@PIGLET
Svidja mi se sto je ovaj tvoj poslednji post napisan sasvim drugacijim tonom uz odredjenu argumentaciju, za razliku od prethodnog na koji sam reagovao
E sad, ja se sa vecinom ne slazem. Naprotiv, za vecinu imam drugaciji stav.
Zasto mislis da NBG ne treba da 'plati cenu sto je danas to sto jeste' ?
Jer, da dohodak drugih, mnogo starijih delova grada nije decenijama usmeravan na stvaranje i razvoj NBG, on bi i danas u vecem delu bio sikara izmedju grada Zemuna i sela Bezanija, zar ne?
Dakle, nekim novcem su se decenijama gradili bulevari, vodovod, kanalizacija, i druga infrastruktura...
Nasipani kubici i kubici peska... gradjeni prvo stambeni objekti formirani blokovi...
I svo to vreme realnije NBG bio najveci potrosac budzetskih sredstava i to ne vidim kako bilo komoze osporiti.
Pa valjda je sasvim logicno da sada kada je jak i bogat, kada je postao i ekonomski centar grada i drzave deo novca "vrati"?
Jeste, to jeste prelivanje sredstava, ali prelivanje sredstava je bilo i kada su se po nbg pravili na primer bulevari sa 3+3 trake (iako u tom trenutku nije bilo realnih potreba, ali se mislilo na buducnost), dok je bulevar vec od cvetkove pijace i njegov nastavak (sm. put) usko grlo sa guzvama vec decenijama, a slicno je i u drugim delovima grada.
Mozda kako kazes nije trebalo asfaltirati gde je bila predratna kocka zbog autenticnosti (ili ko zna cega) al onda isto tako nije trebalo asfaltirati i graditi ni zemunski put, bezanijski put, tosin bunar, iz potpino istih razloga
Salu na stranu, asfaltiranje je svakako jeftinije od rekonstrukcije podloge i ponovnog kvalitetnog postavljanja kaldrme (kocke).
Dakle, umesto razmazenog stava "sve je ovo moje" i sebicluka, bilo bi lepo da se malo vise razumevanja pokaze i za potrebe drugih, jer kao sto vec napisah, situacija i odnos prihoda nije uvek bila ovakva.
A sto se tice tvog misljenja o politickom revansizmu vladajuce garniture...
Pa ne znam sta bih ti rekao, ali je cinjenica da su pobedili u gotovo celom gradu.
I cinjenica je da su na NBG dobili glasova koliko zajedno u svim prigradskim i perifernim naseljima, a sobzirom da je od procenata bitniji apsolutni broj, ne verujem da na glasace sa NBG gledaju kao manje bitne od onih iz grocke, surcina, barajeva...
Svakog svoja rana najvise boli, ali iako ti se cini da su drugi privilegovani, a da je kraj kome ti gravitiras ostecen, identican stav imaju (imamo) i svi ostali.
No to je prvenstveno posledica siromastva grada i drzave (iako smo skloni da to tvrdoglavo negiramo), pa dodjemo do price o parcetu hleba na pet ljudi, gde svi ostanu gladni i svi misle da su oni najgladniji.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk