Šta je novo?

Opština Rakovica: opšta tema

o ovom infrastrukturnom projektu su ljudi vec pisali na forumu a kako je opstina dobila svoju temu evo jedne krace reportaze i na ovoj temi.

rec je o pomeranju autobuske stanice i izgradnji dodatne trake u duzini od nekih 35 metara, u jednom smeru samo, u ulici patrijarha joanikija na vidikovcu. radovi su poceli sredinom maja a kao sto mozemo da vidimo na fotografijama, i pored vrlo teskih vremenskih uslova u prethodnih 45 dana, vec su u poodmakloj fazi i ukoliko ne bude novih nepredvidjenih okolnosti vec krajem leta, najkasnije na jesen, opstina ce dobiti jednu od lepsih uvucenih stanica u ovom delu evrope a ovaj deo grada obogatiti turisicku ponudu. izgleda da se vec sprema i ketering za svecano otvaranje, vidi se na jednoj fotografiji
 
Haha, sinoc bas prodjoh tamo, ista meta, isto odstojanje, neverovatno su....

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Ma kakva industrija dole u Rakovici, nije joj tu mesto cak kad bi i imali nesto da smestimo. Sto se Vidikovca tice, uvek mi je rebus bio sto je glavna ulica jednog ogromnog naselja jednotraka. A Vidikovac nepravedno pripada Rakovici, bar ovaj deo ka Cerak Vinogradima. Trazim otcepljenje i pripajanje Cukarici :D
 
Čekaj prvo da se Žarkovo odvoji od Čukarice pa da vidimo ko će kome.
Žarkovo i jeste prvo bila opština sa pripadajućom Čukaricom pa tek onda se formirala Čukarica i odvojila od Žarkova, tada seoskog dela opštine.
A davnih godina Rakovica i Čukarica su bile jedna opština a onda su se bratski podelile, da li pošteno ili ne, to već već ne bih znala ka'sti.
 
Slazem se i ja sam za otcepljenje Vidikovca tj da pripada Cukarici. Vidikovac vise pristaje Cukarici nego Rakovici. Tragac kada vidi ove predloge ima da se sokira :D

Sto se mene tice Zarkovo slobodno moze da se odvoji od Cukarice :)
 
Takođe, Žarkovo opština, Banovo brdo "republika" (skr. BBR). :D
 
Vi slobodno možete da idete, ionako ste uvek bili neki drugi svet ;) Ovde dole smo svi radnici i decenijama smo doprinosili stvaranju dodatne vrednosti, a vi gore činovnici, birokrate, oficiri i ostali paraziti ste sve pojeli. Slobodno nam se skinite sa grbače :D
 
@Ксенија, не знам да ли се шалиш или не, али ево на ортофото снимку Петлово брдо и Миљаковац. На вези коју ти шаљем у прилогу, кликни и увећавај колико ти треба да би видела детаље или користила "улични поглед". https://www.google.rs/maps/@44.7339034, ... !1e3?hl=sr

 
@tragac
Šta misliš da je Čukarica? Fensi, sve sama "elita" u Filmskom gradu, Košutnjaku? To nije elita, to je ono što bi pok. Dragoš Kalajić rekao otprilike - Današnju elitu čini gomila moralnih nakaza, ljudskog šunda i nesklada. To nije niko ko piše na ovom mestu i svi smo primus inter pares dok se ne dokaže drugačije, tamo iza monitora.

U meni je duboko ukorenjeno uverenje da će mladost Srbije popraviti sve što je pokvareno između dva nesrećna događaja. Zato moramo podržati mlade, to je naš zadatak. Postanimo bolji, jedino na to imamo pravo.
 
:shock:

@Гага
Nisam se šalila, stvarno nisam videla Petlovo brdo. Sada jesam, hvala za link.

Pošto je duboka noć nisam se detaljno pozabavila razgledanjem (sutra ću), ali na prvi pogled Miljakovac - Petlovo brdo kao Miljakovac - Žarkovo, doduše avionskom linijom a inače mi se čini da su baš udaljeni. Išla sam tim stazama, nije mi nepoznato. Beše pa sam zaboravila.

Od centra BB do Zemuna van gužvi potrebno mi je cca 20 min. vožnje 88. Mislim da u slučaju Miljakovac - Petlovo brdo daleko duže trajanje putovanje. Ne znam da li postoji direktna linija?

Nije mi jasno, zbog čega je jedan deo označen kao Rakovica a drugi kao Rakovica 2?
 
Sjajno! :)

Ovo je kao kod nas kada se raspravljaju "severnjaci" i "južnjaci" ili tačnije, Kaluđerčani i Gročani. Pošto Kaluđerčani tripuju da su civilizacija i grad i da ih mi kočimo u razvoju i prosperitetu iako se godinama u Kaluđericu ulaže više nego u ostalih 14 naselja zajedno ... :lool: :lool: :lool:
 
Džontra, moje izvinjenje, samo sam ispoštovala Гагу.
2682060754.gif
 
Nema zamerke, celu ovu diskusiju bi Igor mogao da prebaci na novu temu. ;)
 
Nema na čemu Гага, idemo na Rakovicu iako svaki naš predlog ili sugestija neće biti od uticaja. To je žalosno jer najlakši protest je pisana reč a potrebna je akcija, živa da življa ne može biti.
 
Da li je moguće? Bio sam odsutan iz Beograda 10 dana i jutros prolazim pored već istorijske autobuske stanice.... ni jedan jedini kamenčić nije pomeren, sve stoji kao pre 10 dana... da li iko zna zašto su, sada se već može reći prekinuti radovi na stanici dijagonalno od Meka?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463033#p463033:vcuc24q4 je napisao(la):
tribi » Pon Jul 03, 2017 8:08 am[/url]":vcuc24q4]Da li je moguće? Bio sam odsutan iz Beograda 10 dana i jutros prolazim pored već istorijske autobuske stanice.... ni jedan jedini kamenčić nije pomeren, sve stoji kao pre 10 dana... da li iko zna zašto su, sada se već može reći prekinuti radovi na stanici dijagonalno od Meka?

Ovde se čudimo http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... ta#p462653
 
Da to je tema o stajalistima ;)
 
Vidikovac, ali i Rakovica generalno, se davi u smeću:

DGuoP1fXUAAV5Q8.jpg


DGummv6XUAIvrCv.jpg


DGumwcPWAAEXA2O.jpg


DGhcxnPWAAAvMZZ.jpg


DGhc9_QWAAEQ8hO.jpg


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hUV41FbB1tY[/youtube]
 
Pozdrav svima! Dugo citam ovaj forum ali do pojave ove teme nisam imao potrebu da se registrujem. :)

Pitanje za poznavaoce stanja i prilika u Rakovici, konkretno me zanima za Miljakovac 3: da li neko zna da li se planira gradnja magistrale ili nekakvog puta izmedju Jajinaca i Miljakovca 3 a koja bi povezala taj deo, i ne samo taj, sa Kanarevim brdom pa i dalje ( detaljnije na slici u prilogu)? Tu informaciju sam cuo jos odavno a mnogo bi mi znacila pri odluci da li da kupim plac u tom delu Beograda.

 
Vrh