Šta je novo?

Pančevački most

voyager":3lrp4wlb je napisao(la):
Šta se to danas desilo na Pančevcu, popustio neki češalj ali izgleda ne baš naivno?

Ako je u smeru ka gradu, negde na pola onog uspona ka Bogosloviji... popustio je on pre 3-4 dana. Išao sam bajsem i nisam ni obraćao pažnju na češljeve dalje od 20m metara od mene... kad odjednom, spust neki 10-15cm-a. Ne sećam se kad sam se tako stresao od neočekivanog udarca. Posle sam morao da stajem i da proveravam da nisam syebao točkove. :)

A, kao i uvek, samo čekam dan da jave ''srušio se Pančevac''. Dok se preko njega ne pređe peške ili bajsem, jednostavno ne može da se vidi koliko taj most propada dan za danom.

predlog je da se iz dunavske,pa ispod nadvožnjaka,pa paralelno sa nasipom,pa negde na polovini da se napravi penjanje na nasuti deo prilaza pančevačkom mostu.pošto je to običan nasip nije potrebno praviti nikakve priključke na mostovske konstrukcije,jednostavno proseći i malo nasuti.mislim da bi bilo gotovo za par nedelja,a kada bi radili kinezi,bilo bi gotovo za nedelju dana.ko smisli prostije i jeftinije rešenje nek se javi,skidam kapu.

sadašnje penjanje okolo,naokolo je dužine 1.37 km,a kada se napravi petlja iz 29-og biće još duže.i na ovoj slici se vidi kuda bi pravo pa levo moglo da ide penjanje na most

na ovoj slici skroz iz vazduha se možda najbolje vidi putanja.crvenom strelicom je označeno kuda bi trebalo napraviti penjanje na most.može li prostije?
da ne zaboravim da pomenem da nema samo jedan prolaz ispod nadvožnjaka.ima dva. na slici je drugi prolaz malo iznad donjeg.u tom drugom nadvožnjaku se sada nalazi neko stovarište.pokušaću da pronađem i tu sliku.

Malo je tu opasno za priključivanje u saobraćaj koji ide iz pravca Bogoslovije. Nizbrdo je, pa svi jure, niko ne ferma ni 2% ograničenje brzine, ta dodatna traka za uključivanje bi išla uzbrdo (osim ako ne krenu odma' da je dižu čim se prođe taj tunel ispod pruge), pa dok sačekaš slobodno mesto za uključivanje, plus kamion dok ubrza uzbrdo...

Predlog je na mestu, ali se ideja moja razraditi.

nadvožnjak nije uopšte mali kako se čini.kada se stane ispod izgleda ogromno.svakodnevno ispod prolaze kamioni šleperi i kiperi sa obližnjih stovarišta i šljunkare(videće se na sledećim slikama)

kada se prođe nadvožnjak,ovakav je pogled.nasip se smanjuje što smo bliže samom mostu(ne samo vizuelno).što se tiče samog uključenja,to se može rešiti kao što se mi sada uključujemo iz 29-og na most.vozila iz pravca omladinskog stadiona se preusmeravaju u levu traku,ogradom i signalizacijom i to funkcioniše sasvim dobro.a ne treba zaboraviti da će biti manje vozila iz 29-og kada se deo vozila preusmeri na ovu prečicu iz dunavske.

Pa na samom mostu, postoje dva patrljka, predviđena za vezu sa Dunavskom. Pretpostavljam da negde postoje i stari projekti samih rampi.

Nahvatah po koju fotku katastrašne situacije na Pančevcu. Aj' što je gužva, nego najavili da će radovi trajati 3 dana, a radnika nigde (ni u 6h, ni u pola 9h). Inače, išao sam poslom do Radiofara, da ne pomisli neko da sam ''dalabu'', vozim bajs u 6h ujutru. :p

U smeru ka gradu, fotke samog problema, gužve koja se polako priprema i signalizacije (oko 6 i nešto fotkano):

Gužva kod okretnice 37-ice. Mnogo ljudi pešači. Ova i sledeće fotke napravljene oko 8 i nešto.

Jedna strana prazna, druga prepuna.

Gužva na zrenj. putu kod Metro-a.

