Šta je novo?

Pančevački most

Na Pančevcu neki radovi, sve stoji u pravcu ka gradu
Baš sam se vraćao ranije preko njega, 30 minuta od Metroa do Bul. despota Stefana. Koliko sam uspeo da vidim, radi se nešto kod železničke stanice. Mislim da sam video neki kran da je spušten ispod nivoa mosta, dok je kamion na samom mostu.​

Da li je normalno da most vibrira prilikom prelaska kamiona?

( Pitanje nije vezano za Pančevački most)

Svaki most vibrira do neke mere jel je tako i projektovan, u suprotnom bi se rušili non stop. Ali je utisak da pančevac "radi" mnogo više nego bilo koji drugi most u Beogradu. Vozim često tuda i ponekada se vibracije osećaju čak i dok je auto u pokretu.

Kao klinac sam sedeo u kamionu na Gazeli, stric za volanom, čekali kolegu 10ak min, đipao sam u sedištu kao na trampolini! :cool:
Neverovatan osećaj!

.. da se ogradim od Bahato parkiram momenata, striko upalio sva čet'ri, a radnja se deŝava ranih 80ih oko 22h, kad je bilo max 30-40 % ove količine saobraćaja. :sesir:

E pa dobro onda. Nisam bio siguran :) Ali možda neki vozači pomisle da su za brzinu, pa uspore.

Pa nije se skupilo 5000 ljudi na mostu da skače odjednom po njemu nego šaka jada. Nije problem statika mosta, već neodrzavanje. Stubovi javne rasvete iz koje vise kablovi, rupčage i krateri u asfaltu, rupe na trotoaru, zarđala ograda, rđa na stubovima, pola mosta uveče je u mrklom mraku godinama unazad. Kada je malo veća kiša stvori se fino jezero u pravcu grada pre isključenja, i taj slivnik sa leve strane bukvalno nije očišćen godinama, zapušen blatom itd itd. Najmanji problem je što je šaka ljudi prošetala malo mostom dok nema saobraćaja, šetaju i u špicu kada sve stoji, ljudi izađu iz busa pa peške onim šljunkom posutim trotoarom... A problem špica su 2 semafora na isključenjima sa mosta. To je jedini problem. Da se ukine onaj na Bogosloviji most bi bio makar 50% prohodniji. Pravo je čudo da on još uvek stoji.

Koliko god da je ovo pašalučka država i koliko god smo kao građani neke stvari nenormalne prihvatili kao normalne, a i dalje prihvatamo...Ne mogu da se načudim da se po pitanju ovog mosta ništa ne preduzima.

• Sviđa mi se
Reagovanja: bit
Ne bih se zaje*******. sa konstrukcijom Pancevca, ono stvarno deluje vitko (stubovi na pristupnim konstrukcijama), ne daj boze neka rezonanca da se pojavi ode sve u.....
Taj most je mnogo veci prioritet da se zamemi novim nego Stari Savski!

Taj most se neće dirati dokle god se ne sruši ili se ne desi baš nešto zeznuto jer:
taj most nema ni jednu normalnu alternaticu (zemun borča dodaje baš puno kilometara na put plus ima svoja uska grla), vinčanski nije ni započet, mirijevski nije zapošet a kovinski je nenormalno daleko.
svaki dan taj most pređe sigurno preko 100 000 vozila i već se na njemu javljaju ogromne gužve, zamislite da se prepolovi kapacitet???
ko zna koliko bi dugo trajala rekonstrukcija.

Vrh