Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Da li je samo ova vlast opterećena da joj se otvaranja dešavaju isključivo na verske praznike? Ja se ne sećam da je tako nekad bilo.
To je samo marketinski trik, nisu samo verski praznici, vec kad je zvucan datum to dodaje na “svecanosti” otvaranju. Prokop se npr. otvara na dan oslobodjenja Beograda ove godine.

Ali jeste nasledje iz perioda socijalizma, doduse tada je to imalo smisla, jer je otvaranje necega bila proslava kolektivnog dostignuca. Mučeni sveti Nikola se verovatno i dalje pita šta on ima veze sa obilaznicom oko Čačka.
 
Poslednja izmena:
Змијо ,

нажалост и даље свакодневно пратимо страницу Сурчин - НБГД јер још увек није готова !!! Није урађен крак ка Јурију Гагарину и није урађен кружни ток какав је у пројекту и какав је плаћен ,тако да смо и даље ту активни што се тиче праћења ( и надања ) .
 
ma i ja samo pogledam pocetni ekran i vidim nije potamnilo i prebacim dalje
ali se manje nerviram kad ne otvorim stranicu i vidim tamo radovi nula
ja sam malo razocaran time pogledao i kako se radi u drugim zemljama evrope
i zakljucio sam da je to postalo hronicno, jer kad dodjes u situaciju da je sve bitnije od samog rada na izgradnji,
i planiranje i exproprijacija i nadzor i dopunsko planiranje i dopunski nadzor i ko zna sta jos
 
Jutros koliko sam iz auta video assfaltiran krak od tunela ka BG i deo trake od račvanja BG Batajnica ka Avalskoj petlji.

Takodje su nešto kopali kod uključenja na pravac iz Niša sa kružnig puta.
 
ne znam da li je najbolji asfalt kad pada kisa
ali je bitno da temperatura nije niska da se asfalt ne ohladi ,imaju termometri kojima mjere temperaturu
 
Naravno da nije, jer tada postoji mogućnost da ostane vlaga između slojeva. Prvi sloj koji ide na podlogu može po kiši, ali bi gornji slojevi morali po suvom vremenu.
Ako ostane vlaga, ona zimi smrzne. Kako se voda širi pri hlađenju, onda naprsne asfalt. Onda kroz te rane ulazi nova vlaga, koja tokom sledeće zime opet smrzne i tako par godina, dok se asfalt ne ošteti ozbiljnije. Onda naiđe neko vozilo u pretovaru i eto udarne rupe.

I onda, eto ponovo posla za naše radne ljude i građane.
Novi tender, nova šansa.

Živela Srbija
🇷🇸
 
Biće prošlost, kada podavalsku i podvrčnisku aristokratiju,nateramo da u oba smera koriste obilaznicu:ROFLMAO:,a ne da od sabajle,svijaju gnezda kod Laste.
Ja bih za njih,uveo posebnu naplatnu rampu.Taksa na drumarinu, na razliku u ceni kvadrata ,koji su prodali u Beogradu,da bi kupili jeftin kvadrat u selu, pa onda svaki dan prave neopisive gužve,i još se hvale svojom genijalnom matematikom,i zdravim životom:LOL:
 
Jedino sto ce postati proslost su guzve na kruznom putu... a inace je neverovatan broj ljudi s kojima kad pricam o ovome, i znaju da se ovo radi, i misle da ce nestati guzva na gaueli kad se ovo otvori. Kakav sudar sa realnoacu ih ocekuje...
U toku leta i sezone godišnjih odmora i inače nema velikih gužvi na Gazeli, čak ni u špicu. Tako da će pravo otrežnjenje nastupiti tek u septembru.
 
Neće se značajnije rasteretiti ni Kružni put. Na petlji Avala će biti totalni haos jer će se dobar deo Voždovca i Rakovice tu uključivati i isključivati.
 
nemojte da panicite
sigurno ce se duplo guzve smanjiti
normalno da ce ih biti u manjem obimu
a Beogradu ne treba niko osim samih beogradjana da se napravi guzva
 
Gužve ne mogu da se smanje "duplo" (kao ni bilo šta drugo :)), a verovatno si mislio da kažeš na pola...
 
Ako se izmesti tranzitni teretni saobraćaj gužve će se smanjiti "duplo"
 
Vrh