Šta je novo?

Parkovi

milos.tro":k9dsu4dc je napisao(la):
Ovako stoji već skoro 2 meseca, ne znam u čemu je problem da li im je zafalilo ovih stubića?
Rešena misterija neotvaranja parka u Bul.Despota Stefana:
il331yv.jpg

Dedonja sa SSC
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... t122107759

6.3 otvoren je parkić ili ti urbani džep u Bul.Despota Stefana:
fotografija3967.jpg

fotografija3968.jpg

fotografija3969.jpg

fotografija3970.jpg

fotografija3971.jpg

fotografija3972.jpg

fotografija3973.jpg

fotografija3974.jpg

fotografija3975001.jpg

Отворен без Синише Малог ...

Lepo izgleda, ovako na slikama.
Ipak, ove šarene behaton kocke mi uvek deluju nekako krte i labavo uklopljene. Valjda sam ja pod utiskom blookva 45 i 70, gde je korišćen pravi kamen, zalivan betonom... Relan život zahteva klupice sa naslonom. Parkovi nisu samo za mlade.
Ovde će pravi test će biti - kontrola bahatog parkiranja.

Gradjansko prozivanje uspjelo plus nije bilo slikanja politicara

Ako ne postave stubiće celim obodom parkica biće bahato parkiranih kolko hoćeš, a trebalo bi da postave one kese za izmet kućnih ljubimaca jel i g.... ima kolko hoćeš :grand:

milos.tro":1rzyl0t7 je napisao(la):
..... celim obodom parkica biće bahato parkiranih kolko hoćeš....
.... izmet kućnih ljubimaca jel i g.... ima kolko hoćeš :grand:

Placamo komunalnu policiju da vodi i taj deo komunalnog reda
a oni to grubo zanemaruju zašta su placeni
vec rade za ,,neku,, privatnu firmu
i opet naše pare da trošimo još i na stubice pored komunalaca :mrgreen:

milos.tro":28kq3u38 je napisao(la):
Ako ne postave stubiće celim obodom parkica biće bahato parkiranih kolko hoćeš, a trebalo bi da postave one kese za izmet kućnih ljubimaca jel i g.... ima kolko hoćeš :grand:

Fotkano danas(izvinjavam se na malo mutnoj slici),očekujem kese za izmet kućnih ljubimaca uskoro:
fotografija4011.jpg

milos.tro":zq153aiq je napisao(la):
milos.tro":zq153aiq je napisao(la):

Fotkano danas(izvinjavam se na malo mutnoj slici),očekujem kese za izmet kućnih ljubimaca uskoro:
fotografija4011.jpg

Fotkano danas :lool:
fotografija4028.jpg

fotografija4027.jpg

Danas je Zelenilo dosta seckalo u Akademskom parku... Kod nas se ništa ne planira, ništa se ne radi po fazama. Ovako, kampanjski, dobismo livadu.

mora da se donese duh dubajia u beograd.

kad nam navrnu arapi da se osećaju kao kod kuće. nisu oni navikli na drveće. eventualno ako palme možemo da zasadimo.

Oaza u centru grada drastično menja izgled: Ćao Studentskom parku

Park na Studentskom trgu neće više biti onakav kakvog smo ga dosad znali, jer u njemu menjaju sve iz korena. Bukvalno. U toku je seča drveća, a svi ulazi biće noću zaključavani.
586972_seca-stabala-u-akademskom-parku170315ras-foto-vladimir-zivojinovic11preview_f.jpg

Drveće je posečeno juče

Drveće koje je krasilo omiljeni park studenata iščupano je iz korena i posečeno. Ista sudbina do kraja aprila čeka još 23 stabla. Ali to nije sve, jer će za tri nedelje biti zabranjen ulaz u park od ponoći do jutra. Druženje u Akademskom parku noću biće samo misaona imenica.

586971_seca-stabala-u-akademskom-parku170315ras-foto-vladimir-zivojinovic06preview_f.jpg

U popularni Studenjak, omiljeno mesto za odmor pod zvezdanim nebom tokom proleća i leta, od 1. aprila neće moći niko da uđe kad otkuca ponoć.

