Šta je novo?

Parada ponosa

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Goldstein":1s16nior je napisao(la):
U Beogradu ima bar 200.000 (dvesta hiljada) GLBT osoba
U gradu koji ima značajno manje od 2 miliona stanovnika, ovo je mnogo jak procenat i za svetski nivo..

Reljo,lepo sumirano i predvidjeno.Cak ej bila i svadba u Vaznesenjskoj crkvi dok su trajali sukobi,ulovise kamerom mladu i mladozenju kako ulaze u crkvu sa vrha Beogradjanke :laugh:
Ludilo totalno,mesavina reality show-a i monti pajtona,ponovo je potvrdjena ta moja teorija...

Goldi ne verujem da su tolike cifre,rekao bih da je procenat manji od 10% a Beograd kao sto medjutim kaze nema ni 2 miliona stanovnika.

Reljo neko je usnimio taj prilog sa Djiletom :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=JFTkvKqH_No

A i Ceda Jovanovic je imao dobru izjavu,samo nije bila zvanicna

http://www.youtube.com/watch?v=GrRRYC5ubAI

Za Beograd moze da vazi parola uvek "Dzaba ste krecili"

Cekaj da dodju gospodi ministrima kuka i motika iz centralne Srbije u Bg zbog svog loseg socijalnog stanja nece ih spasiti ni 60000 policajaca,pa nece j..... narod vise

Moj Beograd si došao da lomiš!?

[video]http://www.youtube.com/watch?v=tevNVjw6wfw[/video]

Blud, razvrat, protivprirodni cin, Sodoma i Gomora:

20704264344cb1a26ff3fc2181093134.jpg

Moral, porodicne vrednosti, zdravlje i patriotizam:

10636742544cb1b6ed653d7957056851.jpg

trialin":3cc8c3w8 je napisao(la):
Cekaj da dodju gospodi ministrima kuka i motika iz centralne Srbije u Bg zbog svog loseg socijalnog stanja nece ih spasiti ni 60000 policajaca,pa nece j..... narod vise
Ijoj, sjajno, znači ovi što su uzeli nove modele Najki su ustvari Robin Hudovi?! :) Jeeej! Reci mi, kad će deliti patike u mom delu Grocke?

Moral, porodicne vrednosti, zdravlje i patriotizam:(ове слике више одговарају)

64676_1421013011017_1403441760_31070905_4371730_n.jpg

36052_1421013171021_1403441760_31070909_4455971_n.jpg

а ови људи што су "протествовали" у недељу застранили су више од педера.

Hoce li drzava procesuirati i ovog idiota sa slike, ili ce se samo natpisi smrt pederima i slicno tretirati kao napad na drzavni poredak??

jedan od nas":l4mutz6w je napisao(la):
Hoce li drzava procesuirati i ovog idiota sa slike, ili ce se samo natpisi smrt pederima i slicno tretirati kao napad na drzavni poredak??
Onda kada taj sa tim natpisom (ili bez njega) bude lomio Beograd, pretio da će da ubija LJUDE, palio, razbijao, i džaba kupovao obuću i odeću po beogradskim prodavnicama, naravno da hoće.

Postoji razlika iznošenja svog političkog ubeđenja (a to je anarhizam) i ugrožavanja života. Sve dok on ne deluje izvan zakona da realizuje svoj stav/ideju/štagod, država nije ugrožena od strane njega, a što je još važnije ni jedan pojedinačni život nije ugrožen.

Ljudi su zbog slicnih parola padali preko je*******enog fejsbuka nedeljama unazad, bez da ista lome i ruse kako ti kazes, zato ne vidim razlog zasto doticni ne bi odlezao malo. A kad smo vec kod rusenja , u ovom trenutku jedino sps ima moralno pravo da kritikuje nerede. Ostali kao da su zaboravili da su oni upravo na huliganski nacin dosli na vlast. Nesto ne vidim razliku izmedju lomljenja i pljackanja beograda 5.og oktobra i sada. A jedan koji je juce "ponosno" paradirao je upravo tada sa mafijom upadao po policijskim stanicama, ili se to ne racuna kao napad na drzavu.

