Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Nisu, prvu su detonirali 1949. godine. Mnogo im je pomogao Klaus Fuks (skratio im je istraživanje za par godina, njihova bomba je kopija američke), a ameri tada nisu znali za tajne gradove Arzamaz 16 i Čeljabinsk 40 gde su pod zemljom izgrađeni tuneli duži od moskovskog metroa - srce ranog sovjetskog atomskog programa - imam negde dobar članak na tu temu, postovaću ga kada se setim gde je.
Apropo zadnjeg članka - nikome nije palo na pamet da nema šanse da svi iskuse identičnu mutaciju i postanu superinteligentni, ali da, zabavan je.
RADIO-FUEL AUTOS MAY SOLVE GAS PROBLEM (Aug, 1936)
Source: Modern Mechanix ( More articles from this issue )
Issue: Aug, 1936
Ovo je jako interesantna ideja, čak i ako uzmemo u obzir gubitke prilikom prenosa i ostale probleme. To bi se moglo rešiti kombinacijom predajnik augrađenih u autoput plus tehnologija koju sam postovao, tj. materijal koji bi se koristio za postavljanje puteva i istovremeno služio kao solarna ćelija (plus one kompaktne mini-vetrenjače pravljene za krov zgrade, ali bi lepo legle i iznad bankina). Sećam se da je krajem osamdesetih ili početkom devedesetih predstavljen laptop koji se delimično napajao hvatajući radio-talase iz etra.
Da li je Tesla i ovo imao na umu kada je gradio kulu i govorio o bežičnom prenosu energije? Ili je on ipak znao još nešto što mi ne znamo?
If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour… you’re gonna see some serious shit. :kk:
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.