Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Nove su kocke umesto asfalta a ako mislis na trotoar ploce su stare.
Kakva mafija radi ovu Njegosevu nemam reci, pre 5 dana skinuli asfalt i stavili 3 sloja novog da bi juce ponovo skinuli taj novi. Izgleda da su se naknadno setili da i u ovom delu do Beogradske postave kocke.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/takov ... aj/k0m18wb

THbk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWWpNN01EQV8vNDBmZjNiZWVlYTM5ZTliMTI2OTRiZDJjMzJkMzRhNzQuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Takovska uilica puštena je u saobraćaj jutros u četiri sata, čime je ispoštovan očekivani rok za radove na ovoj ulici.

- Urađena je kompletna vodovodna mreža, obnovljena kanalizaciona mreža, kao i asfalt, trotoari i deo biciklističke staze. Sledeće godine nas očekuje nastavak rekonstrukcije Takovske ulice, što će sigurno biti urađeno tokom sledećeg leta – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Prvobitna ideja radova je bila da Takovska bude rekonstruisana do Ulice Jaše Prodanovića, ali su, na zahtev građana, radovi produženi do Cvijićeve ulice.

Takođe Vesić je podsetio i na ostale radove u gradu, pa je tako naveo da je jutros završen Bulevar oslobođenja, gde je saobraćaj otvoren još pre nekoliko dana, dok će Ulica kneginje Zorke biti završena do kraja nedelje.
- U Balkanskoj ulici „Vodovod” je završio svoj deo posla i trenutno se radi podloga za stavljanje kocke. Celokupna rekonstrukcija ove ulice trebalo bi da bude završena do 15. oktobra, kako je i planirano. Ekipe BVK su završile radove i u Ulici Strahinjića bana, gde predstoje radovi na elektro i telekomunikacionim instalacijama. Radovi su u toku i u Baje Pivljanina, kao i u nekoliko prigradskih ulica, među kojima su saobraćajnice u Boleču, deo Avalskog puta koji je u jako lošem stanju – rekao je Vesić.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564450#p564450:2bpmon0u je napisao(la):
astrodule » Pon Sep 03, 2018 1:56 pm[/url]":2bpmon0u]Gde je bici staza u Takovskoj?

Nesto kao da se nazire na trotoaru ali nisam siguran, mozda budem prolazio kasnije tuda pa cu pogledati ali lepo izgleda ulica, bila je raspad sistema

Donji deo Takovske nije proširen tako da će se autobusi opet sa teskoćom provlačiti.

Dule vide se na levoj strani kao neke trake na trotoaru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=564539#p564539:1byxlgov je napisao(la):
direktor » Pon Sep 03, 2018 5:32 pm[/url]":1byxlgov]A gornji dio takovske kad ce da rade
Rekao je Vesic nardene godine.Takodje je najvio i Cara Dusana,Dzordza Vasingtona,Kraljice Marije,27 Marta,Tadeusa Koscuskog i Kneza Milosa...Zamislite samo guzva bez kraja...Ali nek pocnu samo vise obecavam necu se zaliti ako budu guzve.Cuj mene ako budu...Samo da lepo stave novi drvored granitne ploce i odlicno.

U Takovskoj bi barem u gornjem delu bilo lepo da se popločaju trotoari, ipak je jedna od centralnih ulica a izgleda kao zaboravljena periferija.

I da urađene su bici staze, do Vojvode Dobrnjca, dole ka Cvijićevoj je parking pa ga nisu pomerali, iako su uklonili ovaj pored botaničke, što je odlično jer su umeli baš bahato da se parkiraju skroz do ograde.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565124#p565124:1r0zyow7 je napisao(la):
Žika » Sre Sep 05, 2018 6:52 pm[/url]":1r0zyow7]Bilo je kad se desila havarija.

To kad se desila havarija ti je od Beogradjanke do Kneza Milosa

Vračarac , ta havarija o kojoj pričaš se desila ranije. Pre oko mesec dana , desila se nova , kod Cvetnog trga , kao što reče Stefan BB , i o toj havariji je bilo reči ovde.
Dakle , dve havarije , u dva različita vremenska perioda , na različitim lokacijama , ali u istoj ulici.

Da sad sam video moja greska, bio sam na letovanju pa nisam cuo za to...

Brate, mislio sam da je sve što znaju da urade da promene asfalt i iscrtaju linije, kad ono - ni linije ne umeju da iscrtaju.

Inače, pre 10-15 dana sam prijavio koroziju na ogradi nadvožnjaka u Omladinskih brigada i dobih odgovor da će radovi an obnovi ograde početi 28.8. Sinoć (6.9) sam se prošetao tuda i zamenili su samo pola ograde sa jedne strane.

Ta parking mjesta nisu trebala da postoje tu vec da to bude zelena povrsina

Lepo deluje Takovska, svidja mi se ovo bicikliziranje beograda iako nemam bajs. Prosle nedelje su sredjivali bici stazu u ruzveltovoj. Sad kad budu radili Dzordza Vasingona i ostale ulice do 25. maja moci ce da se dodje do reke koliko toliko. Zao mi sto se u ranijim periodima nije to radilo, npr Nemanjina koja je dovoljno siroka mogla je da spoji Slaviju i taj deo Vracara sa rekom. Lagano moze da se odradi bici staza dole od Bogoslovije pa Visnjickom da se povezu Karaburma i Mirijevo. Duzinom cele Visnjicke je zelena povrsina dusu dala za bajs a i Mirijevski bulevar je solidno sirok za stazu. A usput je i Ada Huja i taj deo obale.

Neće biti bici staze u Džordža Vašingtona i ostalim ulicama od Ruzveltove do Kališa.

Obećano pa prekršeno. Naravno, ostaće parkiranje po trotoaru (tj, vrv će napraviti niše kao u Bulevaru).

U Višnjjičkoj će praviti stazu po sred zelenog ostrva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565604#p565604:2g9ny5w4 je napisao(la):
astrodule » Pet Sep 07, 2018 2:31 pm[/url]":2g9ny5w4]Neće biti bici staze u Džordža Vašingtona i ostalim ulicama od Ruzveltove do Kališa.

Obećano pa prekršeno. Naravno, ostaće parkiranje po trotoaru (tj, vrv će napraviti niše kao u Bulevaru).

U Višnjjičkoj će praviti stazu po sred zelenog ostrva.

Pa videcemo, to da nece biti staze je iz onog clanka u politici kad je bila diskusija o skretanju iz Francuske ulice, nisam cuo od ovih iz grada da nece biti. Doduse cinjenica da ce morati da ugase brdo parking mesta a to me plasi znajuci kakve su lopine.

Postavili su znakove za ležeće policajce pre 2-3 nedelje kod bivše Robne kuće u Pariske komune, a nisu ih još postavili. To je verovatno urađeno zbog početka školske godine (blizu je Gundulić), ail eto, imamo najnoviju generaciju nevidljivih ležećih policajaca
e61904795bbb231d450885737360d770.jpg

Uz to su i stavili uočljivije oznake za pešački.

Vrh