Gužva kod skretanja za Kotež (ko zna dokle seže zastoj, ali pošto mnogo ljudi pešači, moguće do Kovilova - dešavalo se već).

Inače mediji prenose da je gužva zbog planiranih radova u Bul. d. Stefana?!?!? Ja sam juče prešao preko mosta, takođe po gužvi i jasno je da je zbog tog spuštenog češlja.

Doduše, jedan komentar na vest reče:

"Možda i jesu planirali da deo konstrukcije propadne"

Nisu potrebne 3 trake, potrebno je:

- most Zemun - Borča
- most Vinča
- temeljna rekonstrukcija
- 2. kolosek
- petlja d. Stefana
- petlja Dunavska

fotka11.jpg

Hm, ovde jeste češalj pokrivljen, ali se definitivno pokrivio jer je cela konstrukcija potonula. Biće ovde više problema izgleda uskoro.

Nadam se, da su se oni koji su zaboravili gužve iz 90-ih, prisetili problema zvanog Pančevac.
I ta priča kako je on dvoljnog kapaciteta samo malo da se "popritegne", upravo se vidi da ne stoji.
Možemo da imamo 50 isključenja sa Beogradske strane, problem ostaje isti, jer usko grlo je sam most.
Izgradiće se Kineski most, smanjiće se broj vozila za 20% i opet će nam ostati "Zelenko" kao najozbiljnija karika između Beograda i Banata.
Za one koji sumnjaju imam dva pitanja:
Pola Pančeva sa okolinom radi u Beogradu. Tu su Krnjača, Borča, Ovča, Padinska....
Da li većina radi na Novom Beogradu i Zemunu?
Da li će većina koristiti Kineski most da dođe do starog i novog dela grada?
Toliko o Pančevcu i njegovim kapacitetima za budućnost.
Što se tiče mosta preko Ade Huje (šargarepa na veoma dugačkom štapu) o njemu neću trošiti reči pošto sam već pisao.

Ploca koja je izmedju mosta i bogoslovije a nosi pristupni put je pala 6cm!Kazu 10tak dana da ce trebati da se sredi jer ce za 2-3 dana srusiti nelegalne objekte ispod mosta koji sprecavaju pristup stubovima!A kada ih uklone onda ce im trebati 7 dana da se srede stubovi.Do tada ce ostati ovaj rezim saobracaja

Danasnji prilog studia B
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ajib0wNbjn8

Da da bitno je da smo pola milijarde EUR sprcali na cupriju kod ade i da je bio na diskaveriju !!!
Ostalo moze (i hoce) da se srusi od starosti i neodrzavanja :bash:

Laki,pogodi koja je zvrcka.Grad Beograd finansira most preko ade dok je za pancevac nadlezna drzava zajedno sa zeleznicama...

A istovremeno grad nece vec 2 godine da ukloni nelegalne objekte ispod mosta.

Inace ona petlja koju ce graditi kosta bednih 2 miliona eura sto govori koliko se radi ovde o zanemarivanju funkcionisanja mostova zbog te birokratije...

Nego evo onog plana koji pominjah,samo je obradjena zapadna strana pancevackog mosta,jasno se vidi ucrtana petlja za tranzit i dupli podvoznjak Dunavske ulice ispod pancevackog mosta

pa1.jpg

Gledam danas prilog na Studio Dj, i tamo apeluju na vozace da se ne ljute jer je u pitanju visa sila.
Umesto da se utvrdi cija je odgovornost za neodrzavanje mosta, i da nadlezni zaglave debelu robiju.
E Srbijo :bash:

vucko,na tom urbanističkom planu se vidi da je isključenje sa pančevca pre dunavske ulice,a na mom satelitskom snimku se vidi da su patrljci posle dunavske.čak su toliko daleko da smatram da nisu pravljeni za dunavsku uopšte,nego levi ide u đure đakovića,a desni patrljak je verovatno za karaburmu.toliko o tim patrljcima koje stalno pominju.crvene strelice su predviđene mojim projektom,a vidiš da se najdonja strelica pogađa sa tvojim urbanističkim planom.gornju levu crvenu strelicu sam postavio ukoliko treba više prostora za silaznicu.hvala za urbanistički plan,trebaće mi za dalji rad.
ova slika može da se uveliča nekoliko puta da bi se imao dobar pregled.

