Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

I kakav je utisak sto se tice ovih novih oznaka na obilaznici, jel pomazu ili ne?
Ili je "dzabe ste krecili"? :cool:

Ja ne vidim poentu ali ako će pomoći nekome u redu. Meni je smešno što su oznake na kolovozu postavili ovde gde je već kasno. Dakle, puna je linija i prestrojavanje je zabranjeno. Ovde će se palamuditi o ovome još dugo, barem dok ne počnu neki novi radovi na nastavku. I dalje sam mišljenja da je razdvajanje prekratko. U poređenju sa recimo spajanjem sa trakom iz pravca Niša i trakom iz BG/PA koje je jako dugačko. I razdvajanje BG sa obilaznicom bi trebalo da bude tolike dužine. Da je ovde u pitanju bahatost u većini slučajeva dobio sam i potvrdu kod Orlovače gde je auto BG tablica iz kranje leve saseklo auto koje je mene preticalo i vraćalo se u desnu i isključilo se prema gradu.

Screenshot_20230825-172905_YouTube.jpg

I kakav je utisak sto se tice ovih novih oznaka na obilaznici, jel pomazu ili ne?
Ja znam gde treba da idem tako da nisam merodavan, to se najbolje vidi kada drona stavim u jednu tacku i kad krene da snima ono prestrojavanje i paniku i vracanje vozaca u rikverc... danas na autoputu brdo stranaca, videćemo iz drona kako se vozači snalaze sa novim oznakama :)

Супруга је ишла самостално први пут и рече ми баш да су јој помогли ти исписи у тракама. Сви ми који пратимо ову тему нисмо меродавни, реално, као што рече Сергио.

Dobro im ovo HR za Hrvantska a stavili H kao Hungary za Mađarsku. Pa što nisu stavili onda CRO za Hrvatsku. Al dobro nema veze nije to neka sad greška, više je šminka.
Nadam se da će neka karma da ispravi ovo jednog dana al onako kako treba - rekonstrukcijom i prepravkom.
Kao što sam rekao - džabe kreče kad je zid tj. put pogrešno projektovan i ostavljen je nebezbedan pravac tako da ljudi mogu da seku šiljak.

Gospodin Vesić je mek kad ovo nije ispravio na vreme jer bi probio rokove. Nestručni ljudi na pozicijama a država bez kičme.
Kinezi su odbili bilo šta da menjaju na samom projektu što se tiče trase i gradnje ovog račvanja. Moglo im se.

U četvrtak sam išao iz pravca Niša , ogromna gužva još od Velike Plane koja se kretala oko 90kmh u obe trake skroz do isključenja za BG i koja se nastavlja dalje ka obilaznici, a ka BG potpuno čisto. U ovom slučaju 80% automobila nije išlo u centar. Vreme oko 17h

"Gospodin Vesić" je poznat kao čovek koji će da reši stvari, makar obrtao asfalt naopačke.

Мени ниjе сад јасно ако су исписали све живе путоказе по асфалту, зашто нису могли и почетак искључне траке да обележе по пропису, него се и даље онако надовезује на зауставну потпуно ван сваких правила хоризонталне сигнализације. Невероватно је како некад ураде милион ствари, а основну не могу.

Screenshot (77).png

Такође и овај мали путоказ Београд -> ниђе везе:

Screenshot (78).png

Poslednja izmena od urednika:
Slažem se i da je skrate za 100 tinak metara ne bi bilo nikakve štete a vizeuelno bi se bolje uklopilo.

Nigde veze nema ni da odvojna traka ima širinu zaustavne što se jasno vidi gore na prvoj slici. Pa i ovo što sam ja narctao opet ne valja.
Valjda treba da ide šire asfalt pa tu da se završava zaustavna i počinje odvojna traka. Ispdada je zaustavna trebala još da ide dalje.

kraj_zaustavne.png

Ovo za HR ako je po pravilu ok ali fali im i BG u suprtonom smeru. Ima samo NMK.
Ali pojenta je da je sve ovo šminka. Moglo je i bez tih oznaka ali postalo je to normalno svuda sada.

"Gospodin Vesić" je poznat kao čovek koji će da reši stvari, makar obrtao asfalt naopačke.
Sa suzom u oku moram da se saglasim sa ovim. On je i ovakav i onakav, ali mi se sviđa što nije sujetan. Generalno rade sve što mogu da poprave situaciju.

U četvrtak sam išao iz pravca Niša , ogromna gužva još od Velike Plane koja se kretala oko 90kmh u obe trake skroz do isključenja za BG i koja se nastavlja dalje ka obilaznici, a ka BG potpuno čisto. U ovom slučaju 80% automobila nije išlo u centar. Vreme oko 17h
Konačno!
Ne znam šta više čekaju sa elektronskim sistemom za upravljanje saobraćajem. Gužva je u ovo doba godine normalna, mada mi se čini da ima više sudara nego prethodnih godina.

Navodno, nije bilo mesta za kružni tok...
E sada, da li je to tačno ili je trenutno rešenje bilo jednostavnije i jeftinije, who knows...
Moram da primetim da su ove raskrsnice prilično pregledne i jasne, lepo obeležene, trake za skretanje odvojene, nema usporavanja saobraćaja. Druga stvar je što ljudi ne poštuju pravila i ne poznaju prvenstvo prolaza.
Odličan video @sergio_spector!
Za mene je potpuna zvezda klipa onaj u plavom Puntiću na 9:00.

Vrh