Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Zalim drugi put bar da zarade nesto kad negrade

Ево једне "интересантне" поруке за Паркинг сервис на ветробранском стаклу једног од београдских возача.

Imam jedno pitanje ako neko zna odgovor ili gde da pitam znacilo bi mi. Dakle, ispred zgrade postoji trotoar ali je ceo i jos 25cm ucrtan i upisan kao "parcela" zgrade. Da li u tom slucaju imam pravo da postavim neko cudo koje bi limitiralo prilaz ili onemogucilo bahate vozace da se parkiraju bukvalno na ulaz u zgradu ili ljudima iz prizemlja pod sam prozor?

Podnesi zahtjev da ti postave stubice ,postavi pitanje u temi prijave gradskim sluzbama

Могу да се поставе неке од препрека, стубићи или бетонске жардињере, али треба да се пише молба-захтев градском Секретаријату за саобраћај, да постави исте. Ако вас одбију, да немају средства или слично, организујте се у згради и поставите сами.

Pišem njima čak iako je sve naše vlasništvo? Hvala Gago!

Ako je tovja parcela onda se izbede geometar i utvrdi granica na terenu i postavis ogradu ukoliko nije vec izgradjen trotoar

Plaćaš parking i kad nema mesta?!
M. L. JANKOVIĆ | 09. septembar 2013. 22:20 | Komentara: 0
Mnogobrojni sugrađani se žale da garaže puštaju unutra vozila čak i kada je sve puno. Deset minuta lutanja po garaži za 80 dinara. "Parking servis": To je greška, ali građana
ZA sat vremena parkinga u prestoničkim garažama, sugrađani treba da izdvoje 80 dinara. Međutim, table koje pokazuju broj mesta često su pokvarene, pa kada vozači uđu u garažu - nema nijednog slobodnog parkinga! Iz "Parking servisa" su nemilosrdni, pa se, tako, i vožnja u krug deset minuta dok se traži mesto naplaćuje - isto kao i ceo sat!

Redakciji "Novosti" stigle su mnogobrojne pritužbe građana na rad beogradskih garaža i montiranih parkirališta.

- Na ulaznoj rampi kod montirane garaže "Viška" kod Kalenić pijace sam videla da ima još pet slobodnih mesta - priča Beograđanka Dunja I. - Ipak, kada sam ušla na parking, garaža je bila skroz puna. Sačekala sam nekoliko minuta u nadi da će neko izaći, ali sam videla da samo propuštaju nove automobile, a nijedno mesto nije slobodno. Kada sam se vratila ka izlazu, nakon deset minuta, kao i još dva automobila koja se nisu parkirala, dala sam karticu, a službenica mi je naplatila 80 dinara, kao da sam ostavila auto ceo sat. Iako se, prema očitanom vremenu na kartici, videlo da sam u garaži bila svega deset minuta, provedeno vreme sam morala da platim!

Da i potraga za slobodnim mestom mora da se plati, potvrđuju u nadležnom "Parking servisu", gde kažu da je očito došlo do ljudske greške. Tačnije, greške samih vozača.

NA VMA DO POLA SATA ZA DžABE
VOZAČI koji žele mesečno da se pretplate na mesto na parkingu, u garažama ili parkiralištima, treba da izdvoje 5.250 dinara. Za ovu svotu, svog "ljubimca" mogu da ostave na parkingu radnim danima od 8.00 do 17.00, tokom vikenda i državnih praznika. Svaki drugi započeti čas u garaži košta 90, a svaki sledeći 100 dinara. Zauzimanje mesta na pola sata ne plaća se samo na parkingu kod VMA.

- Nije moguće da je sugrađanka ušla na rampu ako nije bilo mesta - objašnjavaju u ovom preduzeću. - Verovatno je slučaj da ona, i ostala vozila, nisu uspeli da vide mesto. Kada se nisu snašli, hteli su da izađu. Ipak, sistem je takav da svako provedeno vreme na parkingu - mora i da se plati.

GARAŽE SAMO ZA "MANjA" VOZILA

ČAK i oni koji uspeju na nađu mesto na ovoj, i sličnim montažnim garažama, teško mogu da uparkiraju veće automobile.

