upravo sam prosao obilaznicom, novina kod surcinske petlje u izgradnji je da su na nadvoznjaku koji ce sluziti za prelaz "k11" preko obilaznice postavljene sve grede, za oba pravca i preko obe trake, dok su na petlji koja ce sluziti kao prikljucak postavljene sve grede preko trake ka novom sadu i pripremaju se za postavljanje greda preko trake ka nisu. to nadam se znaci da ce uskoro skinuti suzenja na obilaznici, vec sad se tu pravi veliki cep a kad krenu turci bice, ako ne zavrse, bas zeznuto.
nisam slikao, bio sam sam u kolima, prijatno sam iznenadjen i napretkom na onom delu petlje ka surcinu, u polju stotinak metara od obilaznice. vidi se podugacak red gotovih stubova za buduci nadvoznjak
na ostatku obilanice nije bilo nekih vidljivih radova, sem na mostu gde je bilo ljudi, ali ima dosta masina. zao mi je sto nisam slikao dva divlja drveta koja su nikla na samom izlazu tunela lipik, ka ostruzici. vide se malo i na google stree view-u ali su sada jos ojacala. uskore ce i ona biti posecena pa to moram da ovekovecim.
sve u svemu napredujemo