Nisu, prvu su detonirali 1949. godine. Mnogo im je pomogao Klaus Fuks (skratio im je istraživanje za par godina, njihova bomba je kopija američke), a ameri tada nisu znali za tajne gradove Arzamaz 16 i Čeljabinsk 40 gde su pod zemljom izgrađeni tuneli duži od moskovskog metroa - srce ranog sovjetskog atomskog programa - imam negde dobar članak na tu temu, postovaću ga kada se setim gde je.
Apropo zadnjeg članka - nikome nije palo na pamet da nema šanse da svi iskuse identičnu mutaciju i postanu superinteligentni, ali da, zabavan je.
RADIO-FUEL AUTOS MAY SOLVE GAS PROBLEM (Aug, 1936)
Source: Modern Mechanix ( More articles from this issue )
Issue: Aug, 1936
Ovo je jako interesantna ideja, čak i ako uzmemo u obzir gubitke prilikom prenosa i ostale probleme. To bi se moglo rešiti kombinacijom predajnik augrađenih u autoput plus tehnologija koju sam postovao, tj. materijal koji bi se koristio za postavljanje puteva i istovremeno služio kao solarna ćelija (plus one kompaktne mini-vetrenjače pravljene za krov zgrade, ali bi lepo legle i iznad bankina). Sećam se da je krajem osamdesetih ili početkom devedesetih predstavljen laptop koji se delimično napajao hvatajući radio-talase iz etra.
Da li je Tesla i ovo imao na umu kada je gradio kulu i govorio o bežičnom prenosu energije? Ili je on ipak znao još nešto što mi ne znamo?
If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour… you’re gonna see some serious shit. :kk:
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.