Ispada na kraju da su se mlatili i policajci i huligani iz unutrasnjosti,jasno je da jucerasnje rasturanje grada i napadi imaju dublju konotaciju

Veljović: 60 odsto privedenih je iz unutrašnjosti
Blic online, B92 | 11. 10. 2010. - 10:15h | Foto: FoNet | Komentara: 1

Šezdeset odsto od privedenih lica koja su u nedelju učestvovala u sukobima s policijom povodom održavanja Parade ponosa je iz unutrašnjosti Srbije, rekao je za B92 direktor policije Milorad Veljović.

On je rekao da su povređena 132 policajca, od kojih je pet s teškim telesnim povredama. "Povređeno je i 25 građana, od kojih je jedno lice sa teškom telesnom povredom. Oštećeno je više od 15 službenih vozila MUP-a, kao i veliki deo zaštitne opreme", rekao je Veljović. Prema njegovim rečima, intervencija policje trajala je neprekidno do 10 do 15 časova.

"Do sada je privedeno 249 lica, od kojih je 54 maloletnika. Od privedenih, zadržano je 131 punoletno lice. Međutim, ono što je vrlo interesantno je da je 60 posto od privedenih lica, van teritorije Beograda, iz unutrašnjosti Srbije", kaže Veljović.

"Policija će i danas i narednih dana nastaviti da u saradnji sa tužilaštvom privodi sva ostala lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira i oštećenja imovine Beograda", dodao je direktor policije.

Ambassador":j8w5qpac je napisao(la):
jedan od nas":j8w5qpac je napisao(la):
Onda kada taj sa tim natpisom (ili bez njega) bude lomio Beograd, pretio da će da ubija LJUDE, palio, razbijao, i džaba kupovao obuću i odeću po beogradskim prodavnicama, naravno da hoće.

Postoji razlika iznošenja svog političkog ubeđenja (a to je anarhizam) i ugrožavanja života. Sve dok on ne deluje izvan zakona da realizuje svoj stav/ideju/štagod, država nije ugrožena od strane njega, a što je još važnije ni jedan pojedinačni život nije ugrožen.
Nije tačno. Pretnje se po zakonu kažnjavaju ne vezano da li će neko te pretnje ispuniti ili ne jer neko ko preti ume to zaista i da uradi. Taj što drži karton sa "smrt srbiji" je isti zločinac kao onaj što pali srpsku zastavu, zapali trojlejbus ili ubije čoveka.

Uostalom, neka organizatori parade plate svu štetu. Oni su za to i odgovorni. Kada postoji mogućnost izgreda onda se manifestacije ne sprovode. Oni su to učinili iz inata pa eto im sada, neka plate. Gej populacija kaže "uspeli smo" a ja se pitam u čemu su to uspeli? Prava su im ostala ista samo ih ljudi još više mrze. A paradiranje je izgledalo kao kad se neko boji huligana iz bloka pa ceo dan viri na prozoru da vidi gde su, pa kad ih nema on onda ode dole pred zgradu i zapali cigaru, popuši je na brzinu i vrati se u stan i kaže "eto kako se ja njih ne bojim, dokazao sam svoje". To je jadno i bedno, ako gej populacija u Srbiji hoće da ih okruženje prihvati takve kakvi jesu onda se to radi kroz informisanje ljudi a ne kroz inaćenje. Inaćenjem se stvara još veća mržnja i kontra efekat. Ne shvatam poentu paradiranja, prava trebaju da se traže kod onih koji su nadležni za to, pred skuštinu, parlament, vladu...kod njih trebaju da traže prava a ne kod Beograđana. Šta homoseksualci rade između četiri zida nije moj problem i zato ja smatram da im treba dati prava da se venčaju jer je to njihova privatna stvar ali ne shvatam poentu paradiranja. Parade se i danas održavaju u državama gde gej populacija ima ta prava, pa zašto onda? Zbog čega, i to na račun poreznika? Ja opet nemam ništa protiv gej skupova da oni ne koštaju državu ništa i da ne blokiraju saobraćaj jer u suprotnom treba dati ta prava svakome ko želi. Još je jadnije to što se ova banana država bavi gejevima na takav način i troši pare dok država puca po šavivima na sve strane. Da li je možda sve ovo isplanirano da se skrene pažnja na neke druge stvari, da se iskoristi ove huligane kao izgovor za blokadu Srbije na putu ka EU? Ispada da je gej parada uslov za ulazak Srbije u EU i da su huligani krivi što Srbija ne može u zajednicu.

