utisak, ali meni se čini da mu je baš potrebna revitalizacija. Pre nekoliko nedelja sam prošao kroz park u neko predvečerje i šokirao sam se koliko je mračan i zapušten :(

Skoro svakodnevno prolazim pored, zavisi odakle gledaš :) , ali da ako prolaziš njim - zapušten je prava reč. Potrebna mu revitalizacije, može to i u fazama da se radi...moglo je. Ako budem imala vremena ovih dana gledaću da slikam.

Bilo bi lepo i znati koliko posla tu ima u odnosu na npr Tašmajdan za koji je dato 2 mil. eur.

Zapravo ceo taj prostor između Andrićevog venca, skupštine i doma sindikata zaslužuje da se obnovi.

Na šta liče Trg Nikole Pašića, parking ispred skupštine... zlo

Nadlezna gospodja iz zelenila je Dragana Trifunovic koja je radila i rekonstrukciju hortikulture u Bulevaru.

Eto jos jedne zanimljive stvari iz clanka u blicu.Ne kazem da ce seckati drvece kao onomad,ali mi je los flesbek kada vidim njenu slike i ime.

I da dodam ...da poplocaju granitom trotoare do skupstine grada..nedolicno je imati asfalt na takvom potezu.. :kafa:

Академски парк, јун12

Akademski park by Polexia Nurkin, on Flickr

Бандера стварно отвара питање да ли је и Цвијић имао неке везе са електриком.

Sad nek nakace solarni panel i dole one utikace za mobilne i eto onog jagoda drveta.

Vrh