Šta je novo?

Parkovi

dsc03622.jpg

zelenilo ponovo u akciji kod vuka zacudjujuce brzo

Stavili starije stablo, hahahha, sjajno :)

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

I sad neko nek kaze da parkovi nisu raznovrsniji u poslednje vreme...

Ovo po meni ne spada u kategoriju parkova vec malih zelenih povrsina.
Lepo u svakom slucaju! Ima li stubica da ga stite?

Urbani dzepovi , reko vesic da ce srediti 100 komada , samo se nadam da ce to odrzavati kasnije

Необичне су те клупице, добро је што туда није много пролазно.
Да јесте, биле би неодговарајуће.

Ја волим класичне, удобне клупе с наслоном, попут оних старих на Калемегдану. Које су, успут да кажем, доста старе, летве им се покривиле и нису више тако удобне. :p

Постоји оградица према улици од појединачих, међусобно неповезаних, у црно обојених шипки различите висине, с леве стране гледано као на последње две слике, према Будимској улици.

Једна тужна слика у парковима је да нико не поштује ограничења о слободном пуштању паса, ево пример парка код економског нити су пси на повоцу нити имају корпу. наравно сад неко може да каже "неће он" али живот у велеграду где на малом простору живи много људи да би сви имали какав такав квалитет живота правила морају да се поштују.
4.jpg

Иста прича је и нпр. у Карађурђевом парку где власници своје псе шеткају без поводца а простор предвиђен за слободно пуштање паса је празан. Да комунална полиција ради свој посао ствар би била другачија.

мислим да не би смели ни прићи неком батици који је свог стафорда пустио да се мало истрчи по парку

Pitanje da li je ovo sto je bilo predivdjeno za topcider napravljeno na adi ciganliji postoje ostaci slicnih tornjeva svemirskog izgleda kod ade safari

dsc04091.jpg

dsc04092.jpg

dsc04093.jpg

dsc04094.jpg

dsc04090.jpg

Засађене листопадне и зимзелене саднице у Финансијском парку.
Иначе тај потез, па до парка Газела је душу дао да комунална ради посао који и треба да ради. Псе пуштају по читав дан, не чисте за њима. Пре неки дан сам виде стоку која је отворила капију дечијег игралишта у Финансијском парку и пустила куче да скаче по справама и остави ту и тамо поклон.
У парку Газела има ограђени део за псе и за три године сам видео пет пута да су власници паса користили исти.

A pa to im je daleko komunalcima pa kod vukovog spomenika divljaju svako jutro

dae2101f74295d93e94eda4a6888ca9b.jpg
a8c1978b0be0809e03ff9f422e2ffa2f.jpg
ece3a6fabfa344300efbdcc1421b9ac5.jpg
caec27567751ebb818480e47d975ef2c.jpg

Verovatno svi već znaju za ovo, ali ja ne mogu više naglasiti koliko mi je apsurdno da ovako izgleda spomenik koji je pod republičkim protektoratom. Navodno je Zelenilo nadležno za održavanje parka, pa samim tim i za čišćenje zidova i za nadzor. Ali, nikom ništa.

Zamislite koje je đubre ovaj menadžer, on će da zaključava naš park, odakle gradskoj upravi pravo da nam otimaju našu zajedničku površinu? Sledeća mera je uvođenje policijskog časa jedino.

[quoteПозивамо грађане да на телефоне Беоинфа пријаве површине између својих зграда које су девастиране, нису уређене, како бисмо их уредили. Трудимо се да изађемо у сусрет грађанима. Пре недељу дана смо добили петицију грађана са Студентског трга који се жале да ноћу људи који живе у околним зградама од галаме не могу да спавају. У свету постоји пракса да се велики паркови закључавају ноћу. Ми смо већ предузели мере, тако да ће у наредних неколико недеља, највише месец дана, бити други режим на Студентском тргу. Ту већ постоји ограда и капије, па ће он бити закључаван ноћу. Тако ћемо изаћи у сусрет грађанима, а парк ће бити сачуван. Људи ће моћи да га користе, али ноћу од поноћи до пет или шест ујутру нема потребе да га било ко користи – истакао је Весић и позвао грађане да шаљу своје предлоге и иницијативе, јер како је додао, нешто може да се реши и са мало или без новца, али са много труда.

][/quote]

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1652544

Vrh