clash":20bghb6z je napisao(la):
@medjutim
znaci po tebi treba sve srusiti ili imati samo dva stadiona u gradu od 2 miliona stanovnika jer nema interesa...? nisam ja kriv ili klubovi sa svom svojom tradicijom sto su se ljudi okrenuli ka samo dva popularizovana kluba, a ni oni nemaju neku posebnu posetu (svaka cast severnoj tribini, ona je za nase uslove u poslednje vreme bas popunjena)...ljudi su razocarani svime sto se desava i sto se desavalo u nasem fudbalu i digli su ruke od njega...ali do pre nekoliko decenija i nas Omladinski stadion je bio pun...
Ne treba imati samo dva stadiona, ali mislim da nema svrhe ulagati velike pare u sređivanje trećeg stadiona za 20000 ljudi pored ova dva, i pored priča o gradnji velikog stadiona reprezentacije. Nisi ti kriv, najpre je kriv Tito jer je svojevremeno sredio struju u SK Srbije koja je gurala treći beogradski klub kao svoj, i tako se OFK od kraja šezdesetih nikad nije oporavio i vratio u tu snagu. Da nije bilo toga, možda bi OFK i bio treći klub u gradu kao što je Rapid u Bukureštu, ovako je trenutno po popularnosti iza Rada i Zemuna (koji opet ima stadion sa oko 10000 mesta).
Prvo treba da se stvori dovoljno interesovanje. Kad bi 100 000 glasača zaleglo da se taj stadion sredi, onda bi neko gore i razmislio o tom. Ovako je OFK prosto suviše nebitan, bez obzira na slavnu istoriju..
-Ja nisam ni rekao da treba graditi stadion od 20 hiljada ljudi...
-naravno da za sve sto su crveni uradili nisam ja kriv, ali hocu da kazem sta je sve dovelo do trenutnog stanja, a dosta je primera da se sa takvom praksom nastavlja...
-ne znam bas da li je po popularnosti iza rada i zemuna, mislim da sigurno nije, a tacno je da imamo sramotno malu posetu, takoreci nikakvu i ja jednostavno ne razumem Beogradjane da ne podrzavaju svoj klub cije su tribine ranije punili...
ZASTO NE BIH VEROVAO DA CE PONOVO LJUDI HTETI NA STADION ?! svi znamo za onu staru izreku da se sve vrti u krug, pa ce se tako valjda i ljudi vratiti na stadione, nisu odjednom prestali da vole fudbal...a zaista je siroka tema i veliki je problem sto se u medijima samo pominju dva kluba, a to isto rade i politicari, samo sto ih oni ne samo pominju vec i zive od njih, a i klubovi od njih u dosta slucajeva...
Ja bih mnogo voleo da vidim pune stadione, ali u Beogradu sem dva najveća kluba niko ne može da izvuče prosek posete ni do 1000 ljudi po utakmici (ako izuzmemo gostovanja Partizana i Zvezde gde stadion napune njihovi navijači). Opet, da bi se to desilo, ne treba neko drugi da sredi OFKu stadion, već OFK treba da zalegne na posao, pa da s godinama dođe do statusa. A ne da protiv Galatasaraja koji je najjači tim koji je ove godine došao u Srbiju (zasad) dođe 4000 ljudi, a od toga dosta navijača Galatasaraja iz Srbije..
-OFK ili tacnije uprava, ma sta god mi kao grupa mislili o sadsasnjoj upravi je ulozila itekako mnogo sredstava u odrzavanje stadiona...stadion nije u nasem vlasnistvu, vec je Grad Beograd njegov vlasnik! to mozes procitati na blogu ako budes imao interresovanja i vremena...Grad Beograd daje na jedvite jade dozvoli na koriscenje svakje nove godine...nije to isto kao sto je slucaj kod crvenih i crnih... a za ovo za Galatu ne znam zasto si napisao...da li si bio na utakmici pa da pustas u etar ovakve dezinformacije...ovo jednoxtavno ne da nije tacno jego je i strasno ruzno da se pise...na Galati je bilo 8 000 a ne 4 soma...Galatinih navijaca je na severu bilo 25, a na zapadu i istoku neka je doslo po par automobila koji su bili izmesani medju ostalim gledaocima...cemu ta prica...?
