Otkačila se ograda, pa sam rešio malo da se prošetam. U pitanju je parkić u Bloku 29.
Betonski radovi su gotovi. Parkić je zadržao gotovo originalni izgled površina, uključujući i ove delove sa sitnim kamenčićima. Naravno postoje sitne modifikacije, ali ništa značajno. Ono što mene zanima je da li su zadržali isti izgled jer su ove zgrade, pa verovatno i cela blokovska celina zaštićeni ili je nešto drugo u pitanju. Svakako, za to idu pohvale. Verujem da će zasijati kad ga malo properu na kraju, sada se sve previše beli, pa deluje jednolično.
Ovde je bilo najviše mobilijara za decu. Dve klackalice, bar četiri ljuljaške i raketa, mada je raketa (po kojoj je ovaj parkić i bio poznat "kod rakete") sklonjena pre više godina. Kako sada stvari stoje, biće dve klackalice, dve ljuljaške i ova vrteška, zaista malo. Možda stave još nešto, mada su i ovo stavili odmah na početku, tako da ne verujem. A kad bi stavili raketu, to bi mi baš probudilo emocije, mada sam ja sad previše mator da se pentram.
Ovde gde je ovo usamljeno drvence (da ne kažem grana) je davno bila piramida za penjanje. U jednom momentu su sklonili betonske blokove, pa je bilo ostalo zemljano brdo, a onda su nakon nekoliko godina uklonili brdo u potpunosti, jer se raspalo. Svakako bi ovde mogli da zasade još nešto, previše je prazno, mada to možda ostave i stanarima koji su zaslužni za 90% novih sadnica između zgrada. Takođe, tamo kod betonske polukružne klupe su bile još dve ljuljaške, sada toga nema.
Sve u svemu, na osnovu trenutnog stanja, biće primetno veći broj klupa i manji broj sprava za decu.
Pohvalio bih i da su smanjili nagib rampe ka parkingu, kao i da rade uvučene "separee" sa klupicama koje gledaju ka livadi, ali za to nemam slike.