Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Pre će na kraju da se završi 120 km autoputa Beograd-Čačak nego parče obilaznice do Bubanj Potok (a gradi se tek od 2012), ovu deonicu Obrenovac-Surčin završavaju u prvoj polovini 2020. a obilaznica verovatno 2 godine nakon toga (deo u izgradnji), pritom će povezivanjem A2 na obilaznicu dodatno da se optereti, makar da završe Ostružnički most i pun profil do Orlovačke petlje jer će usled nepostojanja veze ka Novom Beogradu (i to baš kilave, a trebalo bi već da se gradi i uskladi sa otvaranjem) svi da idu na Surčin ili južno ka najbližim petljama da bi ušli u grad.
 
Juce ,suncan dan ,plus 16 stepeni,ponedeljak, baza Azvirta kod Orlovace puna kamiona...Sta cekaju ,zasto ne pocinju punom snagom da rade....Sta cekaju,zaboga???
 
Srbija brale. Čemu čuđenje? Osim ako nema deset godina. Pomiri se da kompletnu obilaznicu neće završiti sigurno tamo do 2050 godine a sve pre toga će biti premija.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
 
Захуктава се пред Новом Стражевицом од моје последње посете, кренули су припремни радови и копање друге цеви са Источне стране.

Pogledajte prilog 1
 
A sta se desava sa Ostruznickim mostom ? Hoce li konacno spajati? Sta se vise ceka???
 
Čitavo kontejnersko naselje za radnike je napravljeno nedaleko od zapadnog portala tunela Strazevica.
Jasno, tu se u budućnosti spajaju dva velika objekta:
-tunel Strazevica i most iznad kotline Topčiderske reke.

Što se tiče pitanja "šta čekaju"...
Ne znam, ali bolje mi je i to nego situacija na petlji P.Brdo, gde su izvodjaci, "navalili", razvalili i ostavili !

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
Danas prosao obilaznicom. Kao i pre 10 dana situacija ista nista se nije mrdnulo. Nema nide ni masina.
 
Kako nije mrdnule su barže sa delovima mosta.
5 min 56 s

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mGoNf_x4EPY[/youtube]
 
današnje slike sa obilaznice, izvinite za loš kvalitet fotografija, mobilni je krš...





 
sem ovog nadvožnjaka radi se i na drugim lokacijama ali uglavnom neka priprema, kopanje ,bušenje, itd...Mora da se izađe iz kola da bi videli ovo jel se u vožnji ništa ne primećuje. Ispred tunela Straževica isto zemljani radovi i pravljenje prilaznog puta s kojim će se spuštati kamioni u kotlinu Topčiderske reke...


 
Mislim da će se u ok roku odraditi ova deonica do Bubanj Potoka, Azvirt ovde radi veći deo radova kao podizvođač i oni dosta ozbiljno pristupaju svemu (na Ljig-Preljina su ostavili dobar utisak), rok je koliko sam shvatio 3 godine (druga polovina 2021), ugovor o finansiranju izgradnje su potpisali septembra 2018.

Debilno mi je što nisu odmah u paketu ubacili celu obilaznicu sa mostom kod Vinče i dalje ka Pančevu, kad se i onako nenormalno zadužujemo za mnoge druge projekte, šta bi ovde bilo dodatnih 300-400 miliona a glavna saobraćajna tačka u Srbiji. Posebno jer znam da kad se ovo završi do Bubanj Potoka ostalo se neće dirati verovatno duže vreme.
 
Рекоше политичари да би цела обилазница са друмско-железничким мостом испала 900 милиона евра ~ прва линија метроа.
 
И тако просипају или-или тезе, а успут уваљују разне беспотребне гондоле, пасареле, променаде, слепе булеваре, пружне прелазе који никад нису пуштени у погон...
 
ovo je onaj prvi most između petlje "petlovo brdo" i tunela "straževica"...pogledajte zemlju i ovaj puteljak ispred mojih nogu... :shok: :shok:

 
Bravo Plecko ,
Reci mi,jesu li to poceli da spajaju most ili mi se samo ucinilo ?
 
Bravo Plećko, baš si se iscimao, odavno nismo imali ozbiljnu reportažu sa ovog gradilišta. Rokove (naročito za most) naravno čak ni mi više ne pominjemo.
 
zavukao sam se malo ispod mosta BR 13 ili 15 (br.13 je preko Kijevske reke a br.15 je preko Topčiderske doline),ispravite me koji je ovaj..., vide se zemljani radovi...





i jedno pitanje za istoričare: koliko je izbušena druga cev tunela "Straževica"..?
 
Vrh