Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Zbog kružnog toka i promene u jednosmernu ulicu, obrću ulaz i izlaz u garažu Pionirski park:

1000005842.jpg

Чини се да не постоји воља да се градске улице сачувају од притиска све већег броја аутомобила и полако улице са две траке постају једнотрачне. Данас сам баш посматрао Штросмајереву улицу у Земуну. То је она јако кратка улица што спаја Главну и Немањину у близини Земунске Гимназије. Део улице, уз Немањину је двосмеран али након радова у Главној и на замени цеви у Немањиној када је због затварања појединих улица сама улица почела да се користи за паркирање, што је тад у време радова имало можда неког смисла и није никоме сметало, али и након завршетка свих радова и пуштања свих улица готово редовно имамо паркиране аутомобиле дуж траке уз Фрањевачки самостан. Наравно више је немогуће да се два аутомобила мимоиђу и ако је тај део улице и даље двосмеран. И ако се због овога не стварају чепови јер је улица јако кратка долази до нелагодних ситуација, и све делује помало бахато. Због тих 7-8 паркираних аутомобила што неће ни из далека решити проблем паркирања у овом делу Земуна, уништена је цела трака на улици, онемогућен лаган пролази и долази до незгодних ситуација. На жалост оваквих идиотских уништавања улица, као што су у горњем посту поменута Драгослава Јовановића и Штросмајерова има по целом граду.

Već dva dana je zatvoren ceo jedan prsten za parking u Vladimira Popovića (deo kod Crowne plaza). Da li neko zna šta se dešava?

POkušao ja da se parkiram u subotu, vratio me policajac, kaže rezervisano za neki međunarodni skup u Hyattu. Ja nigde čuo da je sada neki skup.

Mislim da je za vikend bio humanitarni bazar, a danas je neka konferencija Srbija-Afrika.

Поред ових радова око промене смера кретања ка и од гараже, ту су и радови на бившем хотелу Сплендид, који ће трајати до краја фебруара 2025.године..

Заузећа: Радови под саобраћајем

Режим саобраћаја​
Радови под саобраћајем​
Наслов​
Заузеће дела коловоза​
Улица​
Драгослава Јовановића​
Од кућног броја​
До кућног броја​
Почетак радова​
20/9/2024​
Завршетак радова​
28/2/2025​
Извођач​
„DT PROPERTIES“ д.о.о.​
Опис​
Током извођења радова на реконструкцији, санацији, адаптацији и инвестиционом одржавању објекта, по намени хотел, у улици Драгослава Јовановића број 5 у Београду, КП 2879 КО Стари град, биће измењен режим саобраћаја и заузет део коловоза у ул. Драгослава Јовановића ипред к. бр. 3 и 5, у временском периоду од 20.09.2024. до 28.02.2025. године (сваког петка, суботе и недеље).​
Линк​
Документ​
002562632 2024​
Zumiraj na

https://szsgis.beograd.gov.rs/porta...5591675.8797,2278560.8519,5592188.8438,102100

Vrh