i kako ti sada da vratis ljude na stadion ako pustis zubu vremena da se stadion skroz unisti...kako...? hrvati bre svi imaju reflektore na stadionu, pogledajte rumunske stadione...pa bre i bosanci imaju reflektore u BL, tuzli, Mostaru, Sarajevu (x2), Zenici...a mi...? zvezda, partizan...ima i nis ali ih neuopotrebljava, a ne znam ni da li su u funkciji...jos ih ima badnjevac i pristina...strahota...Slovenci izgradise nekoliko stadiona kapaciteta izmedju 10 i 15 hiljada...odlicni i moderni stadioni, tacno za njihove prohteve i posetu...
U Sloveniji stadione preko 10000 mesta imaju Ljubljana, Maribor i Celje, ostalima su stadioni manji od Obilićevog. A imaju mnogo više para od nas..
3 nova odlicna stadiona za drzavicu velicine Beograda! o tome ja pricam! mora se ulagati u infrastrukturu!
Naravno da su ulaganja u infrastrukturu potrebna, ali ne tako da država zida stadione, a i ako pomaže izgradnju, ima mnogo mesta gde su potrebniji nego na Karaburmi, gde inače dolazi mnogo više gledalaca.
To je najlakse reci...ima milion objekata gde treba pre ulagati...Ja licno ne mogu da gledam ruinirani Tasmajdan, jedan od simbola moga grada i isto tako osecam prema Omladincu! Treba ulagati u mnogo objekata sirom Srbije, ali i u Omladinski stadion, jednim od simbola sportskog Beograda!
Možda bi OFK mogao da izvuče nešto guranjem stadiona kao pretežo atletskog, pošto atletski savez godinama priča o novom stadionu za atletiku. Ima sasvim dovoljno mesta za publiku za održavanje mitinga, ne znam samo ima li unutra dovoljno prostora za sve sadržaje, ali svejedno bi renoviranje postojećeg bilo jeftinije nego izgradnja novog atletskog stadiona. Za fudbal, teško, prosto se nikom ne isplati, čak ne verujem ni da bi grad zalegao s velikim parama, kad vidim koliko im je godina trebalo za Tašmajdan.
I ja sam za to iako bih voleo da imam stadion skroz fudbalski, ali mozda tu ovi sto trebaju da investiraju nadju veci interes...malo je problem sto nasa atletska staza ima tek 6 redova, pa bi se onda moralo krenuti u rusenje dodjih delova tribina...
Ili varijanta koju i Partizan i Zvezda pokušavaju da izvedu, da se nađe investitor koji će da napravi moderan stadion i tržni centar, pa klubu ostane stadion takoreći usput. Ali za to opet treba mnogo veće interesovanja za OFK od ovog postojećeg..
To se ne da porediti, kao sto sam vec ranije napisao...morate da shvatite da klubovi ostali klubovi i zvezda i partizan nisu u istoj poziciji...drzavni projekat je nesto drugo...
@stf i @medjutim
to za komplexe sportske ok...i ne trebaju mozda stadioni veci kakvi su sada i mogli bi oboje da igraju na sasvim finom Sindjinom stadionu, ali nikako da se fuzionisu, vec da i dalje imaju svoj identitet...no ponavljam ne bih se igrao sa sudbinama klubova, jer je stadion svetinja...makar da ti klubovi imali i samo jednog navijaca kapiram sta bi mu znacilo da mu oteraju klub sa stadiona odakle ih je gledao decenijama...i za mene niko nije klupcic...a Obilic je predratni klub koji ima svoju tradiciju, e sad sto je taj njih uzeo i napravio od njih sta je napravio u to necu da ulazim...nije on klub...svi smo mi prolazni a klub je klub...
Nisam ni mislio da se fuzionišu, samo da dele igralište i troškove. Ali svakako ne bi bili jedini klubovi koji su se selili. Gde je Poštar nekad igrao, a gde igra sad?