ada huja":mqtjml2c je napisao(la):
Moral, porodicne vrednosti, zdravlje i patriotizam
:blah: па пута 4 за сваку од ових изречених патетичних љигавштина.

Par koji je jučerašnji dan odabrao za venčanje iznenada se pojavio među huliganima, a ovi ih pozdravili ovacijama

22836.jpg

BEOGRAD - Kontrast! Nekoliko desetina metara od poprišta oštrog sukoba policije i huligana u Kolarčevoj ulici iznenada se stvorio mladi par koji je juče krenuo na venčanje u obližnju opštinu Stari grad.

Mlada u venčanici i mladoženja odmah su izazvali pažnju i za tren oka oko njih se okupila masa i počela da skandira: Ovo je Srbija!

Dok su pozirali pred kamerama, mlada je uzela bidermajer i bacila ga preko leđa u masu, što je naišlo na salve odobravanja. Kako su nam rekli, mladenci su došli iz Sarajeva.

Reč je o Nataši i Vladimiru Torontaš, koji kažu da su sasvim slučajno prošli centrom Beograda i da nisu ni znali za demonstracije. Jučerašnji dan, 10. oktobar, izabrali su za venčanje zbog njima znane simbolike

http://www.kurir-info.rs/vesti/mladenci-su-srbija-54030.php

to ne menja cinjenicu da su polupali grad, napali policajce.......... mozes ti da navedes million stvari u njihovu korist dzabe.

jao kakve se gluposti ovde mogu procitati u poslednjih nekoliko strana... da organizatori parade plate ono sto oni nisu lomili?! da djilas nije homofobican?! da su ovi sto unistavaju grad bubice-mice i sram treba da je pedere sto ih provociraju?! najbolje da se svi podredimo vrhunskim moralnim vrednostima huligana i navijaca i tako izbegnemo bilo kakve sukobe. osecam da ce sledece biti da nam nametnu da svi moramo ici u srpsku crkvu nedeljom i da nosimo brojanice. Da nas ne bi tukli... zatim da se uclanimo u neku navijacku grupu. Da nas ne bi tukli... da mrzimo sve one koji nisu Srbi. Da nas ne ni tukli... i na kraju da postanemo clanovi stranke(slobodan je izbor zuti, plavi, crveni, crni... svi su podobni). Da nas ne bi tukli?! samo ne znam ko ce u tom scenariju biti naš hića?!
aaaa ove tvrdnje da ce gej populaciji biti sad jos gore su glupave! ma koliko vi pokusavali da prodate pricu kako su oni krivi za nasilje, veci deo naroda ce uvideti suprotno! uvidece koliko su nenormalni ovi sto lupaju, kradu, unistavaju i seju mrznju... pa parade ponosa crnaca, zena, hipija i na kraju gej populacije nisu omanule ni u jednoj zemlji, pa nece ni ovde, jer suprostavljaju mrznju nad slobodom i prirodnim pravom.
jos jedna cesta konstatacija je kako se trebalo cekati... sta da se ceka? kako se nesto moze promijeniti tako sto nista ne radite?! izgleda da nas narod stvarno veruje da je tako nesto moguce. zato se niko ne buni kada im se krse prava. nema mleka(monopoli)... nema veze. politicari kradu... nema veze. velike akcize na gorivo... nema veze. Ali kada neko ustane da brani svoje pravo na kretanje, izrazavanje misljenja i protesta, svima proradi zivac????!!! koliko učmalo i stagnantno drustvo... nedavno beše ovaj blic strip koji potpuno docarava apatiju i nedostatak gradjanskog aktivizma u srbiji.
1334_strip.jpg

