Ksenija
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.01.2016.
- Pohvaljen
- 2.779
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457816#p457816:82874zkz je napisao(la):razgradjevinar » Pon Jun 12, 2017 1:08 pm[/url]":82874zkz][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457719#p457719:82874zkz je napisao(la):DzonTravolta » 12 Jun 2017 12:06 am[/url]":82874zkz]Sa jedne strane je daleko 2019. godina, sa druge, ne možete ni da zamislite koliko će to oživeti ovaj kraj, koji je prilično postao spavaonica i jedan veliki penzionerski dom. Danas sam pošao iz Rakovice, preko Čukarice do Ade. Za nas ovde je Banovo Brdo POJAM.
Ne znam sta tacno podrazumevas pod "penzionerski dom" i spavaonica ali Vidikovac je sve samo nije spavaonica.. bez zelje da nesto preterano hvalim kraj, svestan sam mnogih njegovih mana, ali iz te, kako ti zoves spavaonice, na brdo se ide eventualno u dom zdravlja posto je to nesto sto u kraju fali a potrebno je, sve drugo je mnogo dosupnije u lokalu nego u onoj ulicici wonnabe bulevaru zvanoj pozeska. cak bih se ududio da tvrdim da je patrijarha joanikija, u delu vidikovca, nocu znatno zivllja ulica od pozeske.. sta je to tacno za tebe na brdu "POJAM" u odnosu na vidikovac? tramvaj, dve trake u pozeskoj, ciga mala u radnickoj, sokace sirine 2.5m pored hidrometeoroloskog zavoda, kaldrma kod pijace, velelpni beteks, planinarnje do javnog prevoza...?
btw, spomenuti TC, kada ga izgrade, bice mnogo znacajni za zitelje lipovice, sremcice, rusnja,zeleznika.. nego sto ce znaciti vidikovcanima (koje spominjem samo zbog takvog imenovanja TC, ne sto smo nesto bitni ni posebni)
Ni slučajno neću braniti Banovo brdo jer mi nije blisko iako živim u samom centru ali dozvoli, navedi makar jedan važan sadržaj koji nedostaje i ja povlačim reč? Požeška nije pešačka zona tačnije šetačka ali je fantastično snabdevena. Ljudi odlaze na Adu ako im je do šetnje, puno je finih letnjih bašti, odličćan park i za decu i za odrasle (sa teretanom za dž.), bazeni, škole, fakulteti i da ne nabrajam. Zatim Košutnjak, Topčider (makar preko dana).
Kako ne bi bio pojam za Rakovicu koja je bila industrijski basen i nikoga nije bilo briga da finansira ni jedan sadržaj osim bioskopa koji je sada nešto drugo, valjda. Što se Miljakovca tiče, slažem se da je izuzetan kraj pa i Kanarevo brdo. Sve ostalo je "prošarano" bivšim fabrikama.