Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Не слажем се. Ту где је 90, раније је било 100, а тамо где је 110 је раније било 120 км/ч. Ја тај део са ограничењем 90 км/ч пролазим са својим колима са 110 км/ч без икаквог сиљења и неудобности.
Pa drzava se bavi bejbisitingom vozaca u stillu da ih "ne povuce" nov asfalt pa da ne stisnu gas. Kao kada mama ili tata malom detetu daju 1 ili 2 kocke cokolade umesto da cele cokolade. To je ta fora sa smanjivanjem ogranicenja kada se neka deonica obnovi. Nasa drzava brine o vozacima i daje im novi put na kasicicu da se vozaci ne zalete suvise.
На неким деоницама путева у Србији би заиста било разумно повећати дозвољену брзину јер је безбедно, а и већина возила се на тим деоницама креће по навици преко ограничења. За почетак би опште ограничење на путевима ван насељених места могли повећати са 80 на 90 км/ч и на мотопуту са 100 на 110 км/ч. Та су општа ограничења у Хрватској рецимо.
Apsolutno se slazem, puna su im usta evrope, a ogranicenja (sem na autoputu) drze kao da je 1995-ta.
Da ali na naplatnoj rampi mi pročita tablicu tako da opet može da izračuna prosek
Taj sistem sa merenjem izmedju naplatnih je ukinut kada je krenuo sa radom sistem sa merenjem prosecne po deonicama.
Ja ne znam kako bi vi vozili u AT na primer gde ograničenje spuste na autoputu nekad i na 80 zbog zagađenja.
Ja u inostranstvu vozim uglavnom iznad ogranicenja, evo npr. Austrija, tamo gde je 130 ogranicenje vozim gde god uslovi puta dozvoljavaju 160. Jednostavno kazne za tako mala prekoracenja su meni potpuno prihvatljive, pa nema razloga da se ustezem i vozim po ogranicenju. Izuzetak je Svajcarska, tu bas pazim da vozim po ogranicenju, pa cesto vozim i nesto ispod ogranicenja.
 
Zna li se sta o buducim potezimana obilaznici?
Postoji li mogucnost dodavanja petlji? Gledajuci mapu, iskljucenje i ukljucenje za Zeleznik/Sremcaju je logican sled dogadjaja...
 
Kada bi to dodali,dobili bi opet, autoput kroz Beograd,pa bi onda gradili novu obilaznicu,tamo negde oko Mladenovca.
 
Svi moderni gradovi imaju dva prstena :D

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
Kada bi to dodali,dobili bi opet, autoput kroz Beograd,pa bi onda gradili novu obilaznicu,tamo negde oko Mladenovca.

Dramatika eventualne petlje Sremčica/Železnik nije ni mrvu veća od npr. petlje Avala ili Ja(r)kovo... Korist za stanovnike tog kraja je veoma velika.

Da li je potvrđeno današnje otvaranje ovog dela obilaznice?
 
Sad su potvrdili na radiju ali i dalje nema tačnog vremena.
 
Predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji otvaranja obilaznice oko Beograda na deonici tunel ''Straževica'' - petlja ''Bubanj Potok'' u 19 časova, najavljeno je iz Predsedništva.

676

 
Jel se zna kad se pusta nadvoznjak za Rakovicu iz pravca Resnika? Posto oni moraju da usmere iz tunela pravo na autoput, pa ono mozda ima sanse da se pusti ranije nadvoznjak :D
 
Kad sam prolazio, na portalu je pisalo da mere
Stoji na svim ulaznim portalima kad ulaziš na autoput u Srbiji iz inostranstva da mere. Ali, deonica Niš-Dimitrovgrad nije pokrivena kamerama na portalima još uvek. Poslednji portali sa kamerama su Niš-sever i Niš-jug čini mi se. Mislim da ni Moravski još nije pokriven.
 
Predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji otvaranja obilaznice oko Beograda na deonici tunel ''Straževica'' - petlja ''Bubanj Potok'' u 19 časova, najavljeno je iz Predsedništva.

676

U normalnijim zemljama, ovakve stvari se pustaju u emisijama ''Stanje na putevima'' koje obicno traju 5-10 minuta.
 
Ja prezirem aktuelnog predsednika, a još više aktuelnog gradonačelnika, ali ipak oni su sada na toj funkciji i potpuno je normalno da oni otvore ovaj kapitalni objekat.
Nije normalno što će sasvim sigurno sve izpolitizovati.
 
U svim zemljama se ovakve stvari otvaraju na sličan način i, naravno, koriste se u političke svrhe.
E sad, što nama, koji nismo pristalice rada trenutne vrhuške, ne prija što oni prikupljaju bodove na osnovu toga... to je već druga stvar...
 
U svim zemljama se ovakve stvari otvaraju na sličan način i, naravno, koriste se u političke svrhe.

Naravno da ovo nije tačno, naročito prvi deo rečenice. To što smo mi u baražnoj vatri kontrolisanih medija normalizovali nenormalno, čak i ako se ne slažemo sa tekućom ekipom, deo je našeg šireg problema.

Nebitno sad to, da ne ulazimo u raspravu....
 
Nisam baš siguran da se svaki deo jednog istog projekta svaki put otvara uz političare osim na Balkanu. Razumeo bi da se otvara ceo projekat pa i nek se mitinguje ali otvaranje svakog segmenta uz botovanje je odlika političara ovih prostora. Ovde se svečano ovaraju klupe i toalet....
 
Vrh