Šta je novo?

Panorama Voždovac [ Stambeno Poslovni kompleks | 24 000 m²]

@Lukeze
Ako si vec usao u proces ti si prihvatio uslove kupovine, a to je prodaja stana prema projektovanoj povrsini. Cak i da dodje do vecih odstupanja kao sto ocekujes, npr. 4%, ti ces prema ugovoru aneksom na kraju dobiti povrat za 1% povrsine (sa onih 3% u korist investitora si se saglasio).
Ne znam da li bilo sta mozes da uradis sa tim sto si u medjuvremenu vec utvrdio da moze doci do vecih odstupanja pa ne bi da dizes toliki kredit. To mozes samo dogovorno sa investitorom da vidis da ti umanji cenu, ali on to nije duzan da uradi. Ti stan u principu i ne treba da vidis, a kamoli meris u fazi izgradnje. Ne znam koji bi za banku bio osnov da menja kredit, oni rade prema projektu i drze se papira koji postoje.

MNOGI lokali na uglu Vojvode Stepe i Kružnog puta voždovačkog srušeni su kako bi se oslobodio prostor za stambeni kompleks "Panorama". A još jedna zgrada - "Voždov vrh" nikla je pored "Panorame". A od svih srušenih kuća, ostala je jedna između ova dva kompleksa, koja se odupire.
- Raspitivali su se mnogi investitori da li želim da prodam kuću, jer je pogodan prostor za gradnju - kaže Nikola Krstić iz Vojvode Stepe 367. - Meni odgovara kvadratura i relativno je novija kuća, pa mi ne odgovara rušenje.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... azne-ukuse

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578413#p578413:1hyldk6y je napisao(la):
mariks » Čet Nov 01, 2018 11:06 pm[/url]":1hyldk6y]Na žalost svako mora da bude unapred upoznat da ne može ništa da planira dok ne dobije stan ako je potpisao cuvenih 3%, sa druge strane ako su tu skratili možda su negde malo povećali (terasu npr :D). Što se Vašeg slučaja tiče po onome što znam iz iskustva drugih je da su ljudi uplaćivali ceo iznos, pa nakon toga ide doplata(nikad) ili povrat ako izlazi iz 3% ali su skoro svi platili pre završetka. Mislim da je najbolje i da angazujete geometra kako bi i uknjižili pravu površinu ali u ovom slučaju najbolje da se posavetujete sa Vašim agentom pa da vidite kako je najbolje rešiti.

A to kada je stan veći (gospodja sto je kupila 36,a dobila 39) obično nema u ugovoru čuvenih 3% :) ja sad gledam isto jedan stan koji je trebao biti 67, a ispao 69,4 (sto je za mene bolje) ali nije bilo čuvenog dela sa 3%. Kvadrat jeste skuplji ali dodje na skoro isto, bolje da dam više za više nego više za manje. 3-5000e iliti 3% mozda na gomili nije mnogo ili brojčano deluje malo ali kao što je rečeno, nekome sto, nekome plakar, nekome godisnja kamata, nekome godina dve kredita...

Bilo im je 2% :) Jako je cudan stan, pola kvadrata su dodali na neki potpuno beskoristan deo terase... bukvalno taman siroko da ubacis onu kantu za zoger, koju ako gurnes do kraja mozes da dohvatis samo nogom :D Ma mislim, nije ni bitno, al sam doziveo situaciju :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578446#p578446:1hyldk6y je napisao(la):
Kanta » Pet Nov 02, 2018 12:41 am[/url]":1hyldk6y]@Lukeze
Ako si vec usao u proces ti si prihvatio uslove kupovine, a to je prodaja stana prema projektovanoj povrsini. Cak i da dodje do vecih odstupanja kao sto ocekujes, npr. 4%, ti ces prema ugovoru aneksom na kraju dobiti povrat za 1% povrsine (sa onih 3% u korist investitora si se saglasio).
Ne znam da li bilo sta mozes da uradis sa tim sto si u medjuvremenu vec utvrdio da moze doci do vecih odstupanja pa ne bi da dizes toliki kredit. To mozes samo dogovorno sa investitorom da vidis da ti umanji cenu, ali on to nije duzan da uradi. Ti stan u principu i ne treba da vidis, a kamoli meris u fazi izgradnje. Ne znam koji bi za banku bio osnov da menja kredit, oni rade prema projektu i drze se papira koji postoje.

