Nije pomenuta ni Onkologija od 600 miliona evra.Maja kaže da "lično garantuje" da će nova dvorana biti izgrađena, kao i da su zlonamerne tvrdnje da taj projekat nije deo plana "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027"
Maja Gojković o apelu Filharmonije: Ne traži se na taj način, nego razgovorima u Ministarstvu
"Svi imaju otvorena vrata i nema razloga da na drugi način ti skrećeš pažnju, osim ako imaš neke druge namere", rekla je ministarka kulture Maja Gojković o proglasu Beogradske filharmonije u kojem su ukazali na težak položaj zaposlenih u tom orkestru, navodi se u objavi na instagram stranici tog...n1info.rs
Majo, Majo, hajde ti nama objasni kako objekat od 200-300 miliona evra, koji je svojevremeno nazvan "najvećim infrastrukturnim objektom u oblasti kulture u ovom delu Evrope", za koji je izabrano izvanredno rešenje na međunarodnom arhitektonskom konkursu, nije pomenuto nijednom, ni-jed-nom (!!!), na predstavljanju plana "Srbija 2027"!?
Inače, evo da te pitam, pošto si već, očigledno, upućen u izgradnju nove Onkologije:Nije pomenuta ni Onkologija od 600 miliona evra.
Zaboravio si najvažniju tačkuInače, evo da te pitam, pošto si već, očigledno, upućen u izgradnju nove Onkologije:
1. Kojim urbanističkim planom je predviđena izgradnja nove Onkologije i na kojoj tačno lokaciji?
2. Postoji li Studija izvodljivosti za novu zgradu Onkologije?
3. Ko je autor idejnog projekta nove zgrade Onkologije?
4. Ko su saradnici na projektu nove zgrade Onkologije?
5. Da li nova zgrada Onkologije ima izdate lokacijske uslove?
6. Da li je za novu zgradu Onkologije doneta odlula o proceni uticaja na životnu sredinu?
7. Ko radi projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova za Onkologiju?
8. Koliko je novca dosad utrošeno za pripremu izgradnje Onkologije
Evo ja ću ti ponuditi odgovore na ista pitanja za Filharmoniju:
1. Izgradnja Filharmonije predviđena je Planom detaljne regulacije za deo Bloka 13 koji je Skupština grada usvojila 2018. godine
2. UNDP je angažovao ARUP za izradu studije izvodljivosti za novu koncertnu dvoranu, i taj dokument je Vlada Srbije usvojila 2019.
3. Autor idejnog projekta nove zgrade Filharmonije je Amanda Levit koja je pobedila na međunarodnom arhitektonskom konkursu koji je organizovao UNDP
4. Za akustiku dvorane zadužen je ARUP, za pejzažnu arhitekturu VDLA (Vladimir Djurovic Landscape Architecture), a saradnici su i portugalska firma “AFA Consult” i beogradski Zabriskie
5. Lokacijski uslovi za izgradnju filharmonije izdati su u aprilu 2022.
6. Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine doneo je u junu rešenje da nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu
7. Projektnu dokumentaciju radi Zabriske, a tehničku kontrolu projekta Asmec
8. Za izradu projekta je, prema Ministarsdtvu za javna ulaganja, dosad izdvojeno 9,3 miliona evra
Tako da je ipak čudno da nije bila Filharmonija pomenuta, s obzirom na to koliko je daleko odmakla u pripremama za izgradnju, za razliku od Onkologije koja je, čini se, još uvek projekat u gustoj magli
Tek pregovara? Dakle, u gustoj je magli.Onkologija nije projekat u gustoj magli. Pregovara se sa EU o finansiranju jednog dela.
Uf, ne bih se kladila u ovo. tu su negde.i naravno mnogo je komplikovanije izgraditi jednu takvu bolnicu i opremiti je od filharmonije.
Nije u gustoj magli. Već su davali pare za neke projekte. Mislim da se traži 80+ miliona evra. Ukoliko ne budu dali sami ćemo ići u izgradnju. Takvu ja informaciju imam.Tek pregovara? Dakle, u gustoj je magli.
Uf, ne bih se kladila u ovo. tu su negde.
Znači sami idemo u izgradnju.Ukoliko ne budu dali sami ćemo ići u izgradnju.
Cena ne mora da govori o kompleksnosti. Može da je diktira prosto veća kvadratura i medicinska oprema.
Tako je. Upravo sam opremanje i spomenuo.Cena ne mora da govori o kompleksnosti. Može da je diktira prosto veća kvadratura i medicinska oprema.