Зграда Парк Калемегдан
Слажем се с већином критика ове зграде; одудара од окружења, голема је и има спрат вишка.
Но, мени се свиђају новина и оригиналност фасаде, а такве зграде се по дефиницији издвајају из околине и подстичу различита, неретко и супротстављена мишљења.
Ипак, на ближи поглед има нешто што ми се не свиђа. Овакве зграде на оваквом месту морају да буду скупе, квалитетно и од најбољих материјала направљене.
Данас сам загледајући установио да плоче са шарама које подсећају на мермер нису мермерне, већ танке плоче које радници зову Крос-рок и кажу да су Кнауфове. Можда имају добра својства, али не изгледају луксузно, напротив.
Фасада је цела од различитих танких плоча. То су савремени материјали и тако се данас ради на већини зграда. Али, зграда на оваквом месту
не би смела да буде овако оштећена (в.слику доле), као да је од картона, ако јој је ћошак окрзнут.
Овде треба да је квадратни метар папрен, и да се то види по камену, мермеру, и племенитим и скупим материјалима на згради, у улазима и по украсима.