Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

To sam se i ja zapitao ali znam da nema poente raspravljati s njima a i kao da je otvoreno rekao da oni (bumbari) to više neće da rade nego da to treba da rade Komunalci. Pride, dok smo pričali bio je na kolovozu (on na motoru, ja stojim na ivičnjaku) i nailazili su drugi automobili pa nisam ni hteo da ulazim u duži razgovor.

Ma neće bre da rade svoje poslove, naći će oni uvek neki način da izvrdaju. Evo i ovaj je kršio ZOBS pred očima Saobraćajnog bumbara pa nikom ništa
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861641#p861641:1rankcko je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Jul 01, 2021 4:08 pm[/url]":1rankcko]Taksista u Mecki vrsi prekrsaj i ceka ispred poprecne kolone da napravi nedozvoljeno skretanje u levo kada se "zatvore" semafori duz njegovog pravca. Pored njega bumbar Saobracajne policije u Skodi koji sve to gleda. I nikom nista.

file.php
 
Kad se tolerišu maske na tablicama što ne bi i drugo.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
 
A šta će da mi kažu...

Vozilo je bilo parkirano na reonu koji pokriva i u nadležnosti je službe Oko sokolovo; Za zauzeće javnih površina nadležna je Komunalna policija; Naš pripadnik nije bio u mogućnosti da napiše kaznu datom vozilu zato što je u najvećoj hitnosti žurio na intervenciju, sa sve upaljenim rotacionim svetlima i zvučnim signalima, ali je stao da popriča sa vama iz ljubaznosti i poštovanja prema građanima...


Nema bre, boli ih uvo. Gledam to svaki dan u raznim situacijama. Ne samo sa Saobraćajnim bumbarima, i ne samo sa Komunalcima, nego i sa običnom policijom. Mrzi ih bre da se pokrenu kad se dvoje pokoškaju pred njima (nego viču onako sa strane dok se dogejaju, ''ajde raziđite se'') a kamoli sad ovi da se gnjave sa pisanjem kazni ili daleko bilo - zvanjem pauka.

Pa bio je pre par dana i onaj snimak voline u kolima što se u noći zaleće u bumbara koji mu singalizira da stane. Zaleteo se u njega, zamalo da ga pokupi, i onda odjurio dalje. Nisam video nikakve vesti o naknadnim intervencijama i hapšenju posle toga.

A dok sam to sada tražio na netu (bezuspešno), naiđoh i na ovo - Bhati vozač u Beogradu nosi saobraćajca na haubi.

I o čemu onda dalje da pričamo... Narod zna da nadležne boli uvo, da su mnogi korumpirani i da te poslove radi samo ko mora. Nadležni znaju da narod boli uvo za njih i da nemaju ni trunku resursa niti pravnih ovlašćenja da sprovode zakon i disiplinu. I onda tako jedno večito promoviše drugo, i tako u krug i u krug, dok se stanje svake godine sve više srozava.
 
Mi o vuku, a on(i) sa taksistom posred stajalista u Ustanickoj...
_IMG_000000_000000.jpg

Spoiler: Ne,nisu stali da ga kazne, nego je u Puntu bio gospodin u uniformi koji se takodje posadio tu da ostavi svoju majku :kafa:
 
To je zbog stajalista tu. :? Da kad se izlazi iz vozila da se ne udara u stub i da ne dolazi do gomilanja i ometanja pesaka.


Inace, jos jedan policijski automobil, Golf,stoji upravo 30 metara iza tog, takodje na kolovozu.

BlackInbornBlacklemur-max-1mb.gif
 
Još jedno uobičajeno jutro u Beogradu:
S1.jpg

S2.jpg

S3.jpg

S4.jpg

S5.jpg

S6.jpg

Ovome ne trebaju tablice, mama mu je kao malom rekla da je poseban
S7.jpg

S8.jpg

S9.jpg

S10.jpg
 
U nekoj normalnoj zemlji ovo bi bila najsladja lova za komunalce, skljocne par puta aparatom i cao.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
 
Veruj mi da bi 95% njih i dalje parkiralo ovako sve i da ima garaza za 20 dinara sat u blizini.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878555#p878555:2be3i38f je napisao(la):
AleksandarAca » 08 Sep 2021 13:04[/url]":2be3i38f]Veruj mi da bi 95% njih i dalje parkiralo ovako sve i da ima garaza za 20 dinara sat u blizini.
Veruj mi da bi se sa akcijom dopunskog prihoda u budžet to rešilo za tren.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877989#p877989:3ri6a5kl je napisao(la):
Dzigi Bau » 06 Sep 2021, 20:37[/url]":3ri6a5kl]Нови објекат ЈКП Паркинг сервис у изградњи иза Темпа код Кванташке пијаце
https://www.youtube.com/watch?v=AfjelOXmtf0

Izgleda da je taj objekat prvenstveno Carinarnica Luke Beograd

https://www.politika.rs/scc/clanak/4874 ... -iz-centra

На простору између ауто-пута и Кванташке пијаце јуче је почела изградње нове царинарнице Луке Београд. Она ће имати више од 5.500 метара квадратних, а њена изградња омогућиће измештање камиона из центра града.