zato sam ja odusevljen ovom paradom za porodicu, ili kako se vec zvala. Neka setaju. kladim se da i gej populacija zeli vece podsticaje za porodican zivot i sirenje porodice, jer su i oni deo neke. prava jednih i drugih nisu suprotna. naprotiv, i gej ljudi zele da im se omoguci da napave porodicu i da im se porodice razvijaju i sire.
ja nisam ove godine isao da podrzim moje sugradjane i sunarodnike koji su obespravljeni, jer nemam dovoljno velika muda :( iz male sam sredine i sam izraz podrske prema gej populaciji uzeo bi mi se za zlo (verovatno bih popio i batine). ali ovo nije opravdanje, jer se sada osecam kao g***o... kao da sam i sam lupao bg i pripisao se huliganskoj strani. Da, i vi svi ostali ste se pripisali nasilnicima i huliganima.

Ja pitam velike pobornike parade, yasto nije parada odryana, npr. na NBG-u, Kosutnjaku, Adi, Hipodromu....? Bila bi uspesna, ne bi bilo toliko sranja.
Inat, da se po svaku cenu odrzi paradiranje u centru, je isto toliko odgovorno, kao i huliganstvo. Pola stete treba da plate huligani, a pola Gej organizacije. Tacka.

stf":azbzlmgx je napisao(la):
Ja pitam velike pobornike parade, yasto nije parada odryana, npr. na NBG-u, Kosutnjaku, Adi, Hipodromu....? Bila bi uspesna, ne bi bilo toliko sranja.
Inat, da se po svaku cenu odrzi paradiranje u centru, je isto toliko odgovorno, kao i huliganstvo. Pola stete treba da plate huligani, a pola Gej organizacije. Tacka.
zato sto sloboda izrazavanja misljenja ne sme biti ogranicena!!!!!!!! tvoj predlog je isto kao i kada su crnce pustali da se voze autobusima, ali samo na zadnjim sedistima... toliko je tvoj predlog "racionalan"!

primer: tebi drzava oduzme zemljiste i ne da ti naknadu. i ti hoces da protestvujes, a oni ti kazu: Ajde ti lepo na poljanu na Ušću. Kako bi to bio uspesan protest!
i marginizacija je vid diskriminacije!

i ko si ti da stavljas tacku???!!!

EDIT: Mozda bi bilo zanimljivo da kazem kako ja razmisljam i zasto mislim da je parada dobra stvar. Zato sto se bojim sa svoja prava!!! Bojim je da se u ovoj neprevidivoj i neracionalnoj drzavi neko nekad ne ustremi i na neko pravo koje je meni znacajno. Jer ako nekima drzava ne moze da obezbedi da se slobodno setaju i kazu ko su i sta su, da se vole i zasnivaju porodicu, ko mi moze garantovati da cu to za koju godinu moci i ja?! Mozda zato sto imam crnu kosu... Mozda zasto sto sam poreklom Bosanac... Mozda zato sto...
Ali jos jaci razlog je sto planiram uskoro da zasnujem porodicu. I hocu da imam decu! Najmanje troje, ako bog da... Istrazivanja pokazuju da si gej rodjenjem i da je oko 1/10(mozda i manje, ali ne bitno) populacije sa istopolnim preferencijama(i medju zivotinjama)...Znaci sanse su oko 20-30% da jedno od moje dece bude gej! Da li vi zelite da vam deca zive u ovakvoj drzavi? Da zive u strahu? Da morate ziveti u lazi zajedno sa njima??? razmislite...

