Izgleda da se konačno radi na crnoj tačku u Nehruovoj na Novom Beogradu, na raskrsnici kod pijace, sa internom saobraćajnicom koja ide duž bloka 45.
Svake, ali bukvalno svake nedelje je neko kolima udarao u niski saobraćajni znak za obavezan pravac koji se nalazio na razdelnom ostrvu pored pešačkog prelaza.
Problem je bio što vozači koji iz bloka žele da skrenu levo u Nehruovu prema Jurija Gagarina nemaju prednost, moraju da čekaju, Nehruova u oju se uključuju kao pešački prelazi su takođe veoma prometni, a samo skretanje u levo je oštro i nezgodno. Ponavljam, svake nedelje su vozači udarali u taj znak na stubu kada bi skretali ka Jurija Gagarina.
Koliko je tu atuomobila oštećeno, niko ne zna.
Već sam spominjao ovu tačku kao komentar na Pigletov predlog da se na sličnom mestu kod bloka 70 napravi mini kružni tok.
Izgleda da pomerju pešački za nekoliko metara bliže Jurija Gagarina, kako bi se ublažila krivina i postojeći saobraćajni znak sa strelicom (kao da kaže "tu me udri") pomerio kao bi se vozači lakše uljučili u Nehruovu. Mislim da sam i ja na istoj temi spominjao ovo kao moguće rešenje....
I da, istovremeno se menjaju ivičnjaci na tom potezu... zbog čega, nije mi jasno...