Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Сигуран сам да се ради о башти од "Танкера" која се налази тик уз тротоар. Цела је размонтирана и све је порушено изнутра, остало је само да се размонтира и стаклена ограда на првом спрату баште и у приземљу исте. Мислим једини дивљи објекти у Омладинских бригада су управо објекти на том делу, односно у зони раскрснице са Булеваром Зорана Ђинђића, па једино ово може бити у питању.

Иначе, ископали су тротоар на углу Омладинских бригада и Ђорђа Станојевића код блока 64 због топловодних цеви:
IMG_20240716_230258.jpg
IMG_20240716_230305.jpg

Prilozi

• IMG_20240716_230258.jpg
    IMG_20240716_230258.jpg
    173 KB · Pregleda: 41

Почиње уређење улица у старом језгру Земуна

Из Градске општине Земун саопштавају да ће крајем јула почети радови у улицама Прерадовићевој, Косовској, Давидовићевој, Београдској и Улици др Петра Марковића.

У ових пет улица, које припадају старом језгру Земуна, изводиће се радови на реконструкцији саобраћајница, тротоара и ивичњака у дужини од 620 метара. Нова коловозна конструкција биће поплочана гранитним каменим коцкама, док ће на тротоарима бити постављене гранитне камене плоче.

У наведеним улицама радиће се реконструкција водовода, кишне и фекалне канализације, а биће урађена и заштита топловода, електроенергетских и телекомуникационих инсталација. Такође, биће урађена хоризонтална и постављена вертикална саобраћајна сигнализација, као и јавна расвета. У склопу уређења улица биће постављени мобилијари, заштићена постојећа стабла и посађене саднице дрвореда.

Током обнове улица биће успостављени саобраћајни коридори а екипе ће радити по фазама.

У првој фази радиће се улице Београдска, Давидовићева и Др Петра Марковића, друга фаза радова је у Косовској, а трећа у Прерадовићевој улици.

Након завршетка свеобухватних радова, који ће трајати годину дана, у овим улицама које повезују реконструисани Кеј ослобођења и Главну улицу биће заокружена ревитализација саобраћајне инфраструктуре у централној зони Земуна.

Ова инвестиција важна је за туристичку инфраструктуру, јер је старо језгро Земуна, као посебна амбијентална целина, од изузетног историјског и културног значаја, наводи се у саопштењу.

PREGLED-ULICA-STARO-JEZGRO-ZEMUNA.jpg

8ed35c6886e70626b5fc3ad0bbf62da7_1680026145.jpg

2a4db4d15175e4e9d882c221b7957c3c_8615258255.jpg

320d58e78e884c2badae1bb7c7ed3cd0_9719154631.jpg

Сигуран сам да се ради о башти од "Танкера" која се налази тик уз тротоар. Цела је размонтирана и све је порушено изнутра, остало је само да се размонтира и стаклена ограда на првом спрату баште и у приземљу исте. Мислим једини дивљи објекти у Омладинских бригада су управо објекти на том делу, односно у зони раскрснице са Булеваром Зорана Ђинђића, па једино ово може бити у питању.

Иначе, ископали су тротоар на углу Омладинских бригада и Ђорђа Станојевића код блока 64 због топловодних цеви:
Pogledajte prilog 205140
Биће ми изузетно драго, ако је у питању рушење тог кафић или већ шта је, или барем једног његовог дела.

Inace da li ste primetili da se u skoro presvucenoj Omladinskih Brigada u zaustavnim trakama pojavili kolotrazi tipa kao na Brankovom mostu. Ja ne znam da li presvlace puteve pudingom posto ovo nije izdrzalo ni 6 meseci.

Iskreno, imao je BG Put, jedan kratak period, kada su radili kvalitetno, beše za vreme Malog nam gradonačelnika.

Takovska je čini mi se rađena za vreme njegovog mandata, eno je i dan danas u perfektnom stanju, pričam za deo do 27. marta.

Поново се реновира деоница која је последњи пут пресвучена пре 4 године. Капирам да је вероватно због градње кружног тока, али та деоница је сада у стању ко да су је последњи пут пресвлачили пре десетак, а не пре само четири године.

Iskreno, imao je BG Put, jedan kratak period, kada su radili kvalitetno, beše za vreme Malog nam gradonačelnika.

Takovska je čini mi se rađena za vreme njegovog mandata, eno je i dan danas u perfektnom stanju, pričam za deo do 27. marta.
Београд пут је најквалитетније сређивао улице у периоду 2016-2018. године, иако се ни тада улице нису довољно одржавале, а после тога су и квалитет и интензитет одржавања почели да опадају из године у годину. Сад кад је Шапић градоначелник улице се одржавају интензивније, али асфалт је много лошијег квалитета.

Први спрат баште је размонтиран, приземни део баште остаје и објекат се реновира:
IMG_20240726_152056.jpg
IMG_20240726_153043.jpg

Sad da ne tražim po temi, kome je najbolje žaliti se za loše stanje puta tj. ulice?

Vrh