Samo da izvestim da tek danas kopaju ulicu Cara Urosa jer ovu zgradu povezuju na kanalizaciju.
Podsecam rok za zavrsetak zgrade je bio decembar 2022!
KISNU KANALIZACIJU !
Samo da izvestim da tek danas kopaju ulicu Cara Urosa jer ovu zgradu povezuju na kanalizaciju.
Podsecam rok za zavrsetak zgrade je bio decembar 2022!
Opušteno, ni prvi ni poslednji put. Kad god se nešto gradi u ovom opičenom gradu, pod ovim opičenim režimom, mnogi forumaši zamišljaju da će to izgledati mnogo lepo i skladno. Pa se posle razočaraju i neveruju™ kada ispadne kaka. Ono što je fascinantno jeste samo količina puta koliko se to dešava po istoj osobi. Pošto se čini da koliko god se fijaska desilo pre, pojedine osobe će stalno iznova i iznova da očekuju čudo i stalno iznova da se razočaravaju.Ocekivao sam mnogo bolje
Ti pričaš o gabaritima ja pričam o materijalima.Opušteno, ni prvi ni poslednji put. Kad god se nešto gradi u ovom opičenom gradu, pod ovim opičenim režimom, mnogi forumaši zamišljaju da će to izgledati mnogo lepo i skladno. Pa se posle razočaraju i neveruju™ kada ispadne kaka. Ono što je fascinantno jeste samo količina puta koliko se to dešava po istoj osobi. Pošto se čini da koliko god se fijaska desilo pre, pojedine osobe će stalno iznova i iznova da očekuju čudo i stalno iznova da se razočaravaju.
S druge strane, kada neko preventivno i pronicljivo napiše ''ajde da se ne gradi to tu i tu, jer će biti njesra'' onda bude ljutnja i komentari kako ''mora da se gradi'' da ne bismo ''ostali okruženi livadama''. Neki se više plaše livada i zelenila nego zastoja, buke, zagađenja, mraka u ulici, disfunkcionalnog grada... Eno na temi Linijski park se jedan poznat po tome što uvek reaguje protiv opozicije a nikad protiv režima, isčuđavao kako naprednjaci uzmu da izlivaju beton preko starih zidina tvrđave. A sam ovde redovno piše pohvale o trenutnoj garnituri i st(r)anju u Srbiji, i kako je bitno da se gradi i izliva što više betona. Ljudska ćud je čudo.
Takođe. Em što sam imao render, pa sam mogao da vidim gabarite, em što sam video i sam izgled. Em što znam iz iskustva da svi ti izvikani i ''fensi'' projekti često u praksi budu mlitaviji nego na renderima i reklamama. Ljudi na forumu isto dosta padaju na te stvari, iako opet iskustvo može da im pokaže da često ne bude tako. Ako neko pak voli arhitektonske finte, mislim da više vrednosti i inovacija može da nađe na nekim NN stambenim zgradama koje niču u raznim delovima grada, nego u ovim izivkanim fensi poznatim projektima koji izađu u novinama ili imaju svoje teme ovde. Ali ljudi imaju tu neku naviku da sve novo poistovećuju sa dobrim, ili sa nekim drugim afinitetima - recimo u ovom slučaju je bilo priče kako je kul što je Cincar Jankova postala tesan i mračan kanjon sa spavaćim sobama na 2 metra, jer ''tako je i na Mediteranu''. A onda posle kad abominacije poprime oblik i pokažu svoja prava lica, bude ''Gospode bože šta ovi ljudi rade...'' (citat sa teme Linijski park)Ја сам од старта против овог пројекта