Šta je novo?

Parkovi

Te staze sa sitnim šljunkom nisu za ovakve gradske parkove upravo iz razloga koje si naveo. Tako je isto i na Ušću.

Možda kao neka pomoćna staza između drveća (recimo tamo gde ljudi naprave utabane staze)

Ali recimo za stazu zdravlja kroz Košutnjak to bi pravi potez.
 
Meni su te staze svuda fenomenalne, možda kod nas izvedba nije najbolja, ali imaju puno korisnih karakteristika - odvode vodu, nema blata, jednostavnije održavanja, prirodniji osećaj tokom šenje...
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: 10k
Odlično je sređen Pionirski, ali mislim da bi trebalo i ove unutrašnje staze popločati jer su ove staze sa sitnim šljunkom očajne, prosto se brzo raznese i većim delom je mix ogoljene neravne betonske podloge i gomile kamenčića. Ne vidim smisao potencirati na takvim stazama ako je ostatak parka odrađen sa modernim popločavanjem.
Gradski parkovi koji nisu park - šuma nema šta da imaju šljunak ili sitne kamenčiće, čak ni na mestu gde su dečja igrališta, već da to budu popločane ili izbetonirane (asfaltirane) staze, a dečja igrališta da budu sa onim gumenim podlogama koje se praktikuju godinama unazad. Primera radi, Hajd park ima dva dela, jedan urbani, koji od kad znam za sebe, da se tako izrazim, je popločan velikim belim lomljenim kamenim pločama, dok je drugi deo više šuma, koja je nedavno napravljena sa nekoliko staza koje tu nisu postojale, pored par koje su postojale od ranije, i posuto je stnim kamenjem. Pored toga ima centralnu stazu koja je asfaltirana, kao i još jedna staza, što mu dođe tri različita tipa uređenja staza, i što bi trebalo da se promeni, tj. da se unificira, a lično mislim da bi to najbolje bilo da se odradi sa popločavanjem kao što je urađen urbani deo.​

Ali recimo za stazu zdravlja kroz Košutnjak to bi pravi potez.
Gde mu tačno dođe ovo?
 
Malo samopromocije nije na odmet :)


Kosutnjak.gif
 
Tri zvanične u tom delu. Mislim da nisu uopšte obeležene, a mogle bi biti. Te staze su inače dovoljno prohodne i za bicikl, čisto ko hoće malo da oseti blafi offroad. Ja sam išao tuda sa glatkim gumama, 28" i ima možda samo par mesta gde manje iskusni moraju da siđu sa bicikla.
 
Парк Ћирила и Методија

Свеже, пролећнe зеленe боје и умивање кишом, уз нешто уређења и одржавања, и српски парк дигну на леп ниво:


























Уз обнову и друкчије уређење, овај потез може да буде занимљив и особен део града:












 
Poslednja izmena:
Da malo prebacim priču o đubretu oko kanti iz teme o Trgu republike i Komunalcima.

Ove slike nemaju veze sa nedostatkom kanti, već sa nekulturom ljudi, a kada nekoga porodica nije naučila redu, onda mora Država, tj. zato mora Komunalna da šeta unutar stambenih blokova i opominje, tj. skreće pažnju ljudima (klincima) koji piju i jedu na klupama da ne ostavljaju đubre za sobom.

Već sam pisao kako bih rešio ovaj problem. Potrebno je da u svakom bloku patrolira uvek ista ekipa komunalaca (policajaca) i da svakoj grupi priđe, malo popriča, bez ikakve represije, ali opet da im se da do znanja da su oni tu. Ako to ne pomogne, onda se sledeći put traže lične karte na uvid i upisuju podaci u svesku i samo im se kaže da ne žele da vide đubre sutra ujutru na tom mestu.

Ako ni to ne pomogne, onda sledeći put se oteraju klinci i objasni im se zašto. Kaže im se da ih neće terati ako ponesu jednu kesu za đubre u koje će na kraju sve pokupiti i ostaviti tako vezanu kesu pored kante.

Naravno, potrebno je i da Zelenilo i Čistoća zaposle više ljude za teren i da se vikendom pojača jutarnje čišćenje jer će i vezane kese ptice i kučići da pocepaju i raznesu.

IMG_1292.JPG
IMG_1294.JPG
IMG_1295.JPG
IMG_1297.JPG
IMG_1298.JPG
IMG_1299.JPG
IMG_1300.JPG
 
Cestitam bratu, drugu i jedno vreme treneru Dejanu Ribacu novi radni zadatak direktora JKP Beogradski park a beobuilderima laksi prodor do informacija.
 
Čestitam bokseru na izboru za direktora. Stručnost ispred politike!
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Cestitam bratu, drugu i jedno vreme treneru Dejanu Ribacu novi radni zadatak direktora JKP Beogradski park a beobuilderima laksi prodor do informacija.
Чему то ЈКП поред Зеленила? Хоће сад ЈКП БГ парк да ангажује приватна предузећа за одржавање зеленила?
 
Па ето већ имамо нпр. ЈКП Путеви Београда који су управљач путева, док је ЈКП Београд пут извођач, па се некад ангажују приватни путари, чини ми се највише по приграду.
 
Zatekoh ovo u Karađorđevom parku, nisam siguran šta rade i čemu mašina služi, a žurio sam pa nisam mogao da pitam. Ako neko zna, nek podeli sa ostalima
20230629_173650.jpg
 
Vrh