[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=846587#p846587:1aujehk1 je napisao(la):
Mikie » 01 May 2021 07:42 pm[/url]":1aujehk1]@StaraMo Њима је мало јер је похлепа њихових већа од јавног интереса.
У свим земљама се краде, негде више негде мање, али овде не знају ама баш ништа како треба и да направе. Ми нисмо изгубили пар година, већ деценије, барем тридесет. Ови причају о неком расту и парама, као да смо нека Холандија или Данска.
Мислим да нисам песимиста по природи, и не плашим се криза и неуспеха, али оваквог несавесног делања власти ме тера на таква депресивна размишљања да не могу да опишем. Није проблем неуспети, већ изнова и изнова правити исте грешке. То може само намерно да се чини. Ти људи који одлучују не могу бити глупи до те мере да просто греше и да су неспособни, већ не желе и неће. Итекако су способни за манипулисање, а за то је потребан "неки" интелектуални напор.
+
Itekako su oni sposobni, za postizanje svojih bolesnih ciljeva.
Ko je nesposoban ide da glasa za takve štetočine na svakim izborima jer za bolje ne zna (niti je u stanju da ukapira šta čine, a šta je činiti)... Provalio sam ga odavno, onog ćoravog. Smučio mi se do te mere da ne gledam naše televizije da ga slučajno ne bi ni čuo ni video, jer me bilo šta od ta dva smuči. Kad komšija pali dnevnik molim boga da ne krene da se pro**rava.
Svaka vlast menjala planove kao čarape, donosila štetnu odluku ili dve (manje ili više, što niko nije smatrao mnogo štetnim) i tako bez naziranja kraja. Vremenom, kumulativno se došlo i do tog "naprednog stanja" - doba kada se za sve što treba ili ne treba seče vrpca čak i kada je sklepano navrat-nanos. Za to im nisu krivi Đilas i Bogdanović, niti Toma, Tadić, Koštunica. Umesto da su se učili na greškama samo su dodavali ulje na vatru. Sve krivine te napredne Drine ni Bog otac više neće moći ispraviti.
Krivo mi je iz tog razloga što je upravo taj Vučić mogao ispraviti sve, da je samo malo dublje lično zašao u materiju. Konsultovanjem priznatih stručnjaka - domaćih i stranih bez sumnje bi se došlo do pozitivnih rezultata. Da ga je autoritet iz relevantne oblasti savetovao, objasnio u čemu greši i zašto, ne bi danas izigravao "druga Tita" gradnjom do "**čke tamo zagrebačke materine" (evo gradi autoputeve i do Bosne, Crne Gore, pruge do Budimpešte), po svoj nebeliji osim u samom centru infrastrukturne mreže. Izgradio "obilaznice" nebrojenim selima (nije da pojedini rentabilni delovi nisu potrebni, pitanje je prioriteta, odnosno redosleda faza) a Beograd eto ostavi bez svoje. Skadar pod Avalom gradi se na kašičicu decenijama (a kao da železnički čvor nije).
Da se struka pitala scenario bi naginjao kao sledećem: ni kilometar autoputa van Beograda (ni Koridor X zbog toga što je deonica oko Beograda njegov ključni deo) dok se ne završi obilaznica do Pančeva, rehabilituje osa Dobanovci-Bubanj Potok, ne reši pitanje spajanja Obrenovca sa Beogradom duž desne obale (što je moglo obuhvatiti i produženje do Pančeva preko Mostara), ne reši spajanje predviđenog zrenjaninskog pravca sa ostatkom mreže, ne podstakne beogradska samouprava na usklađivanje arterijalne gradske mreže republičkoj (gradski pravac nadovezan na republičku mrežu ne možeš sprovoditi uličnom mrežom, već obezbediti neku vrstu državnog puta izgrađenog po republičkim standardima).
Ovo poslednje je bitno jer sad taj zrenjaninski zahteva denivelisanu vezu i sa zapadnim delom deonice Dobanovci-Bubanj Potok (ne samo do Laste/Velikog Mokrog Luga), te A2. U gradu imamo cirkus sa pristupom od Ostružnice i Orlovače. Jedan pravac već načičkali svime i svačime, duž drugog planiraju gradnju. Ne ide svako do Pančeva obilaznicom (koja delom nije ni gotova). Kad naprave taj istočni deo SMT do njega se mora nekako doći preko svih tih planiranih kružnih tokova.
Rekao bi čovek luda kuća, al verujte mi da me više ništa ne može iznenaditi ma koliko glupo i nerealno bilo. Poslednjih godina su bez dileme ne samo nadmašili prethodnike, već i same sebe.