Ako predje 3% +/-, vraca/placa se do punog iznosa... Ako je 4% manje, vraca ti se 4%, ne 1%... To je poenta... Al Ako je u okviru +/- 3%, nikom nista... To stoji u ugovoru...

mislim da ti se vraca samo razlika odstupanja od 3%, znaci ako je odstupanje 4% manje vraca ti se 1%, ako je kvdratura veca(nikad) ne doplacujes nista. Tako bi trebalo da je po ugovorima koje sam ja gledao. Proverite ponovo ugovor.

ako je ovako

У случajу дa пoвршинa Нeпoкрeтнoсти утврђeнa у зaписнику o тeхничкoм прeглeду oбjeктa oдступa oд пoвршинe нaвeдeнe у члaну 1. зa +/- 3%, oбe Угoвoрнe стрaнe тaквo oдступaњe ћe смaтрaти прихвaтљивим и нeћe дoћи дo кoрeкциje Купoпрoдajнe цeнe. У случajу oдступaњa у смислу мaњe изгрaђeнe пoвршинe кoje прeлaзи 3% Прoдaвaц ћe Купцу нaдoкнaдити/врaтити вишe плaћeн изнoс Купoпрoдajнe цeнe oбрaчунaтo нa слeдeћи нaчин: плаћена цeнa пo м2 зa свaки м2 рaзликe преко 3% дозвољеног одступања. У случajу вишe изгрaђeнe пoвршинe Нeпoкрeтнoсти, Купац ни у кoм случajу нeћe бити дужан дa Прoдaвцу плaти билo кojи дoдaтни изнoс бeз oбзирa нa прoцeнaт oдступaњa.

onda se vraca samo razlika od 3%

Da li nekom od stanara smeta seca drva koja se desava skoro svakodnevno, cak i nedeljom u prepodnevnim casovima?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579024#p579024:rcgbba17 je napisao(la):
Mareni » Sun Nov 04, 2018 3:34 pm[/url]":rcgbba17]Da li nekom od stanara smeta seca drva koja se desava skoro svakodnevno, cak i nedeljom u prepodnevnim casovima?
file.php
Verovao ili ne, to je javna površina, tako da ne znam šta može da se uradi po tom pitanju. Verovatno treba zvati komunalce.

Ljudi dajte mi detaljne podatke da prijavim te na ćošku što su okupirali javnu površinu, ajde to nego su i improvizovali ogradu uz trotoar koja prvim vetrom može nekome na glavu da padne u Ulici Voždovački kruzni put. Mora se stati tim divljacima pa nisu bre oni najpametniji sto krše zakone i propise a mi smo magarci koji slepo to poštujemo. Ajde ja šaljem prijavu. Ako neko ima slike i detaljne podatkeno tome neka napise ovde ja saljem svima od beokoma preko inspekcije na nekoliko adresa pa koja upali upali.

Taj deo zemlje pripada drzavi a bas nesto ne verujem da su oni zakupili taj deo (isto mislim da to nije moguce) i da imaju bilo kakve papire za to.
Svaki dan stizu mali kamioncici sa drvima, onda par njih to utovaraju i struzu motornom testerom koja kad se ukljuci ozvanja na sve strane!

Drugo nesto ne bih rekao ni da su drva cekicanja, tj/da su legano istrugana u sumi sa sumarom. To je vise za komulalnu inspekciju.
https://vozdovac.rs/imenik-go-vozdovac/
Ja sam prijavio na adresu: komunalnainspekcija@vozdovac.rs

Sa te strane će biti proširen Kružni put Voždovački

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578413#p578413:23ff603m je napisao(la):
mariks » Thu Nov 01, 2018 10:06 pm[/url]":23ff603m]Na žalost svako mora da bude unapred upoznat da ne može ništa da planira dok ne dobije stan ako je potpisao cuvenih 3%, sa druge strane ako su tu skratili možda su negde malo povećali (terasu npr :D). Što se Vašeg slučaja tiče po onome što znam iz iskustva drugih je da su ljudi uplaćivali ceo iznos, pa nakon toga ide doplata(nikad) ili povrat ako izlazi iz 3% ali su skoro svi platili pre završetka. Mislim da je najbolje i da angazujete geometra kako bi i uknjižili pravu površinu ali u ovom slučaju najbolje da se posavetujete sa Vašim agentom pa da vidite kako je najbolje rešiti.

