Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Najavili su da će privremeno zatvoriti istu vidi na sajtu ps

Trebalo bi da je bila zatvorena par dana i onda da su je od danas otvorili

u
Ulaz na parking kod hale Pinki i u novonapravljenu podzemnu garažu je skoro nemoguć zbog nepropisno parkiranih automobila. Na slici je gužva od juče.
Pogledajte prilog 222280
upravo situacija koja se meni desila pre nekoliko nedelja u večernjim satima, samo što je bilo po nekoliko automobila u oba pravca jedni naspram drugih i onda rikverc na otvorenu ulicu.
Svakako moraju ovo da reše, ovako 6 automobila obesmišljava postojanje garaže, pa sve i da se nekako provučeš do iste.

Poslednja izmena:
Kako od danas funkcioniše parkiranje? Gde se ulazi u garažu, da li iz ulice ili sa gornjeg platoa?
Нови режим саобраћаја у Драгослава Јовановића
09/12/2024
Одељење за информисање
Секретаријат за саобраћај обавештава суграђане да је од данас, 9. 12. 2024. године успостављен нови режим саобраћаја у ул. Драгослава Јовановића. Улица је постала једносмерна у смеру од Трга Николе Пашића ка Улици краља Милана.
https://bgsaobracaj.rs/vest/4188/novi-rezim-saobracaјa-u-dragoslava-јovanovica

Kako od danas funkcioniše parkiranje? Gde se ulazi u garažu, da li iz ulice ili sa gornjeg platoa?
Funkcioniše iz ulice, samo je ona tabla nestručno urađena, pa izgleda kao da upućuje gore na plato.

Što se tiče novog ulaza, očekivano je, dosta veća gužva, jer je sada samo jedna rampa za ulaz, a dve za izlaz.

Ono što moram da ispitam je kako funkcioniše izlaz u vreme malo većeg intenziteta vozila u garaži, pošto meni ovo ne miriše nikako na pametnu odluku. Previše je mesta gde se sada mešaju vozila koja ulaze u garažu i ona koja iz iste izlaze. To neće izaći na dobro i sigurno će biti zakrčenja.

Ah taj b92…
IMG_5745.jpeg
IMG_5744.jpeg

Majstor ima direkt ulaz u garažu. Kao i svi sa NBG a glavna transverzala Slavija - Terazije sa eko2, 31bus, 29ka nek se misle.

Pa ulaz u garažu je uvek bio direkt :D sa bilo koje strane ranije :D

AL zato aj ti sa NBG uđi na obilićev venac ako možeš :D još samo da zatvore Parisku (nedajbože) i gotovo, ne može ni okolo osim pola grada da obiđeš :D

Ciljao sam na problem zakrcenja Kralja Milana kojom idu 3 glavna javna prevoza za centar.

A kad tu stane, će da stane i kneza miloša jer će busevi i kola da blokiraju raskrsnicu.

Al ajde da vidimo.

Možda kad vidi da ne može da izadje iz garaze vrati na staro :D

Kakva je popunjenost garaze u Dr Aleksandra Kostica? Da li se moze naci mesto u svako doba dana i zna li neko kada je garaza izgradjena?

Kakva je popunjenost garaze u Dr Aleksandra Kostica? Da li se moze naci mesto u svako doba dana i zna li neko kada je garaza izgradjena?

Msm da je ona izgradjena tu pre 10ak+ godina sigurno, ali da je bila renovirana pre jedino 6 7 godina tip i ima svega do 60 mesta. Ja kad god sam gledao preko aplikacije, cini mi se da je uvek bila puna, da nikad nije stajalo da ima slobodnih mesta, pa se zato i nikad nisam ni parkirao u istu. Evo i sad kad sam usao stoji da ima 25 slobodnih mesta... Ako ima neko tacnije informacije, mozda moze bolje da kazem.

Dr Aleksandra Kostića je jako nezgodna tokom radnog vremena jer se koristi zbog suđenja u Palati pravde, ume da se stvori kolona. Posle 15h ne znam kakva je situacija, ali između 8:30 i 15:00 nije čudno da bude skroz popunjena

Једна од, барем мени, симпатичнијих гаража у граду. Да има мали капацитет (59+1), зато је и гужва за наћи место током преподнева, као што каже @Џангризало.
На сајту су и три слике те гараже https://www.parking-servis.co.rs/garaza-dr-aleksandra-kostica

Гаража „Др Александра Костића"
За сваки започети час
100
Дневно једнократно паркирање
1.500
Месечна претплата 00-24 часа
8.500
Месечна претплата радним даном 17-08, викендом од петка у 17 до понедељка у 08 часова и у дане државних празника 00-24 часа
4.000
https://www.parking-servis.co.rs/korisnicki-servis#garaza-dr-aleksandra-kostica

Reklo bi se da su prerano zaista stavili ovaj plastični ivičnjak, ali je ok ideja da razdvoje traku za ovu svrhu obzirom da ista traka sada postaje traka za izlaz iz garaže naknadno (mada i tu postoje verujem prepreke nisam bio)

Ne bi verovali koliko ljudi koji radi na NBG u poslovnim zgradama parkira automobile u stambenim blokovima gde nema zone, čuo sam jednog da parkira 2km od posla i da mu nije problem što toliko pešači jer uštedi pare. Treba što pre uvesti zonu kako bi se ova zloupotreba smanjila.

Одувек је тако. Мислим да би на НБГ могао да се осмисли систем гаража-паркинга по периферији за систем паркирај и вози се, и да ту саобраћа неколико кружних линија које би покривале пословне четврти - Ерпорт сити, дуж улице Милутина Миланковића, у булевару Зорана Ђинђића, до Ушћа и Делтиног блока...

Ne bi verovali koliko ljudi koji radi na NBG u poslovnim zgradama parkira automobile u stambenim blokovima gde nema zone, čuo sam jednog da parkira 2km od posla i da mu nije problem što toliko pešači jer uštedi pare. Treba što pre uvesti zonu kako bi se ova zloupotreba smanjila.
Apsolutno istinito. Pre neki dan sam uspeo ranije da dođem kući, oko pola 3 taman ispred ulaza. Parkirao sam se u 5 do 3. Toliko.

Drugi vikend za redom zatvaraju D. Jovanovića i garažu! Menjaju neke barijere i postavljaju ivičnajke! Očekujemo sledeći vikend ponovo!

Jel ste primetili kako se smrdljivi Parking servis i Grad više čak ne cimaju ni da crtaju linije za ""uređena"" zonska parking mesta? Taman se lepo i tu uštedi kintica, više čak ni kanticu farbe ne moraju da plate. Ulaganje mininalno, zarada podebela. Zato mnoge voline u automobilima zađu previše u trotoar pa pešacima ostave 20 cm za prolaz.

Samo opušteno. 🤟 Živela anarhija. 🤟

Vrh