Šta je novo?

Palata Vizantija ( stambeno poslovni kompleks povrsine 25.000 m2 )

Rekao bih da je ovo starija slika, u međuvremenu je završena kompletna konstrukcija, postavljeni prozori i vrata na čini mi se svim stanovima i skoro je postavljena konstrukcija za fasadu. Takođe su krenuli sa unutrašnjim radovima.
Da li neko ima noviju sliku ovog projekta/zgrade? Kako napreduje gradnja?

Jel ih neko skoro kontaktirao oko kupovine? Koliko se sad kreće kvadrat i da li je projekat dostigao 80% izgrađenosti?
I da li neko mozda ima odgovor na pitanje koje je postavio @zekagradjevinar ...

Prodato je sve. Nema stanova jos od prosle gpdine za prodaju.

Ja sam bio ali je stan bio još u sivoj fazi, tek dolaze završni radovi pa u toj fazi i nemam neke posebne utiske.

Screenshot 2025-05-21 12.35.15 PM.png

Da su uvukli ove prozore pola metra, da su u nekom tamnom nereflektujućem tonu, bilo bi sve mnogo manje ružno.

Uh, nadam se da ovo nije najava povratka Cecesije

Edit: Nevezano za estetiku, zašto guraju klime na te male lođe?
Jedino što mi pada na pamet je vrlo efikasna anti-zasatkljivačka taktika, inače bi baš mogli da dodaju vertiklanu masku na fasadi i omoguće korišćenje lođe leti.
(a čak i kad ne radi klima, na tako malu lođu, klima baš suzi prostor)

Poslednja izmena:
Ovde je bila obavezna kupovina parking mesta uz stan, tako da bi trebalo da većina ima rešeno to pitanje.

To bi bilo ok da sada prosek automobila ne ide preko dva. A gde su prijatelji rodbina...kupci i gosti okolnih lokala i prodavnica. Pa samo je DM, Pepco i Dis napravio problem.

Nema problema sa parkingom - kompletni trotoari u Dragoslava Srejovića sa obe strane su potpuno blokirani automobilima, Slao sam prijave komunalnoj jer sa bebom i kolicima moram da izađem na ulicu da bih prošao u nekim situacijama, međutim bez reakcije.

Prosle nedelje je par komunalaca bilo u tom delu D Srejovica i slikalo sve automobile parkirane na trotoaru. Prethodne 2-3 nedelje su isto to radili po celoj Karaburmi.

To bi bilo ok da sada prosek automobila ne ide preko dva. A gde su prijatelji rodbina...kupci i gosti okolnih lokala i prodavnica. Pa samo je DM, Pepco i Dis napravio problem.
Kupci u pomenutim radnjama se ne zadržavaju dugo (što u svakom slučaju nije opravdanje za nepropisno parkiranje, imaju 2-3 mesta ispred namenjena za kupce). Ljudi koji dolaze u goste u nekom od objekata, ako su savesno, mogu parkirati na JKP Parkingu kod hale Pionir, bukvalno je 200 metara udaljeno, ako i toliko. Problem su oni koji tu ostave kola radnim danima, dolaze iz drugih delova grada i parkiraju se tu ujutru kako bi presedali na bus/BG voz. A ne sumnjam da ima tu i stanara iz Green Residence koji nisu kupili mesto u garaži. Ovakva katastrofa sa parkiranjem po trotoarima je mislim u svakom delu grada.

Vrh