Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Parking servis radi na osnovu odluke o parkiralištima koja je očigledno izmenjena na prošloj sednici skupštine grada Beograda. Mogli bi da okače i obaveštenje na sajt grada Beograda

Koja je razlika izmedju Bele i Zute (2.0) zone?

1751715601346.png

Pretpostavljam da će u beloj naplata biti subotom do 22h i nedeljom do 14h, za razliku od žute, koja ostaje na starim terminima naplate.

Vole ljudi da izvlače bele linije pa to ti je.

Razdelna linija može biti:
  1. isprekidana- sme se gaziti. Može biti:
    1. obična - razdvaja kolovozne trake(dva suprotna smera kretanja) ili saobraćajne trake u istoj kolovoznoj traci (istom smeru kretanja),
    2. kratka - linija vodilja na raskrsnicama. Usmerava vozila pri promeni pravca kretanja (skretanje levo ili desno),
    3. udvojena - traka sa promenljivim smerom kretanja vozila, koje je regulisano semaforom

Ja ne znam sta su oni farbali. U Kralja Petra deo do Gospodar Jevremove bi trebala da bude ljubicasta, a posle nizbrdo crvena. No u praksi je sve isto, neka sivo-plava nijansa.

Tom sivo-plavom farbom (što je kapiram trebala da bude neka nijansa asfalta ali vuče na plavo) su privremeno prekrečili žute i crvene zone ove nedelje valjda da udare podlogu za promenu boje. A i da potroše višak farbe, valja nabaviti ponovo zalihe. Kapiram da će tokom vikenda završiti obeležavanje svega.

Da, baš juče sam se zbunio u Balkanskoj jer nisam bio siguran da li je počela primene te nove zone. Stara tabla i dalje stoji, tako da sam platio 2 zonu.

Па да, али збуњују људе. Јел се сад плаћа овде стара зона или не? Био сам и јуче и у петак на доњем Дорћолу, први пут код Цркве Александра Невског, где су беле линије, али и даље постоји табла за зелену зону, па сам платио паркинг. Онда јуче у Високог Стевана близу Калиша, где су опет беле линије, али прекривена табла овако! Нисам платио ништа, али свакако бих остао ецо дан, па сад не знам да ли да очекујем честитку или не...

Иначе анегдота са ЈКП ПС...

Имам обичај да паркирам често у Краљице Марије и у околини у неке штекове викендом (мада имам годишњу зону до Рузвелтове) и стиже мени честитка за целодневну карту. Ок, дешавало се и раније, потпуно заборавим да некад није викенд или се задржим. Не мрзело ме, погледам у порукама, видим платио сам зону, изнервирам се, свратим ту успут у Милешевску да видим о чему се ради онако љут. Испостави се да сам платио зелену место жуте зоне. :ROFLMAO: Искрено не знам да ли су се временом те зоне шириле, мени у глави да је све ту зелена, што угл и јесте, али негде и није (да ли је била Илије Гарашанина, више се не сећам) и што је најсмешније мислим да сам се ту паркирао бар једно XY пута и сваки пут уредно платио зелену дебил. :ROFLMAO: Значи могло је још пар да стигне, дакле нису баш највреднији.

Још ми фина г'ђица прихвати то као рекламацију. 😇

Meni se desilo da sam uplatio (visu) zelenu umesto (nize) plave zone, nesto sam bio pomesao. Stigla mi na app posle pola sata poruka da mi je naplacena celodnevna (proslo oko sokolovo). Pisao mejl, oni mi oprostili skroz, u fazonu oprastamo jer je prvi put, sledeci put ne.

Sigurno taj dan pamtiš kao drugi rođendan ;)

Brate mili, šta je sad ovo? Koja je ovo boja? Prvo su ofarbali u belo, stavili bele table za belu zonu, i sad ovo izgleda kao neka ljubičasta ili plava?

Vrh