Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Jutros u 6:40 petlja Bubanj Potok potpuno zatvorena, ne moze ni da se ukljuci ni iskljuci. Policija stoji sa obe strane auto puta. Pravi se ogromna guzva na autoputu, ljudi staju na sred trake da pitaju policiju, a ona ih salje na sledece iskljucenje, Transped ili Lasta. Trebao bi neki znak pre petlje Transped da se postavi, pa preko Zuca do Kružnog puta da se izadje, ovako sam bez veze morao do laste. Tek kad se dodje na petlju vidi se da je zatvorena.
 
Ta obustava se dešava zbog najavljenih radova na postavljanju nosećih stubova na mostu br.27.

Sa sajta Puteva Srbije:
 

Prilozi

  • Obustava 3.JPG
    Obustava 3.JPG
    44,2 KB · Pregleda: 4.829
  • Obustava 2.JPG
    Obustava 2.JPG
    44,2 KB · Pregleda: 4.832
  • Obustava 1.JPG
    Obustava 1.JPG
    47,7 KB · Pregleda: 4.831
Sa satelitskog snimka se vidi da je asfaltirana devijacija (još 13.06) kod nadvožnjaka na kružnom putu ka BP. Može se uskoro očekivati preusmeravanje saobraćaja na istu zbog nastavka gradnje tunela Beli potok.
 

Prilozi

  • Devijacija puta ka Avali zbog izgradnje tunela.JPG
    Devijacija puta ka Avali zbog izgradnje tunela.JPG
    100,6 KB · Pregleda: 4.815
Тунел Стражевица - чека боље дане јер не журе са отварањем, пустиће га највероватније кад буде готова цела деоница.
received_870151083880956.jpeg

received_531807791590442.jpeg
 

Kako će ova deonica bitir rešena? Pošto tu sad pročitah malo iznad da se gradi tunel? A često sam gledao snimke i nije mi bilo jasan taj deo sa šipovima i ovim putevima iznad koji se ukrštaju, znači pretpostavljam da se gradi kao onaj tunel kod Trbušana, gde će izbetonirati i onda nasuti zemlju preko?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861368#p861368:35bq8k4t je napisao(la):
Fist » Сре Јун 30, 2021 1:29 pm[/url]":35bq8k4t]Ta obustava se dešava zbog najavljenih radova na postavljanju nosećih stubova na mostu br.27.

Sa sajta Puteva Srbije:
file.php

file.php

file.php
Onda se ne postuje vreme obustave. 6:40 put zatvoren.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861432#p861432:2u30hkmm je napisao(la):
abrines » Wed Jun 30, 2021 3:49 pm[/url]":2u30hkmm]Тунел Стражевица - чека боље дане јер не журе са отварањем, пустиће га највероватније кад буде готова цела деоница.
A prilično bi značilo da ga puste čim budu mogli.
 
Мени је сад најинтересантнији овај део деонице који се гради јер се поклапа са трасом старог кружног пута и пролази кроз насеља, тако да ће бити доста девијација, мунтања, семафора, обустава, да не говорим да је већ искључење из правца кружног пута на Б. Потоку ка граду затворено.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZfZANmNKCu4[/youtube]
 
Da li je mozda planirano da se preko ovog mosta napravi veza sa Ikeom? Tako bi oni koji dolaze iz pravca grada mogli da se iskljuce na kruzni put i preko ovog mosta dodju do Ikee. Tako bi se izbeglo mesanje sa saobracajem koji dolazi sa obilaznice.
 
A propo vlogzilinog snimka i mojih i Jakovljevićevih procena (kraj avgusta) za most 13, moram da se korigujem!
Potpuno sam smetnuo s uma da prva 2 polja (ka Orlovači) mogu da rade skelom sa zemlje, što upravo i rade!!!
Tako da će ovo biti premošćeno do kraja jula bez većih problema i cimanja.
Pokretnoj skeli je praktično ostalo još samo jedno polje, ostalo je da izliju beton na ovom pretposlednjem gde pletu armaturu i pređu na sledeće.
Istovremeno, sa druge strane za 7-10 dana mogu da izbetoniraju poslednje polje, pa za još toliko pretposlednje sa skelama sa zemlje.
Otprilike za isto vreme trebalo bi da završe i poslednje polje sa pokretnom skelom i već krajem jula da počnu trotoare.
U avgustu bi mogli da rade hidroizolaciju, ograde i da se to do kraja leta asfaltira.
Naravno, morali bi da uozbilje radove na ono malo otvorene trase, što se i vidi pri kraju snimka.
Pretpostavljam da će devijacija biti posle mosta 15 (gledano iz pravca BP ka Orlovači), jer je opasno to raditi odmah po izlasku iz tunela.
Sve u svemu, ovoj poddeonici se vidi kraj, tunel će izgleda čekati kraj sektora 6, a i nezahvalno je praviti devijaciju neposredno oko njega.
Sad bi mogli (pre svega država sa eksproprijacijom) da se koncentrišu na ostatak, pre svega oko Avalskog puta i tunela, tu se jedino vidno zaostaje.
 
Što se tiče otvorene deonice, juče sam baš prolazio iz pravca BP ka Orlovači, radi se asfalt na delu između mostova 13 i 14 a deluje da je spremno da se radi i na kompletnom tom delu do tunela.
Devijacija definitivno ne bi trebalo da bude odmah posle tunela ali bi mogla da se ubaci nakon trinestice.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
 
Ево како Кинези раде кад имају чисту ситуацију!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O69ex_3VjTY[/youtube]
 
Juče oko 11, scena ko iz filmova. Radnik na onoj "trokolici" za iscrtavanje linija na putu...radi čovek svoj poso, crta linijicu u zaustavnoj (prema Bg), iza njega šleper koji ne može da ga obidje a iza šlepera kolona od jedno 2km. :D
 
Када ће бити потпуно завршена деоница од Остружнице до Бубањ потока, каква су предвиђања?
 
Крајем 2022. године, ако успеју да на време реше питање експропријације ромског насеља у селу Раковица, електро-машинског опремања нове цеви тунела Стражевица и заврше изградњу тунела Бели поток.
 
Ја бих волео да то буде до краја 2022-е, али део од Стражевице до Авалске петље ми не изгледа да ће бити готов! Искрено надам се да грешим! Дојадила је градња и Богу и народу. Преко 30 година. До сада би направили ракету за месец!
 
Ne verujem da će sve biti pušteno pre jeseni 2024! Iskustvo uči da će im, uz uobičajena i neuobičajena kašnjenja, zastoje, probleme, socijalna&politička previranja, itd, itd, za ovoliko preostala posla trebati bar još 3 godine.
Voleo bih da nisam u pravu.
 
samo nek se radi kontinuirano
da ne stoji kao ranijih godina
zavrsice se to a ide i ovo ostalo
mnogo toga je zapoceto samo da se ne zaustavlja dok se ne zavrsi
pa i 2024 nece biti lose
naravno uvijek moze i bolje od ovoga sada
 
Dal može sproje da se radi, 8km, 3 godine i ne nazire se kraj. A ni xy puta najavljivani nastavak ka Pančevu. Za ovu brzinu gradnje, ovo bi trebalo košta 3 puta jeftinije.
 
Vrh