Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Za šta su ovi šipovi koji se pobijaju? Zar petlja već odatle počinje?
Screenshot_20220719-160058_YouTube.jpg
 
Ne bi me iznenadilo. Ne smeta. Šta je taj objekat u stvari? Zna li neko?
 
Hvala Vam na pohvalama snimka. 😀

Nije mi poznato koja je uloga tog objekta, ali se na Google mapama vidi da je reč o objektu koji je u prethodnih nekoliko godina obnovljen i priveden nekoj nameni (verovatno za potrebe gradilišta).

Tu su se ranije nalazile dve betonske baze, a sam objekat je bio nedovršen i u ruiniranom stanju.

Stoga, poprilično sam siguran da se vezuje za samo gradilište i da će naknadno biti srušen, prilikom uklanjanja mehanizacije i kompletnog otvaranja sektora, a verovatno je u tu svrhu i delimično obnovljen.
20220727_105143.jpg
 
Ne bi me iznenadilo. Ne smeta. Šta je taj objekat u stvari? Zna li neko?
Danas sam prolazio, videlo se izdaleka da se na gornjem spratu suši veš, a iznad svakog prozora je namontiran klima uređaj. Deluje kao da se objekat koristi za privremeno stanovanje.
 
Добар је овај последњи снимак, али је старији од Срђановог са претходне стране. Понадао сам се да уочим колики је напредак на ископу за тунел, али је била мала моша ...:ROFLMAO:
 
Свакако се назире крај, бар овог дела до Бубањ потока! На пролеће ће изгледа након 30 година бити готово! Е сад и даље не могу да сварим да нема скретања за Бг!
 
Ма, радиће накнадно! Морало је одмах бити урађено, огроман број људи гравитира ка том скретању!
 
Činjenica da svakih 10ak strana pričamo o tom skretanju ka zapadnom ulazu u BG najbolji je dokaz koliko je izostavljanje istog veliki nonsens.

Nešto poput "privremenih" rampi u Preljini i sada Mateševu... Projekti ove veličine (u vremenu i parama) nemaju pravo na takve "privremenosti", koje onda traju godinama. Može se i mora se bolje.
 
Sramota, po stoti put kažem, da to nije sada napravljeno.
Bilo je važno da se napravi jedan nadvožnjak preko autoputa kod Resnika, jedan kod železničke stanice Beli potok, jedan između ovog kod Belog potoka i petlje Bubanj potok, 2x rampe za tunel prema Pančevu i pripadajući pristupni putevi ali nije bilo mogućnosti da se napravi jedno isključenjce za beograd, namerno sam napisao ime grada malim slovom.
Stravičnooooo
 
Svakog normalnog čoveka da pitaš da li je to trebalo uraditi ko se iole malo razume ma sta malo ko se uopšte ne razume u ove stvari reći će da je to trebalo uraditi odmah a ne naknadno. Užas
 















Slike sa Ostružničkog mosta oko 14:oo h.
Izuzetno me nervira ovo što nikako ne vidim volju da se sredi ovaj pravac od mosta ka Bubanj potoku,bar do Orlovače.Ponavljam,asfalt je u katastrofalnom stanju uključujući i dva tunela u kojima je horizontalna signalizacija sa duplim punimmlinijama i katadiopterima između traka.
 
 
ЗА месец дана би требало да буде готова реконструкција старог дела Остружничког моста, бар тако су говорили! Да ли ће и тако бити видећемо ускоро?!
 
Ne verujem da je deo petlje Avala, na skicama ta petlja pocinje dosta kasnije:

Pogledajte prilog 141388

Moje amaterske špekulacije:
- Stabilizacija tla
- Priprema za bukobrane
Еееееех туго голема... на овој слици се види да су "визионари" међу пројектантима изоставили кружни ток и предност дали најодвратнијем могућем моделу у једном нивоу - "Т" раскрсница.
За лева скретања мораће да се пију бенседини, и огромна "црна тачка" у најави! 🤬
 
Еееееех туго голема... на овој слици се види да су "визионари" међу пројектантима изоставили кружни ток и предност дали најодвратнијем могућем моделу у једном нивоу - "Т" раскрсница.
За лева скретања мораће да се пију бенседини, и огромна "црна тачка" у најави! 🤬


Nadajmo se najboljem a ne treba zaboraviti isključenje sa autoputa dole kod buvljaka...Ako pogledamo ovaj novi kružni na devijaciji i brzinu kojom je nikao ne vidim problem da to urade na ove dve neuralgične tačke.

Screenshot_2022-07-31-15-26-47-72_4937eb900e197f95da98f502ddfb10e1.jpg
Screenshot_2022-07-31-15-26-13-81_4937eb900e197f95da98f502ddfb10e1.jpg
 
Skretanje za Beograd,su ostavilida bude preko Transped petljice?
 
Sa koje tehnicke strane,se radi ovakav iskop za tunel.Gledajuci ovako slike,sticem utisak, da je bilo dovoljno ,samo iskopati zemlju,i autoput poloziti u taj otvoren iskop sa uredjenim kosinama.Zasto je uopste potreban tunel,kada nema planine,niti brda,samo gola zemlja?Ako ima neki put iznad,zar nadvoznjak nije dovoljan?
 
Vrh