Šta je novo?

Opština Rakovica: opšta tema

Istina za park, upristojili su kraj. Ostaje samo da se srede fasade na onim nižim zgradama, pa da izgleda vrlo dobro. Naravno, ostaje još mnogo toga oko same Borske: sprečiti geake da vrše nuždu iza pekare "Goranac", upristojiti tezge iza stanice.
 
Pere Velimirovica se takodje prosiruje, opstina vec dogovara isplate vlasnicima dvorista kojima ce da "skine" oko 2m, celom duzinom....
 
Dzoni hoce li na ovoj temi biti pracenja sadašnjih i buducih i manjih gradilišta Rakovice ?
ako i to obuhvata
bilo bi lepo da jedna od pratecih sličica u postu , uvek sadrži onu obaveznu info tablu o tom objektu :)
 
Pa ja bih se zadrzao da projekti idu u opstu diskusiju o projektima tj temu razni projekti a da ovde pricamo o potencijalima, pravcima razvoja opstine zanimljivostima lokalnim i sl.
 
To što Igor kaže. Mada, ruku na srce, nekih većih projekata trenutno nema. Ne znam šta se događa sa pričom oko naselja iznad Miljakovačkog izvora.
 
A da nam okacite neku fotku nebi bilo zgoreg
 
mi smo socijala, nemamo za kamere kao vi austrougari, ja čak procesor svog kompa ladim na kurblu :D a sećaš se da su za vikend hteli zbog fotkanja da me cinkare kod murkana...i to sve na teritoriji rakovice....
 
Zašto? Mislim, šta si fotkao?

Nego, da dodam i ovo na temu:

DBTnteHW0AA9eBr.jpg


To je ovde:

https://www.google.rs/maps/@44.7371644, ... 312!8i6656
 
Nikako da se nakanim da uradim foto-reportažu iz industrijske zone.
 
@tragac: ima li izgleda da će se raditi malo veći zahvat na samoj stanici u Rakovici? U smislu, da će srediti pothodnike, stepenište, putokaze, toalete... Mislim, objektivno gledano, to može da bude sasvim pristojna prolazna stanica (kakva je i bila), ali je neophodno da se malo sredi.
 
Uvek je bila pristojna, ne bih čak ni rekao zapuštena, jer ni pre radova nije bila ništa zapuštenija od stanice Zemun, a svakako ni prineti zapuštenosti st. Novi Beograd. Ovo je i dan danas, pre radova verovatno najbolje očuvana ž.st. u Beogradu posle Vuka. Uz sve to, bila je nekad prilično prometna, ponekad i za presedanje sa međugrada na beovoz ili tramvaj. Sad ima desetak pristajanja dnevno jer Flirtovi ne mogu, iako su u početku stajali na divlje a putnici su ulazili preko upravljačnice, makar sam ja jednom ušao na taj način. Podhodnik treba očistiti, okrečiti, nadam se da će uvesti i pokretne stepenice na peron koji bude koristio BG Voz a mogli bi i na ostale za narod koji ide na međugrad i vuče prtljage. Toaleti se mogu ugraditi na samim peronima, dosta su široki, šta će biti sa starom staničnom zgradom ne znam, ali problem je stanici fali parking, onse može uraditi pored onog trafoa severno od stanice kod skretnica, ali problem je loša pristupačnost....ljudi koriste onaj drugi podhodnik kao prečicu za automobile iako to nije predvidjeno za auto saobraćaj., ostatak prilaza stanici sa kontra strane je slepa ulica, tu tek nema i ne može biti prilaza.
 
Pa, da vidimo šta aranžman sa Kinezima zapravo obuhvata...
Ceo utisak je jako loš, staru zgradu pored stanice je neko "maznuo" za svoje privatne potrebe, ulica je u lošem stanju, kao i ceo bivši industrijski kompleks.
 
Ovih dana se fino radi na pruzi, sklanja se stari tucanik najvise sad. Sto se radova na samoj stanici tice, plasim se da ce obuhvatiti samo ta dva "prolazna" koloseka, radove nephodne za spustanje nekih perona na visinu da Flirt moze da stane i to je to. Stanica je u dosta losem stanju, u zadnjih 5-6 godina je bas propalo, pogotovo sto vise ne staje 90% vozova (vozovi na kojima su Flirt garniture), tipa vise ni one table sa redom voznje ne menjaju. Kada travu pokose to je super.. Tuga je da je 90ih ceo taj pojas zeleznicka - rakovacki put bio u mnogo boljem stanju. Bukvalno samo se krpe rupe na putu i to je to. Na pesacku stazu pored stanice se odronio deo zemlje pre jedno 5 godina i to stoji tako, pocelo rastinje da raste i to je to.. Uzas...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461216#p461216:3mpx8sxr je napisao(la):
Гага » Sub Jun 24, 2017 9:42 pm[/url]":3mpx8sxr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=460935#p460935:3mpx8sxr je napisao(la):
Ksenija » 23 Јун 2017 02:16 pm[/url]":3mpx8sxr] Hej, gde je Miljakovac a gde Petlovo brdo?!
Па погледај на карти Београда :wink:

