Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Iz vizure vozača, orijentaciono i logički Bg je pravo a obilaznica je levo. Kada sedneš u kola i gledaš kroz šoferku, Bg je tamo negde iza brda, tj. pravo a neki tamo stranci i kamiondžije treba da idu levo. Za sve koji idu za Bg to je glavni pravac. Po snimcima oni najviše i greše. To što neka od ove dve mogućnosti kretanja ima jaču oznaku ne znači apsolutno ništa. A to što mi ovde na silu pokušavamo da uguramu distinkciju izmedju glavnog pravca i odvajanja je totalna glupost, bitna na papiru ali ne i u stvarnom životu..

Право у мету, кратко и јасно.
 
Ja sam mislio da Obilaznica treba da bude LEVO ne zato što i jeste levo nego da bi raskrsnica bila jasnije, jer ima 3 pravca. Ovako ima pravo i dva desno, a posle 300m još jedno desno.
 
Tek ovako iz vazduha moze da se vidi koliko je sve ovo amaterski odradjeno, a nije da se ne vidi i sa kolovoza

Sacuvaj me Boze sta su napravili, a desno ektar livade, mozes da napravis fudbalski stadion

Osveta losih djaka, ne znam ko je rekao ali je sada ta izreka vise nego aktuelna i tacna
Јок, нема лоших ђака на Грађевинском факултету, то ми себе тешимо.

Владавина полуинтелектуалаца (С. Јовановић), а они су овде стандард. Ови паметнији тек треба да им се освете, ал` никако.

Језива количина ограничености излази из ове слике, сразмерна мери у којој су просторно ограничили најважнију раскрсницу у држави - крај хектара празне земље. Тек одавде примећујем да је и трака за искључење ка Београду у почетку ширине зауставне траке. Дакле, ово је све, само не оно што јесте - рачвање два аутопута. Незабележено.
 
Poslednja izmena:
Шта добијеш кад направиш искључење са две траке на простору коловоза који је направљен за искључење са једном траком...
 
Мени није јасно, ево ту са стране има неки стари асфалт, зар нису то могли на тај простор да прошире??
 
Mislim da ovde buduća pruga krije neku tajnu. Ako neko ima nešto iz projekta da okači na tumačenje.
 
Deo obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva, uključujući i kombinovani drumsko-železnički most preko Dunava kod Vinče
http://www.beobuild.rs/read.php/631.html

02a_situacija_celina01.jpg
Sudeći po ovoj situaciji, doduše iz 2014. Pruga ima ukrštanje sa petljom i to baš na kritičnom delu. Pitanje je da li je ovaj plan još uvek aktuelan.
 
Ау, ја гледао без зума... Делује да је даље, ал` богами није.

obilaznica-oko-beograda.jpg


Е, па, ништа: нек углаве стуб вијадукта пруге уз ивицу пута, да не може да се шири, и то је то :(
 
Свеjедно, ако је стуб будућег железничког вијадукта овде препрека за пун профил рачвања, онда је опет грешка у пројектовању.
 
Свеjедно, ако је стуб будућег железничког вијадукта овде препрека за пун профил рачвања, онда је опет грешка у пројектовању.
Ne mora odmah da znači da stub smeta, moguće je da se desio presedan pa da je neko razmišljao da mu je potrebno prostora tu za izgradnju pruge, i da će se nakon izgradnje pruge funkcionalno rešiti taj deo petlje B.P.
 
na ovom kadru Sergia se vidi koliko je kratko i loše odradjeno ovo odvajanje...da ne pričamo kako trake za BG jadno izgledaju (zbijeno i uglavljeno posle šiljka)...sve već prežvakano znam..
img_4762-jpeg.170951


Fantastično si izvukao sshot, a fantastično je i snimljeno.

Koliko vremena i novca je ulupano u obilaznicu, da bi na kraju dobili ovakac rascep, na prvom ili drugom po značaju čvoru u celoj zemlji!! Skandalozno i neprihvatljivo u potpunosti!
 
Danas se vracao sa juga kao i svake nedelje, kada sam video tablu Beograd centar drzao se desne strane, jedno desetak sekundi prilagodio voznju uslovima jako gustog saobracaja tj. vozio nekih sto i onda blago na desno sa migavcem skrenuo u desnu traku i bezbedno se iskljucio za Beograd centar. Stvarno nije bilo komplikovano, nisam hteo da udarim u spic niti sam ugrozavao svoj ili zivot drugih vozaca.
 
ne pricamo o tebi i masi drugih vozaca, nego pricamo o grupi vozaca koji zure zbog obaveza i nemaju vremena da se prilagode uslovima
njima treba komforan silazak sa glavne rute koridora 10 ,na dio grackog autoputa ,koji treba da ima duzinu barem 1,5km i sirinu barem 6 kolovoznih traka
kao recimo sto ima amsterdam
ma nesto razmisljam nije ni ono dobro tolike trake,nemas pojma kojom bi,jos nekakve crvenkaste boje,odvlaci paznju
pa nekakvi mali znakovi pokraj puta,ma ovo kod nas jednostavno pravo
 
Vrh