astrodule
Professional
Po NBG su zakrpili dosta udarnih rupa.
Dobro je da ne čekaju proleće.
Dobro je da ne čekaju proleće.
Pre će biti da je objekat do Bore.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603732#p603732:1vwfnxik je napisao(la):Astrotrain » Čet Feb 21, 2019 4:04 pm[/url]":1vwfnxik]Скадар на БојаниВожд":1vwfnxik je napisao(la):Боре Станковића.
Ovu kaldrmu kao da je radio Beograd put... ja mislio da kod nas ne rade kvalitetno a u stvari to je samo taj otomanski stilVeniVidiVici":wsiapue8 je napisao(la):Predlog za jednosmerne ulice u gradu - primer iz Istambula (slika sa neta)
http://rs.n1info.com/Vesti/a463919/Djil ... zbore.htmlPredstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Nikola Jovanović ukazali su na to da se Ulica Bore Stankovića u Beogradu, koja je dugačka oko 200 metara, renovinara duže od godinu i po dana. Za to vreme, kako kaže nekadašnji gradonačelnik Beograda, moglo je da se sredi još pet ulica sa istom opremom i istim brojem radnika.
"Pančevački most je urađen za 370 dana, Sava centar za 400 dana, Empajer stejt bilding u Njujorku za 420 dana, ali naša gradska vlast je temeljnija od svih njih i mi ima na tome čestitamo", smatra Nikola Jovanović iz SZS.
Rekonstrukcija ulice iza Hrama Svetog Save počela je u julu 2017. godine, plan je bio da radovi budu završeni prošle godine, ali taj rok je pomeren za mart 2019.
"Ova cela ulica ovde ima oko 200 metara, radiće se oko 20 meseci, to znači da je svaki dan urađeno 30 centimetara. Nekoliko nas da se ovde skupilo, da smo imali neku opremu minimalnu, uradili bismo to u kraće vreme", dodaje Đilas.
Ovo je primer kako se u Beogradu danas radi i gradi, rekao je Đilas i dodao da je 2012. prema zvaničnim podacima izgrađeno oko 800.000 kvadrata prostora, a 2017 oko 600.000.
U toku prošle godine sam prijavio "kamenolom" na pešačkom prelazu kod mene , tek pre neki dan , maltene godinu dana kasnije , je uređeno i asfaltirano.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=605379#p605379:1d94yd6i je napisao(la):astrodule » Pet Mar 01, 2019 1:43 pm[/url]":1d94yd6i]Ja zaista nekada ne znam šta da mislim. Da li oni rade po prijavama građana, da li neko tamo gleda medije pa onda vanredno šalje ekipe, da li rade samo po nekog godišnjem planu ili sve to zajedno.
Zaista bi bilo zanimljivo uraditi unakrsnu proveru svih prijava i svih radova.
Evo, kod mene su jutros uradili pešački ispred ulaza koji sam prijavio još prošle godine.
POSLE godinu i sedam meseci od početka radova, konačno je završena i puštena za saobraćaj Ulica Bore Stankovića kod Hrama Svetog Save! Prema proceni putara koji su još na terenu, kompletni radovi na uređenju trotoara biće završeni za pet dana, a investicija je vredna oko 71,8 miliona dinara.
Saobraćajnica je urađena od raskrsnice sa Katanićevom ulicom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevskom i Skerlićevom, u dužini od 323 metra. Prvi put se zvuk građevinskih mašina na ovoj lokaciji začuo 17. jula 2017. godine, kada je planirano da se tu zadrže 150 dana.
Radovi su potom odlagani nekoliko puta, zbog dugotrajnog i nepravovremenog izmeštanja trafostanice koja je tada bila problem, i ponovo nastavljeni tek u junu 2018. godine. Tada je predviđeno da se ulica radi u tri faze, i da se za svaku izdvoji po 50 dana, čime je početak novembra označen kao kraj radova, ali su se javile nove poteškoće sa podzemnim instalacijama.
Te podzemne instalacije pri svakoj rekonstrukciji predstavljaju problem. U 95% slučajeva ih veoma uspešno pogodimo , a samo zbog toga što ne postoji registar lokacija instalacija.astrodule":3u1owv0s je napisao(la):Slika i prilika svih naših rekonstrukcija
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... Stankovica
POSLE godinu i sedam meseci od početka radova, konačno je završena i puštena za saobraćaj Ulica Bore Stankovića kod Hrama Svetog Save! Prema proceni putara koji su još na terenu, kompletni radovi na uređenju trotoara biće završeni za pet dana, a investicija je vredna oko 71,8 miliona dinara.
Saobraćajnica je urađena od raskrsnice sa Katanićevom ulicom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevskom i Skerlićevom, u dužini od 323 metra. Prvi put se zvuk građevinskih mašina na ovoj lokaciji začuo 17. jula 2017. godine, kada je planirano da se tu zadrže 150 dana.
Radovi su potom odlagani nekoliko puta, zbog dugotrajnog i nepravovremenog izmeštanja trafostanice koja je tada bila problem, i ponovo nastavljeni tek u junu 2018. godine. Tada je predviđeno da se ulica radi u tri faze, i da se za svaku izdvoji po 50 dana, čime je početak novembra označen kao kraj radova, ali su se javile nove poteškoće sa podzemnim instalacijama.
Znači imamo sve
* Prekoračeni rok
* Neusklađenost za drugim javnim preduzećem
* Problemi sa instalacijama
* Ulica je puštena, ali ipak je nešto nezavršeno (trotoari)
Ovde gde se nalazi ova skarabudževina Pizza Bara koja lagano visi iznad trotoara nije ni trebala da postoji u prvom planu. Površina od same zgrade pa sve do kolovoza je trebala da bude jedan veliki pešački prostor, isto tako ispred one zgrade iza gde je Intesa.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606616#p606616:2sa11z4i je napisao(la):direktor » Sre Mar 06, 2019 3:16 pm[/url]":2sa11z4i]