Данас сам послао пријаву Београд путу за онај нестручно постављен саобраћајни знак за жуту траку у Булевару Ослобођења, а коју је Директор снимио. Обећао сам да ћу то урадити, а успут сам пријавио још један аљкаво одрађен посао овог ЈКП. Ево пријаве, а ту су и обе слике. Надам се скором одговору.
"Поштована госпођо Петровић,
Поред похвала Београд путу за неке од урађених радова у Београду, на жалост мора и да се критикује. Овог пута пријављујем нестручно и аљкаво одрађене радове Београд пута.
1)Скоро је постављен саобраћајни знак за жуту траку код „Славије“ у улици Булевар Ослобођења са десне стране гледано у правцу Храма. Како су то ваши радници урадили видећете на слици коју је снимио, баш док су постављали знак, један од наших чланова форума Беобилд, а који је при том вашим људима и рекао да није у реду да тако постављају знак. Предпостављам да је знак постављен по налогу градског Секретаријата за саобраћај, али да буде баш постављен уз само дрво и да при томе се ископа рупа у оквиру кружне земљане баштице, то превазилази све границе. Ем што није естетски лепо, ем показује нестручност, аљкавост и јавашлук, онога ко је дао налог, а и онога ко је постављао овај знак. Мислим да ово није ни по пропису, а сигурно је по принципу „ма само да се уради“. На жалост, при овоме се оштећује и корен дрвета, и то при копању рупе за један од носача знака, а и при постављању бетона за учвршћење носача знака. Вас, као извођаче радова, може и ЈКП Градско Зеленило да тужи за уништавање имовине, али ће се то тешко десити. Зар сам знак није могао да се помери неких 20 цм од ивице кружне баштице према улици или да се поставио мало испред или иза дрвета и опет би знак био видљив.
2) У улици Јурија Гагарина код Бувљака у правцу блокова, а пре семафора, је направљено привременио полукружно окретање, тако да се из ове улице возила која долазе из правца, рецимо Сава Центра полукружно окрећу према Мосту на Ади. Као што ће те видети на слици 0318, ивичњаци на једном делу полукружног окретања нису ни постављени, него су само остављени на земљи !!! Не разумем зашто то није урађено до краја !!! Без обзира што је ово полукружно окретање привременог карактера, док се не уради улазна рампа на УМП из улице Антифашистичке борбе, мислим да би требало да се ови ивичњаци поставе. На тај начин се неће разносити прашина, земља и блато по улици и изгледаће и лепо и фунционално, а и бар коректно одрађено.
Надам се да ће Београд пут одреаговати и поправити ове грешке и недостатке.
Унапре захвалан.
Срдачан поздрав,
Драган ..........."
Кад стигне одговор, поставићу га.