Gledala i Petlovo brdo i nevidela. Možda su ga izbrisali?
3252109231.gif
, pripojili npr. Labudoom brdu?
I kako sada da odem do drugarice?
4179276522.gif
 
Jedne decembarske hladne zime spuštajući se niz ulicu u starom delu Miljakovca (skoro najlepšem), zamalo glavu da izgubim, noge i ruke su prošle sa modricama. Kada sam krenula da se (prisilno) spuštam niz padinu nisam se zaustavljala do kraja. :mrgreen:
U tom smislu apelujem da se napravi rukohvat. Nismo svi braća Mer.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461920#p461920:n9msq8bo je napisao(la):
hiavata » 27 Jun 2017, 19:21[/url]":n9msq8bo]Ovih dana se fino radi na pruzi, sklanja se stari tucanik najvise sad. Sto se radova na samoj stanici tice, plasim se da ce obuhvatiti samo ta dva "prolazna" koloseka, radove nephodne za spustanje nekih perona na visinu da Flirt moze da stane i to je to. Stanica je u dosta losem stanju, u zadnjih 5-6 godina je bas propalo, pogotovo sto vise ne staje 90% vozova (vozovi na kojima su Flirt garniture), tipa vise ni one table sa redom voznje ne menjaju. Kada travu pokose to je super.. Tuga je da je 90ih ceo taj pojas zeleznicka - rakovacki put bio u mnogo boljem stanju. Bukvalno samo se krpe rupe na putu i to je to. Na pesacku stazu pored stanice se odronio deo zemlje pre jedno 5 godina i to stoji tako, pocelo rastinje da raste i to je to.. Uzas...
Ruku na srce, to je ujedno i ubedljivo najružniji deo Rakovice, tako da će se ukupni utisak popraviti kad srede taj deo. Što teško da će ići brzo.
 
Čuj brzo, ma neće nikada ni ići.
Malo se ignorišu krucijalni problemi ali dobro, i zdravstvo treba da živi od nečega. Doduše i ne znam šta je za Domom zdravlja u Rakovici ali mi je ostao u vrlo lošem sećanju.
 
Сваки пут кад пролазим Раковачким путем, гледам колико је велика та трава између трамвајских шина и коловоза, буквално по метaр и јаче. Потписујем да би тај правац добио скроз другачији изглед када би се трава косила бар неколико пута у сезони. Да ли је за то задужен БГ пут или Зеленило? Коме се обратити ? Једини део који се стално коси је неких 100-150м које одржава газда ресторана. Слике са гугл уличног погледа.
 
@abrines
Ne razumem, zar tramvajske šine moraju da budu zasejane travom/korovom?
3629869021.gif
 
Dio kosi gsp a dio ona firma koja odrzava put u principu niko
Dao bi se taj pojas od puta do sina fino izravnati i kultivisati samo niko nece da se cima
 
Koliko potencijala ima taj potez, neverovatno. Moglo bi tako lepo da se nalicka, naprave zgrade, cist vazduh suma, ma da bude ekoloska opstina br.1. Bas neiskorisceno do krajnjih granica.
 
Upravo. Valjda zato što u pozadini priče još leži neka sasvim lažna nada da će tu opet zaživeti industrija. A, da se ne lažemo, industrija gde je zamrla više nikada zaživeti neće.
 
Искрено, по мени тај део није хуман за живот јер је ту Топчидерка и има превише влаге, проток ваздуха не постоји. Видковац је најбољи по том питању, увек проветрено сунчано итд. Ипак ми Срби волимо брда :grand:
 
Rezonujući tako, ni Beograd koji leži na dve velike reke nije zdrav za život (Zemun, Čukarička padina, Dorćol, Novi Beograd...) Uostalom Topčidererska reka ne teče kroz Miljakovac, Kanarevo brdo, Petlovo itd. itd. a i suviše je mala da bi ovlažila Rakovički vazduh.
 
Vrh