- Mada je gornji deo parkinga prostran, na donjem je nemoguće uparkirati se džipom ili nekim modelom većih dimenzija - kaže Vračarac Ivan B. - Sam parking u nivou ulice je toliko tesan da sam skoro 15 minuta bio zaglavljen između automobila koji su izlazili sa parkinga, jer nemate gde.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... nema-mesta

шифра Назив локације Површина основе m2 Могућ број ПМ по етажи Број етажа
10 Савски трг 2026 69 1
20 Господар Јевремова 1251 42 2
30 Тадеуша Кошћушка 5565 186 2
40 Илије Гарашанина 2206 74 3
50 Црква Светог Марка 1042 32 1
60 Студентски трг 1 2791 92 2
601 Студентски трг 2 5792 193 2
80 Гаврила Принципа 3834 128 1
90 Палилулска пијаца 4751 158 1
100 Пастерова 4893 163 2
110 Делиградска 3443 115 2
120 Косовке девојке 1984 66 1
130 Финансијски парк 6999 230 1
140 Цветни трг 2504 83 1
150 Косовска 3573 119 2
160 Копитарева градина 1441 48 1
170 Национална штедионица 2253 75 1
180Топличин венац 4193 140 2
190 Трг републике 2624 87 2
200 Политика 2209 74 1
210 Бајлонијева пијаца 9248 308 1
220 Француска 3129 104 1
230 Мостар 1 2004 67 1
240 Мостар 2 1688 56 1
250 Светозара Марковића 4893 163 2
http://www.parking-servis.co.rs/cir/pro ... mne_garaze

oce li biti sta od ovih garaza nekad

Iz šupljeg u prazno... Ali hajde da prenesem, čisto arhive radi.

Garaža ispod Narodne biblioteke?
N. VUKIĆ | 06. oktobar 2013. 22:06 | Komentara: 0
Posle više godina Beograd bi mogao da dobije još jedan podzemni parking. Izgradnja parkinga planirana i u Kosovskoj, Požeškoj, kod BDP, na Magistratskom trgu u Zemunu...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bg.jpg

NEDOSTATAK parking mesta u srpskoj prestonici bio bi rešen izgradnjom novih podzemnih garaža. A kada bi se planovi ostvarili, beogradski vozači dobili bi pod zemljom oko 3.500 novih mesta za automobile. Ideja odavno postoji, ali nikako da se u celosti realizuje, međutim, posle više godina prvi korak mogao bi biti načinjen na Vračaru.

Analizirano je više različitih lokacija u najužem centru grada, sa idejom da se podzemne garaže smeste ispod javnih saobraćajnih i zelenih površina, koristeći pozitivna iskustva u građenju i eksploataciji podzemne garaže "Pionirski park", koja je smeštena ispod cvetne aleje na prilazu zgradi Skupštine Beograda. Ali rešenje problema parkiranja odlagano je iz finansijskih razloga, kao i zbog nepostojanja adekvatnih urbanističkih uslova i problematičnog terena.

Plan generalne regulacije mreže javnih garaža, u centralnoj zoni predviđeni su objekti na šest lokacija, ali i na svim trgovima i saobraćajnicama na kojima postoje tehnički i drugi uslovi da se njihovo podzemlje iskoristi za izgradnju garaža.

Podzemni parkinzi planirani su u Požeškoj ulici kod okretnice, ispod Magistratskog trga u Zemunu, Beogradskog dramskog pozorišta, u Pasterovoj, Kosovskoj, Svetozara Markovića, ispod Narodne biblioteke...

- U ovom trenutku najviše izgleda ima izgradnja podzemne javne garaže u Skerlićevoj ulici, pored zgrade Narodne biblioteke Srbije, a odranije postoje planovi da se dogradnjom dva nivoa dobije oko 200 parking mesta u javnoj garaži "Obilićev venac" - kažu u "Parking servisu". - Međutim, izvršni organi grada Beograda trenutno funkcionišu u tehničkom mandatu, zbog čega je nemoguće govoriti o rokovima.

Ukoliko se planovi budu realizovali bez obzira na promene u gradskom vrhu, trebalo bi da bude izgrađena garaža i u Ulici kralja Milana, između Skupštine Republike Srbije i Robne kuće "Kluz", sa prilazom iz Ulice Kosovke devojke, kapaciteta oko 200 mesta. Isto toliko imala bi i garaža ispod Bajlonijeve pijace. Na Slaviji, između Ulica kralja Milana, Njegoševe, Beogradske i Kralja Milutina, planiran je objekat sa oko 550 parking mesta, a kod Crkve Svetog Marka, između Ulice arhiepiskopa Danila i Crkve Svetog Marka, vozači bi mogli da dobiju još oko 300 parking mesta.

AMBICIOZNI PLANOVI
OSIM pomenutih lokacija, garaže bi u budućnosti trebalo da se nalaze i kod Železničke stanice Novi Beograd, u Beranskoj na Banjici, na uglu Fruškogorske i Brankove, u Mike Alasa, kod Cvetkove pijace, Tašmajdana, Tehničkog fakulteta, Čumićevog sokačeta i na Trgu republike.

Izvor: Večernje novosti

Homer Jay":1vljlthn je napisao(la):
Iz šupljeg u prazno... Ali hajde da prenesem, čisto arhive radi.