Paralele nikako nisu na mestu. Niko gejevima ne oduzima prava niti radi toga što zahtevaju ugrožava njihov život. Ljudi nisu protiv gejeva nego protiv parada jer one predstavljaju sprdanje z društvom. Dok u Srbiji postoji barem stotinu grupa čija prava su stvarno ugrožena, dok ljudi u Srbiji nemaju šta da jedu, umiru od gladi i mraza, dok ljudi u Srbiji spavaju po ulicama jer nemaju krov nad glavom, umiru po gradovima jer nemaju zdravsteno osiguranje, dok Srbi na Kosmetu žive u getoima, dok se na njih bacaju bombe, sve dok u Srbiji budu ljudi koji stvarno trebaju pomoć a država se sprda sa njima tako što baca pare na kojekakve parade do tada će da budu i nemiri i protesti a i trebaju da budu. Sve što je gej populacija postigla juče je da ih ljudi još više mrze.

stf":2sex2vlx je napisao(la):
e je*******i ga smo mogu da se :lool::lool: To po principu najbolja parada ponosa je ona koja se ne odrzi a i ako se odrzi onda na avalu a i kopaonik je blizu pa ako se medvedi ne pobune onda neka tamo pricaju sta oce i da se INATE !!! Inate se u trazenju svojih zagarantovanih prava.Pa dobro onda sutra kada VAMA oduzmu prava nemojte da se inatite

Pa i Srbi u Hrvatskoj su imali zagarantovana prava ustavom pa ih prognaše pola miliona. I Srbi na Kosmetu imaju zagarantovana prava pa žive okruženi bodljikavom žicom. A što je najbitnije od svega je da gejevi nemaju pravo na brak. To je, ja mislim, najbitnije. :kk:

stf":1n4dwnca je napisao(la):
Pola stete treba da plate huligani, a pola Gej organizacije. Tacka.
апел администраторима да оплемене овај форум са још смајлија, јер од понуђених нисам успео да нађем адекватан који би евентуално био нека барем приближна илустрација ове слабоумне изјаве.

stranac":nadqxfab je napisao(la):
Paralele nikako nisu na mestu. Niko gejevima ne oduzima prava niti radi toga što zahtevaju ugrožava njihov život. Ljudi nisu protiv gejeva nego protiv parada jer one predstavljaju sprdanje z društvom. Dok u Srbiji postoji barem stotinu grupa čija prava su stvarno ugrožena, dok ljudi u Srbiji nemaju šta da jedu, umiru od gladi i mraza, dok ljudi u Srbiji spavaju po ulicama jer nemaju krov nad glavom, umiru po gradovima jer nemaju zdravsteno osiguranje, dok Srbi na Kosmetu žive u getoima, dok se na njih bacaju bombe, sve dok u Srbiji budu ljudi koji stvarno trebaju pomoć a država se sprda sa njima tako što baca pare na kojekakve parade do tada će da budu i nemiri i protesti a i trebaju da budu. Sve što je gej populacija postigla juče je da ih ljudi još više mrze.
Kada su 4 meseca blokirala 3 idiota pola Beograda zbog jos veceg idiota karadzica ja sam smatro to sprdanje sa drustvom ali nisam uzeo ciglu i razbio im glave.Da li mislis da sam trebao ? Meni je to izazivalo gadjenje

Znaci dok ne resimo pitanje gladnih,zednih,srba na kosovu,stambeno ne zbrinutih,inflacije,zaposlenosti,kriminala i jos nesto pride gay populacija ne treba da trazi svoja prava?Slozices se da to znaci nikada

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh