Prvo, kad si napisao ''reći ću ti zašto'' , očekivao sam da kažeš zašto BIGZ i Beobanka (tj. onaj Stattwerk cirkus) nisu dobri primeri i zašto grešim što upoređujem skepsu prema njihovim najavama, sa skepsom prema kupovini Beograđanke.
Druga stvar, čudno mi je, pa i smešno, da na forumu gde je jedna tema (''Savski amfiteatar'') pravo bojno polje već godinama unazad, i gde se svakakve stvari dočekuju na nož - i ono što treba i što ne treba (ono što spada u obično cepidlačenje) - neko sad hvata da pravi elaborat o tome zašto nije u redu da srpska javnost, društvene mreže, karikaturisti i forumaši budu skeptični i sprdaju se na račun kupovine jednog od simbola Beograda. :kafa:
Treće, BIGZ i Beobanka su samo kapljice u moru primera. Sutra kad opet budem izašao iz kuće i prošao kroz grad, videću verovatno još bar 20 primera objekata za koje su padale razne pompezne najave u zadnjih 10 godina a na kraju sve ostade na lepim i praznim obećanjima.
Što opet samo učvršćuje i potvrđuje ono što sam pisao malopre. Da je licemerno i besmisleno kukati o '''negativizmu'' naroda i javnosti, kada za te pojave itekako ima razloga i povoda. I kada je to najviše nabujalo s ovom garniturom. Te je apsurdno dalje polemisati o tome.
Al dobro... Ovaj forum je pun kontradiktornosti i besmislenih stavova, pa ovo nije ni prvi ni poslednji slučaj. Uostalom, razumljivo je. Ovde ima jako puno ljudi, jako puno tema, godine prolaze, mnogo toga se menja, iskazuje, iznosi... U milijardama razmenjenih poruka i s toliko članova, pre ili kasnije desiće se i neke kontradiktorne situacije. Ni prva ni poslednja. Kao što je spatio pre neki dan izneo primedbu na sličnu pojavu, samo na drugoj temi. Mislim ja se s tom primedbom nisam složio, ali sam razumeo njegovu frustraciju i šta hoće da kaže.
Inače, čisto da razjasnim ako se neko pita - ja na pomenutoj temi o Savskom amfiteatru imam u proseku 5 do 10 postova mesečno. I zapravo ima jedno bar 30ak postova odande gde sam hvalio nešto, a ima i dosta pitanja i/ili predloga. Dakle, nisam od onih što održavaju večito bojno polje na toj temi i podstiču na svađu i pljuvanje oko BnV.