AMBICIOZNI PLANOVI
OSIM pomenutih lokacija, garaže bi u budućnosti trebalo da se nalaze i kod Železničke stanice Novi Beograd, u Beranskoj na Banjici, na uglu Fruškogorske i Brankove, u Mike Alasa, kod Cvetkove pijace, Tašmajdana, Tehničkog fakulteta, Čumićevog sokačeta i na Trgu republike.

Izvor: Večernje novosti[/quote]
Угао Фрушкогорске и Бранкове, ваљда угао Фрушкогорске и Поп Лукине, ах ти "новинари" и прецизно извештавање !

BEOGRAD: Zvezdara dobija dodatnih 350 parking mesta!

BEOGRAD11:53, 14.10.2013.Autor: 24sata.rs
Planirano je da se proširenje parking zone obavi u bloku između Bulevara kralja Aleksandra i ulica Branka Krsmanovića, Stanislava Sremčevića, Žičke i Vojislava Ilića

BEOGRAD - Zonski sistem parkiranja uskoro će biti proširen na Zvezdari, a u dogledno vreme i na Paliluli.

Oba ova predloga su još u fazi razmatranja, a deo Zvezdare bi trebalo da dobije oko 350 novih parking mesta.

Sledećeg meseca očekuje se proširenje parking zone u bloku između Bulevara kralja Aleksandra i ulica Branka Krsmanovića, Stanislava Sremčevića, Žičke i Vojislava Ilića. Na ovu temu prošle nedelje je održana javna rasprava na kojoj su prisustvovali građani, koji traže proširenje zone, i čelnici opštine, Sekretarijata za saobraćaj i „Parking servisa“.

- Pored problema parkiranja, razmatrali smo i novi predlog regulacije saobraćaja. Pristupićemo uvođenju zone početkom novembra, kaže Edip Šerifov, predsednik opštine Zvezdara. Na osnovu studije, u planu je obeležavanje oko 350 parking mesta.

Ovaj deo Zvezdare biće zelena zona, što znači da će vozači automobile moći da parkiraju najduže 180 minuta, odnosno imaće pravo da tri puta produže parking. S druge strane, stanari pomenutih ulica, na čiju inicijativu će i biti proširena zona zbog velikog broja Beograđana koji u njihovom kraju parkiraju vozila, neće moći da kupe povlašćenu stanarsku kartu za parkiranje dok se ne završi kompletna procedura.

Uvođenje parking zona, prema rečima stručnjaka, predstavlja mnogo veći posao od pukog iscrtavanja parking mesta. Tako ulice koje potpadnu pod parking zonu često postaju jednosmerne kako bi parking mesta bila obeležena s jedne strane, a s druge ostavljen prolaz za vozila. Istovremeno, vodi se računa o pešacima, kolskim prilazima i bezbednosti.

Sekretar za saobraćaj Bojan Bovan smatra da stanari imaju najviše koristi od uvođenja zonskog režima parkiranja, jer njihove ulice često koriste oni koji izbegavaju već zonirana parking mesta.

Nakon Zvezdare, kako kažu u Sekretarijatu za saobraćaj, proširenju zona pristupiće se na Paliluli, jer je „opština zainteresovana za dodatno zoniranje na obodu postojećih zona“.

http://www.kurir-info.rs/beograd-zvezda ... ak-1033919

direktor":1rk8910h je napisao(la):
Nakon Zvezdare, kako kažu u Sekretarijatu za saobraćaj, proširenju zona pristupiće se na Paliluli, jer je „opština zainteresovana za dodatno zoniranje na obodu postojećih zona“.

Parking mesta su iscrtana, pauk redovno obilazi i imamo sve preduslove da dobijemo zonu.
Ovo sada je opšta katastrofa. Na Profesorkoj koloniji ne možeš naći parking mesto, nego se kruži pa gde te sreća navede. Ljudi iz Cvijićeve, Takovske, gosti iz Pančeva, Krnjače i ostalih prigradskih mesta uredno parkiraju svoje automobile tu.

A baš sam tu voleo da parkiram kad idem u Pionir na utakmicu. Od profesorske kolonije do Pionira je baš fin deo za šetnju a i nije daleko...

I tu će se raditi revizija,podzemne garaže će biti u zoni metro stanica ili kao deo metro stanica, i to tamo gde je to logično..