- Ponovo nam se dešava "slučaj platan". Pod parolom obnove, seče se sve. A zašto? Pa, smeta im koren, jer ispod parka prave parking! Njima treba parking, a nama treba vazduh. I to što će ga noću zatvarati je velika sramota. Ako nekom zaista smeta buka, šta je problem da se postavi čuvar ili komunalni policajac da dežura? Kako može na Kalemegdanu svaki ćošak neko da obezbeđuje? Tako može i ovde. Tako će biti i mnogo jeftinije - priča B. P. koji stanuje u blizini Studentskog parka.
586970_seca-stabala-u-akademskom-parku170315ras-foto-vladimir-zivojinovic03preview_f.jpg

Stanojević: Uklanjamo
trula i bolesna stabla

"Zelenilo Beograd" danas je poslalo saopštenje u kojem kažu da se u Akademskom parku "uklanjaju iključivo trula i bolesna stabla koja su izgubila biološku i dekorativnu vrednost, a ne iz razloga što se na tom prostoru pravi parking". Slobodan Stanojević, direktor "Zelenila" objašnjava da se ništa u parku ne uništava, već se kompletan sadržaj zelenila obnovlja i obogaćuje. "Zelenilo" je 10. marta započelo s radovima na zameni postojećih bolesnih i fiziološki prestarelih stabala, a projekat rekonstrukcije i obnove zelenila se sastoji iz četiri faze. U toku 2015, biće završene tri faze zamene. Planirano je uklanjanje 23 stabla i sadnja 52 stabla.

Građani koji posmatraju rekonstrukciju ogorčeno komentarišu da se uništava jedan od najčuvenijih parkova u Beogradu zbog gradnje podzemnog parkinga. Podjednako su negativni i komentari studenata kojima je ovo jedan od omiljenih prostora za šetnju, druženje, projekcije filmova na otvorenom...

- Otimaju nam park! Ne vidim što bi zaključavali kapije kad će svako moći da preskoči i upadne? Ne mogu da nam uzmu nešto što pripada nama podjednako koliko i njima. Nije fer da se zabrani ulaz u park, kao da ovde ne znam šta radimo - nezadovoljan je Nebojša V, student Filozofskog fakulteta.

U "Zelenilu Beograd" potvrđuju da će do kraja marta svih šest kapija biti renovirano i strogo držano pod ključem od ponoći do jutra. Oni objašnjavaju i da je drveće u jako lošem stanju, pa "zato moraju da budu posečena, a park osiguran".

- Stabla su bolesna i prestarela. Na njihovom mestu biće posađena 52 nova stabla. Ovo će se odvijati u četiri faze i posadićemo platane sa formom krova, to je novo, kao i dekorativne kruške... - kažu u "Zelenilu” i dodaju da se svi planirani radovi izvode uz uslove i saglasnosti Zavoda za zaštitu prirode Srbije i gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a investitor je Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

IZVOR BLIC

Ja lično nemam ništa protiv zamene starog drveća.
To kad tad mora da se uradi.
Ali zaključavanje mi smeta iako nisam više u godinama kada sam u napolju posle ponoći.

Poslato sa telefona

У понедељак је почела аквија уређења шеталишта поред ДУнава у Гроцкој и Винчи: "Сиђи крај реке".

11064033_10204750089291058_813072774_o.jpg

Svaka cast za inicijativu ali zar je tri godine potrebno da se nadju klupice i pocupa trava na setalistu ili je to rok da drvece malo poraste i krosnje ozelene :)

Клупе ће бити већ следеће недеље, а 2018 је узета због формирања дрвореда. Купљене су релативно велике саднице а Сибирски брест брзо расте па за 3 године очекујемо сасвим нову слику шеталишта.

Ово смо морали да урадимокао превентиву јер код нас постоји манија ломљења садница. То је и основни разлог зашто је шеталиште голо свих ових деценија.

White Light;122513771 je napisao(la):
Studentski park

drvece-studentski-park-mondo-stefan-stojanovic-21.jpg

drvece-studentski-park-mondo-stefan-stojanovic-22.jpg

drvece-studentski-park-mondo-stefan-stojanovic-23.jpg

drvece-studentski-park-mondo-stefan-stojanovic-24.jpg

drvece-studentski-park-mondo-stefan-stojanovic-25.jpg
sa ssc White Light

Meni nije jasno zasto je sve odjendom moralo da se posjece znao sam od ranije da se sprema zamjena stabala ali zar je moralo odjednom

Pa zar nije tako logično. Sad će svo drveće da bude približno istih dimenzija i starosti i videće se da d ej to planski urađeno.

E sad, neko ne voli toliko simetrije i reda, ali to je već stvar ličnih afiniteta.

Vrh