Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Београд пут уређује парцелу где је раније био ресторан "Кошница":
IMG_20230111_183435.jpg
IMG_20230111_183441.jpg
 
Радови на реконструкцији Волгине улице одвијаће се по фазама, а nакон њиховог завршетка ширина Волгине улице ће бити 5 метара, што је више него пре реконструкције, а због безбедности пешака биће урађен и тротоар ширине 1,5 метара.



Због стварања амбијенталне целине у Волгиној улици ће бити макадам коцке што се надовезује на обављене радове у Кордунашкој улици.
 
Колико ја видим овај тамо део од кордунашке па до опсерваторије. неодређен текст, помињу целу Волгину, а то је скроз до Драгослава Срејовића. Поминју и тротоар ког нема скроз до оног стадиона доле.
 

Kako da ukradeš 10 trafostanica pod naponom ako nemaš organizovanu podršku nadležnih službi.
 
Liči na to i koliko se sećam (bio sam poslednji put tu pre oko 4-5 meseci) ta kaldrma je bila u ok stanju. Nije neki ni promet pešaka tu, pa postojeći trotoar radi posao. Jedino je onaj donji deo ka izlasku u Milana Rakića priča za sebe (kuće uz put, nedovoljna širina, parkiranje na ulici i slično). Možda je provuku da bude jednosmerna posle radova...
 
Управо се пожалих Беокому на то и замолио их да предложе Инспекцији да изађе на терен и прегледа радове. Боље да не замишљам како бих физички насрнуо на директора Конвара ако бих га видео уживо.
 
Video sam cevi duž Bulevara Milutina Milankovića.

Šteta je što ove radove nisu iskoristili da uvedu red u kablove duž trotoara. Ionako će na mnogo mesta da kopaju po trotoaru gde već postoje kablovi.

Ali to je već naučna fantastika...
 
Опет? Е директора те фирме треба...ма боље да не причам шта бих му радио...
 
Последњих пар дана сам опет прошао кроз неке улице на Новом Београду и упркос томе што сам свестан да су нам улице деценијама у релативно лошем стању, шокирао сам се кад сам видео колико има деоница где су у последње време рупе почеле масовно да се отварају или се уопште не крпе. Омладинских бригада прекопута Ерпорт ситија, Антифашистичке борбе, незакрпљене рупе на коловозу у Омладинских бригада прекопута Општине (крпљено пре пар недеља али асфалт је толико уништен да се нове рупе отворе два дана после крпљења), Булевар Зорана Ђинђића од Омладинских бригада до Антифашистичке борбе су главни примери на Новом Београду. Пуно примера има и по остатку града, али НБГД истичем јер ту живим. Никад, али НИКАД нам улице нису биле оволико лоше одржаване. Ако нису у стању да их темељно реновирају, нек барем пресвуку асфалт целом ширином и дужином када виде да интензивно пропадају, а не да чекају да се скроз распадне и онда замене горњи слој асфалта и то само тамо где има баш пуно закрпа. Џаба две милијарде евра градског буџета када не знају да потроше тај новац како треба.
 
Vrh