Ovo već duže vreme postoji ne beg aero. Zove se one minut parking. Lepo funkcioniše mada smrdljive taxare zloupotrebljavaju da ulove naivne.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

kome mogu na zvezdari tj dal postoji neka sluzba za gradjane gde mogu da predlozim parking da naprave posto stvarno na uciteljskom naselju tj denkovoj basti imamo problema sa manjkom parking mesta

Pa opstini ZV postoji sluzba za razgovor sa gradjanima pa isamom Edipu da planiraju u budzetu za sledecu godinu ,pocni od price iz mjesne zajednice

"Parking servis" skida novac sa računa građana?
Autor: MONDO
Parking servis počeo sa prinudnim oduzimanjem novca sa ličnih računa.
Beograđani koji nisu platili kaznu za nepropisno parkiranje suočavaju se sa neprijatnim iznenađenjem iz "Parking servisa": ovo gradsko preduzeće počelo je sa prinudnim oduzimanjem novca sa ličnih računa.
Čitateljki "Blica" J. N. je sa računa skinuto čak 80.000 dinara, iako nije, kako ističe, dobila nikakvo pismeno obaveštenje pre toga. Ona priznaje da "nije platila nekoliko kazni", ali je ogorčena načinom na koji joj je uzet novac.

"U banci su mi rekli da mi je skinuto 80.000 dinara sa računa. Nisam mogla da verujem, pa sam tražila da provere ko je to uradio. Kazali su mi: Odeljenje za prinudnu naplatu Narodne banke u Kragujevcu po zahtevu "Parking servisa". Kako su mi uzeli novac? Nisam dobila nikakav dokument iz suda - ističe ona. Slično su, kaže, prošli i njeni prijatelji.

"Jedan prijatelj vozi automobil na lizing, a pošto nije platio kaznu za parking, ona je prinudno naplaćena lizing kući. Ta kuća je platila kaznu, a njemu to naplatila sa kamatom. Poznajem i čoveka čijoj su firmi naložili da deo njegove plate izdvoji za kaznu. Neverovatno je da neko može tako da upadne na račun i digne novac",revoltirana je ova sagovornica "Blica"

U "Parking servisu" se pozivaju na zakon.

"Ako dužnik ne plati, onda smo obavezni da ostvarimo potraživanja koja vode imenovani izvršitelji po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju. Kad dostavimo papire izvršitelju, sve je u njegovoj nadležnosti", tvrde u tom preduzeću.

Međutim, u Prvom osnovnom sudu našli su dva postupka protiv J. N, ali tvrde da ni u jednom slučaju nije pokrenuto izvršenje o prinudnoj naplati. Ova čitateljka ističe da u izveštaju od banke piše da je prinudna naplata stigla na zahtev "Parking servisa".

Advokat Jovica Stojaković objašnjava kako bi to trebalo da funkcioniše u praksi.

"Parking servis" dostavi predlog o izvršenju na osnovu verodostojne isprave Prvom osnovnom sudu. To je u ovom slučaju neplaćena dnevna karta. Na osnovu nje, sud donosi rešenje o izvršenju i obaveštava dužnika. Ako dužnik ne podnese prigovor pet radnih dana po prijemu obaveštenja, odmah se izvršava prinudna naplata. Ako uloži žalbu, zakazuje se parnični postupak, sastaju se tužilac i tuženi i utvrđuje krivica. Odeljenje za prinudnu naplatu Narodne banke uzima novac sa računa po rešenju Prvog osnovnog suda", kaže on.

On objašnjava i šta se dogđa ako dužnik ne dobije obaveštenje od suda.

"Ako sud ne nađe dužnika, trebalo bi da angažuje kurira da se raspita gde živi ili u policiji proveri njegovu adresu. Ali, i ako ga ne nađu, prinudna naplata nije urađena protivzakonito jer postoji verodostojna isprava na osnovu koje se to radi", priča Stojaković.

U Prvom osnovnom sudu ističu da su brojni privatni izvršitelji angažovani da se "ujure dužnici komunalnih preduzeća".

"Po Zakonu o tajnosti podataka, ako sud ne nađe dužnika na prijavljenoj adresi, ostavlja mu se obaveštenje u sandučetu i na oglasnoj tabli suda. Ako dužnik ne reaguje za 30 dana, pristupa se izvršenju. I kada dužnik uloži prigovor, to ne odlaže taj postupak. To znači da će dužniku biti oduzet novac i ako se žali, a parnica bi se vodila posle",

http://mondo.rs/a638561/Info/Drustvo...-gradjana.html

Nadogradnja garaže na Obilićevom vencu »
14. Januar. 2014 / Izvor : Studio B,

Pokrenut je projekat nadogradnje garaže na Obilićevom vencu. Zbog dobro poznatog problema parkiranja, posebno uočljivog u centru grada, Parking servis doneo je odluku da ta garaža dobije još četiri polunivoa.

U tom preduzeću očekuju da će im gradnja biti odobrena za najviše tri meseca, a novi spratovi imaće 220 parking mesta koja će biti okružena ekskluzivnim poslovnim prostorom od nekoliko hiljada kvadrata.

Garaža na Obilićevom vencu biće prva garaža u gradu u kojoj će biti postavljen i video nadzor.

Ma idu izbori taj projekat je star ko grcka sjete se uoci izbora ,povecanje parking mjesta i neki pos prostor

Vrh