Raspada se Pančevački most!

pancevacki-most-most-1338850437-170912.jpg

pancevacki-most-most-1338850446-170914.jpg

pancevacki-most-most-1338850468-170920.jpg

Betonska konstrukcija Pančevačkog mosta razdvojila se za oko 15 centimetara i stvorila potpuni haos u saobraćaju. To je Kuriru uspaničeno javio Milovan M., vozač koji se oko 11 časova našao u potpunom saobraćajnom kolapsu na mostu. Kolona vozila bila je dugačka nekoliko kilometara - od Borče do mosta, jer su saobraćajci u pravcu grada vozila propuštali jednom trakom. Razlog - pucanje „češlja“ koji spaja dve kolovozne trake.

Već u 9.30 nastao je potpuni haos, a reporter Kurira koji je oko 11.30 časova peške prešao preko mosta u to se i uverio.

Teško trudnicama

- Za 15 godina, koliko živim u Borči, ovakav horor nisam doživela! Ljudi su vrištali: „Ruši se Pančevac!“ Ne sećam se da se ikad kolona protezala od Pančevačkog mosta Zrenjaninskim putem sve do Borče! Do grada sam putovala više od dva i po sata. Ne smem ni da pomislim šta se događalo s teškim bolesnicima ili, ne daj bože, trudnicama - kaže za Kurir Dragana M. iz Besnog Foka. Ona kaže da se uplašila videvši decu koja su uspaničeno izlazila iz autobusa plašeći se da će se most srušiti!

Zastoji i danas

Iz „Puteva Srbije“ poručuju da je uočeno oštećenje ležišta na prilaznoj konstrukciji pred isključenje za Bulevar despota Stefana.

- To je ozbiljno oštećenje koje hitno mora da se sanira. Zasad nije ugrožena bezbednost građana, jer su preduzete bezbednosne mere - ograničenje brzine i delimično zatvaranje saobraćajne trake iz pravca Pančeva. Ne zna se koliko će radovi trajati, ali da bi započeli, potrebno je da se prethodno uklone bespravno izgrađeni objekti ispod mosta - poručuju iz „Puteva Srbije“.

http://www.kurir-info.rs/raspada-se-pancevacki-most-clanak-259798

trialin":7wgng7sj je napisao(la):
Raspada se Pančevački most!

pancevacki-most-most-1338850437-170912.jpg

pancevacki-most-most-1338850446-170914.jpg

pancevacki-most-most-1338850468-170920.jpg

Betonska konstrukcija Pančevačkog mosta razdvojila se za oko 15 centimetara i stvorila potpuni haos u saobraćaju. ..............

Ne raspada se sam most (kako to dramatično zvuči) , nego je popustila prilazna konstrukcija.
Nebitno, efekat na građane i na grad je potpuno isti.

Prošle godine su hitno raselili "nehigijensko naselje" zbog sanacije istih ovakvih stubova na drugom mestu, pošto su bili oštećeni u požaru. Ove kuće očigledno nikome nisu smetale.

Osim što su kuće građene uz same stubove (?!?) ovi stubovi su mi uvek delovali nekako slabašno za opterećenje koje danas trpe.

vucko":rsm73dvi je napisao(la):
Laki,pogodi koja je zvrcka.Grad Beograd finansira most preko ade dok je za pancevac nadlezna drzava zajedno sa zeleznicama...

A istovremeno grad nece vec 2 godine da ukloni nelegalne objekte ispod mosta.

Inace ona petlja koju ce graditi kosta bednih 2 miliona eura sto govori koliko se radi ovde o zanemarivanju funkcionisanja mostova zbog te birokratije...

Vucko, provereno znas da bas grad nece da ukloni te objekte?

Ako je most u nadleznosti republike valjda je i zemljiste ispod mosta. Tj. nadlezno je min. za infrastrukturu. A tu "bednu" petlju finansira Beograd i ako nije u njegovoj nadleznosti. Za ostale prilazne i silazne petlje se pita i AD Luka Beograd. Koliko znam, spor oko zemljista jos nije zavrsen.

Vrh