Поздрав свима, прочитао сам све поруке у форуму, већа активност је тамо где се пише о реконструкција Булевара патријарха Димитрија и Павла, али овде видим потенцијала да се редовније пише о активностима у Општини Раковица.
На Канаревом брду (Раковичка, мала стрма улица испод стаклорезца) сам живео 2 године у периоду 2009-2011. година, а трајније сам се доселио у фебруару ове године у Ивана Мичурина, па бих изнео пар својих утисака, више позитивних него негативних, са жељом да се група оживи, а и да чујем утиске неких од вас који су моје комшије, пре свега са Канаревог брда и Миљаковца.
Паркирање, може боље, али и много горе (Медаковић, Карабурма, и многи лепи делови НБГ су постали ужаснији него Канарево), у периоду до 19 часова углавном се може наћи пристојно (када ставимо у перспективу проблеме са паркирањем у целом Београду) паркинг место.
Зелене површине и то што смо између две огромне и дивне шуме какве су Миљаковачка и Кошутњак представља благо за наша насеља, пошто сам недавно постао отац, разни сређени "џепови" за играње клинаца и боравак родитеља на клупама са њима су нешто за чим пате много екслузивнија и урбанија насеља у Београду, део између доњег дела Мичурина и улице Канарево брдо, горњег дела Мичурина и Вукасовићеве, део испод Српских ударних бригада као Пере Велемировића, препуни су тих "џепова" које треба вредновати. Дворишта државних вртића "Канаринац", "Изворчић" и "Сретен Младеновић" су такође драгоцена због зелених површина.
Потез преко пута Максија у односу на 2010. годину је непрепознатљив, пар трафика које раде целу ноћ, Макси 24ч, фастфудови, нешто што је ендемски ретко као рибља продавница, две апотеке, Лили, Пошта у улици Канарево брдо, разне потребне услужне продавнице доступне су солидном броју људи пешице.
Повезаност градским превозима је добра, аутобуске линије су солидно честе, и иако су рецимо Канарево и Миљаковац 4-5км удаљенији од центра града у односу на Медаковић/Јерковић где сам живео, стиже се брже, или исто, али је пријатније возити се рецимо Булеваром ослобођења кроз који бус иде као да је воз.
Потез око бившег ТЦ, садашњи Кинези и Идеа је пун потенцијала и надам се да ће добити смисао, спомиње се да неактивну Миљаковачку пијацу шмека Лидл, ако град дозволи.
О бржој повезаности са градом колима када буде готова реконструкција дела од Пере Велимировића до Милошевог конака писано је доста на другом горе споменутом форуму.
Схватам да сам писао углавном позитивно
, да би неко прочитао шта сам написао
, сада ћу да станем, са идејом да оживимо дискусију овде.
Свако добро и поздрав.