– Нова царинарница много је значајнија од самог објекта јер ће убудуће онемогућити камионима да улазе у уже градско језгро. На тај начин ћемо дати додатни допринос заштити од загађења, с обзиром на то да је камионски теретни саобраћај био велики загађивач ваздуха – истакао је Горан Весић, заменик градоначелника.
Прецизирао је да ће нови објекат имати више од 260 паркинг места за камионе и нови простор за „паук” ЈКП „Паркинг сервис”, кориснички центар, као и хангаре за поправку шпедитера.
– Имаћемо боље услове за рад, посебно за запослене који раде на „пауку”. Наш „Паркинг сервис” се развија веома успешно и стално шири своје услуге. Веома брзо ћемо изаћи и са планом нових гаража у Београду јер је последња изграђена још 2004. године – навео је Весић.
Он је додао да се у Блоку 45 гради и нова управна зграда „Паркинг сервиса”, где ће ово предузеће после више деценија добити своју кућу, а грађани на Новом Београду кориснички центар.
„Паркинг сервис” ће, истакао је Андрија Чупковић, директор, у наредних десетак дана потписати меморандум о сарадњи са царином, тако да ће камионски саобраћај бити усмерен на обилазнице.

Voli da laže, a možda i ne zna da je u Baba Višnjinoj garaža izgrađena pre 5-6 godina. Naravno, nije je Grad izgradio nego Grci, pa su ih nešto ucenili pa su je preuzeli.
 
Danas dok sam išao pešaka od izlaza na okretnici Studentski trg do Uzun Mirkove, kad sam bio tačno ispred Etnografskog muzeja, vidim jednu kokošku (objasniću dalje u tekstu zašto kokoška) u zelenom Miniju kako izlazi iz garaže hotela Square Nine. Otprilike ''zajedno'' ulazimo u Uzun Mirkovu, ja pešaka, ona Minijem. Dok hodam, vidim 20 metara ispred sebe, kako ta ista kokoška zaustavlja Mini NASRED KOLOVOZA, pored čuvene ''bašte'' jednog kafića koji već godinama krade javni prostor bez dozvole, parkira se tu, gasi motor i odlazi u neki od obližnjih Detox new age bio eco smoothie lokala.
Kokoska.jpg

Dakle, na stranu što kokoška krši zakon i parkira se mrtva ladna posred kolovoza, ono što mi je danas otvorilo oči da shvatim kolike su slepčine većina ovdašnjih vozača, je to što sam video kako nekog ne mrzi i ne vidi ništa čudno da uđe u zgradu, ode dole do garaže, izbaci auto iz garaže, odveze se 30, ali bukvalno 30 metara dalje, i onda opet parkira taj auto, izađe i peške uđe u lokal.

Tu takođe postaje jasno da sa ovakvim vozačima, i ovakvim mentalitetom, nema tih propisa, tog javnog prevoza i te infrastukture koji ovo mogu da reše i izregulišu. Jedino da se uvedu stroge mere kojima će drastično početi da se smanjuje broj vozača u Beogradu. Ma koliko surovo zvučalo, ma koliko sam i sam protiv toga, postaje očigledno da drugačije ne može. Ovaj grad je po pitanju saobraćaja normalno funkcionisao do pre 10 godina.
E onda se svaka bu******** i somina dokopala automobila. A neki i po dva u domaćinstvu... Dokle god se to neguje i toleriše, neće biti ni spasa za Beograd.
 
Daj mi ovlašćenja i za mesec dana ću napuniti budžet i isprazniti džepove takvim vozačima.

Kako? Šetam gradom, vidim takvog vozača, tj. vozilo, kaznim ga, i tako svakih 5 minuta. Kada dođem u kancelariju, odmah saznam ko je vlasnik autombila i preporučenom poštom mu pošaljem obaveštenje da je kažnjen i da će sledeća kazna biti duplo veća.

I tako svaki dan, u tri smene bi 10 ljudi u centru grada rešilo problem da se hoće.
 
U Francuskoj ulici, kod kioska Bucko svakodnevno dolazi do stvaranja gužvi zbog nepropisno parkiranih automobila, sa sva upaljena sva četiri. Na ovoj slici i nije strašno, jer su se zatekla samo dva automobila, ali je češće daleko veći broj, koji stvara problem svima.

Imam utisak da Roveri koje je za jeftin novac kupila gradska vlast na čelu sa goranom vesićem, nikada ne prolaze tuda, jer u suprotnom ovih vozila više ne bi bilo.

Da li nekako može da se traži izveštaj o tome koliko je kazni naplaćeno na ovoj lokaciji? Taj podatak bio pokazao kako iz nekog razloga, ovi ne žele da se u gradu normalizuje saobraćaj. Ne bih želeo da pomislim da postoji i finansijski razlog za tako nešto.
 

Prilozi

  • Francuska ulica - Bucko.jpg
    Francuska ulica - Bucko.jpg
    257,3 KB · Pregleda: 1.273
jeste da je tema o parkiranju automobila, ali možda i ovo bude zanimljivo
parkiranje_ambasada.jpg

ukradeno sa fb
 
Sigurno može da se traži izveštaj od Komunalne "po pristupu informacijama od javnog značaja", ali iskustvo nam govori da se njima više isplati da plate kaznu i ne dajunam taj izveštaj.
 
Bender Rodriguez":1e2y7cx4 je napisao(la):
To je u Tadeuša Košćučka kod pumpe. Neki bahati Rusi ako se dobro sećam.
Tako je, i dalje se bahate po pešačkim prelazima, trotoarima i trakama do pešačkog. Imaju svoju garažu u okviru zgrade ali mislim da ih mrzi da se cimaju parkiranjem unutar nje. Eto smatraju da je to normalno i da im se može

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
 
Parking u blizini Karađorđevog parka ako zatrba nekom, ispred Akvabutika i u dvorištu.
 
Primetio sam da je i kod Ambasade Češke u poslednje vreme često parkirano dosta vozila na trotoaru, gde nema bilo kakvih obeleženih parking mesta, i to skoro uvek bahato u dva reda da ostane max 1,5 metra pešacima uz zgradu. Sa druge strane bulevara su stavljeni stubići a ovde nisu.
 
Vrh