A to kada je stan veći (gospodja sto je kupila 36,a dobila 39) obično nema u ugovoru čuvenih 3% :) ja sad gledam isto jedan stan koji je trebao biti 67, a ispao 69,4 (sto je za mene bolje) ali nije bilo čuvenog dela sa 3%. Kvadrat jeste skuplji ali dodje na skoro isto, bolje da dam više za više nego više za manje. 3-5000e iliti 3% mozda na gomili nije mnogo ili brojčano deluje malo ali kao što je rečeno, nekome sto, nekome plakar, nekome godisnja kamata, nekome godina dve kredita...

Mariks,

Kako može da se izvršu uknjižba nove površine?
Pričao sam sa nekim ljudima i rekoše mi da pojedini kupac to ne može da uradi, jer navodno mora da se menja glavni projekat. Može li pojašnjenje. Ukoliko mogu to sam da uradim bilo bi super. Jesam pristao po ugovoru na +-3% i bio svestan da će se pojaviti razlika, ali ne moram bar državi da plaćam za višak koji nemam. Mada što kažu neki, bolje ne dirati, jer kada se prodaje stan gleda se mera na koju je uknjižen stan.

Ako neko ima predloge za pouzdane licencirane geometre neka mi pošalje.

Trebalo bi da možeš sa licenciranim geometrom da on utvrdi novo stanje, jedino što ćeš ti snositi troškove. Proveri sa nekim geometrom. Moguće da će u budućnosti biti bolje za prodaju jer se prodaje uknjižena površina ali ko garantuje da sledeći kupac stana, ako do toga dodje, neće da utvrdi površinu pre kupovine što je i logično.

Unutrasnje mjerenje stana i etaznu razradu rade geometri sa licencom u cg je obaveza investitora da urade mjerenje novih stanova za trziste i prodaje se ono sto geometar propise i potpise ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578471#p578471:2duobv82 je napisao(la):
mariks » Pet Nov 02, 2018 7:36 am[/url]":2duobv82]mislim da ti se vraca samo razlika odstupanja od 3%, znaci ako je odstupanje 4% manje vraca ti se 1%, ako je kvdratura veca(nikad) ne doplacujes nista. Tako bi trebalo da je po ugovorima koje sam ja gledao. Proverite ponovo ugovor.

ako je ovako

У случajу дa пoвршинa Нeпoкрeтнoсти утврђeнa у зaписнику o тeхничкoм прeглeду oбjeктa oдступa oд пoвршинe нaвeдeнe у члaну 1. зa +/- 3%, oбe Угoвoрнe стрaнe тaквo oдступaњe ћe смaтрaти прихвaтљивим и нeћe дoћи дo кoрeкциje Купoпрoдajнe цeнe. У случajу oдступaњa у смислу мaњe изгрaђeнe пoвршинe кoje прeлaзи 3% Прoдaвaц ћe Купцу нaдoкнaдити/врaтити вишe плaћeн изнoс Купoпрoдajнe цeнe oбрaчунaтo нa слeдeћи нaчин: плаћена цeнa пo м2 зa свaки м2 рaзликe преко 3% дозвољеног одступања. У случajу вишe изгрaђeнe пoвршинe Нeпoкрeтнoсти, Купац ни у кoм случajу нeћe бити дужан дa Прoдaвцу плaти билo кojи дoдaтни изнoс бeз oбзирa нa прoцeнaт oдступaњa.

Da ako tako pise, ali kod mene u ugovoru je ovako

У случajу oдступaњa у смислу мaњe изгрaђeнe пoвршинe кoje прeлaзи 3% Прoдaвaц ћe Купцу нaдoкнaдити/врaтити вишe плaћeн изнoс Купoпрoдajнe цeнe oбрaчунaтo нa слeдeћи нaчин: плаћена цeнa пo м2 зa свaки м2 рaзликe у oднoсу нa пoвршину нaвeдeну у члaну 2.

A u clanu 2 na koji se ovaj poziva je kvadratura koju sam platio, a nisam dobio.

Tako da je sve jasno, a za potvrdu tumacenja sam i advokata konsultovao.

da da, to je izgleda ta greska u ugovoru koju su kasnije menjali :) (obicno gde je prodajni tim cbs, western...) sreca... ali opet to je samo kada predje 3%, ako bude 2,9% onda ništa. I u grešci se nadje mana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=578471#p578471:3mzkdqzf je napisao(la):
mariks » Pet Nov 02, 2018 8:36 am[/url]":3mzkdqzf]mislim da ti se vraca samo razlika odstupanja od 3%, znaci ako je odstupanje 4% manje vraca ti se 1%, ako je kvdratura veca(nikad) ne doplacujes nista. Tako bi trebalo da je po ugovorima koje sam ja gledao. Proverite ponovo ugovor.

ako je ovako

Eto odgovorise ti komsije :D

Konkretno, nama ce stan biti manji u startu nego sto je u ugovoru jer je naknadno menjan raspored prostorija od strane Alrposa, na celoj vertikali.. I to za 2% (otislo na neke dodatne pregrade, terasu i sl)... I tu je nesto prepravljana cena kvadrata, da se rasporedi na kvadraturu iz ugovora ova projektovana kvadratura....Tako da je nama, pravno gledano dovoljno realno manje odstupanje od tih 3%, a imao bih dosta veci luft da je stan kojim slucajem ispao veci.. Ne znam kako im je u interesu, ali ako ovo ode ispod tih 3% u odnosu na ugovor, a stan je vec unapred 2% manji, ja toretski mogu da ih duzim i za tih 2% iako sam u startu znao da ih i nema. Toretski i plasticno, jos ce da mi vrate i vise nego sto bi trebalo :D Naravno, necu biti toliki olos, al cenim da ce se na 6 spratova naci bar neko takav :D

Samo sam cekao ko ce prvi i kad da se parkira ovde:

lASkuSw.jpg

B8MQ2Gb.jpg

I nije auto zene sa Lidl kesama, a parkiran je tu vec 2,3 sata.

Ne verujem -:) kako se stiže tu, čisto kad zatreba :)

I ja sam video da je neki umetnik parkirao gde mu nije mesto. Mogao je da otvori ulazna vrata i da utera u ulaz zgrade.
Muka mi je kad vidim ovo!

Ovo ne sme da se dozvoli...zvati komunalnu odmah

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Kod mene u starom kraju sam vidjao zanimljiva resenja sa ovakvim vozacima...ko je malo bahat njemu podignu brisace...al ko je vise bahat njemu ih kompletno polome...
Nadam se da ovo nece biti praksa i da ce taj ulaz biti pod nekom rampom tj.samo za pesake

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Da bi se ograničio pristup dvorištu mora se osnovati skupština stanara koja bi donela odgovarajuću odluku.
Al ne treba samo postaviti stubiće ili barijere kako vozila ne bi ulazila, već postaviti veliku kapiju kako bi se ograničio pristup samo za stanare i njihove posetioce. Pa lepo da se pomoću tag-a ulazi u samo dvorište. Problem će biti ako se otvori Mek u lamelama 1 i 2. Eto puno ljudi na klupama....U interesu je i samom vrtiću Panoramica da se isto uradi, jer deca koriste to dvorište, pa kako se ne bi se desilo da neko dete 'šmugne'...

Dvoriste pripada invenstitoru, stanari su se odrekli dvorista. Ja ne vidim potrebu da se u dvoriste ulazi autom, sve moze da se odradi i kroz garazu. A ispred lamele 3 i 4 ima parking i za posetioce.

Pre 20tak dana kad sam potpisivao ugovor receno mi je da se nece otvarati Mek, vec DM ili Lilly. Mozda se otvori i neki manji kafic tipa Kafeterije ili tako nesto.

Hajde jednom da se odmaknemo od seljoberskih fazona. Kakvo crno ulaženje vozilima između zgrada u dvorište, aman. Razumem sad dok je useljenje pa neki nameštaj dolazi ili slično, ali kad se to završi, naravno da treba postaviti stubiće za koje ključeve ima samo vatrogasna služba i ćao. Ako jednom autu dozvolimo da se parkira, ode dvorište u majčinu jer će njih 50 da se parkira tu.

Evo ga i sledeci, vec mu je neko digao brisace, a tu je sigurno nekih sat, dva.

U9TCj32.jpg

5L8LVkC.jpg

Vrh