Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Ljudi ne bavim se mnogo obilaznicom pa mi nemojte zameriti ako su glupa pitanja:
Koliio ima tunela
Kada je probijena ona cev tuneal szo jos nema vijadukt koji je spaja?
Kada ce postaviti onaj most vise?
Di li neko ima slike iz one zavrsene tunelske cevi?

Na sektoru B imaš 4 tunela: Lipak (665m), Železnik (699m), Straževica (733m) i Beli Potok (~370m). Tuneli Lipak i Železnik su izgrađeni u punom profilu, s tim što se koriste samo desne cevi. Što se tiče tunela Straževica, koristi se desna cev, a od leve cevi je probijeno oko 160m dok je građena desna. Od tunela Beli Potok trenutno ništa.
Iz završenih tunelskih cevi imaš slika koliko nećeš na netu.
Na mostu su ostala tri segmenta čelične rasponske konstrukcije da se montiraju, kad će to uraditi, ne znam, jedan segment koji su do sada montirali liftovanjem su montirali za nekih 10 dana, dakle veći deo posla je konstrukcija tih delova i njihovo prevoženje rekom do mosta. Realno je da bude ove godine, a kada, pitanje je.

Evo danas je gospođa ministarka obišla most. Kaže da će u junu biti montiran, a u oktobru završen.
Za sutra je najavljeno da će obići i ostatak sektora B.

Super...Evo i kinezi danas ispred tunela Zeleznik i Strazevica montiraju table sa oznakom radova.

A radi li se nešto na potezu Avalski put - Bubanj potok ?

vlasta":1jtel95b je napisao(la):
A radi li se nešto na potezu Avalski put - Bubanj potok ?
Prolazim tu svakodnevno ali ne vidim nikakvu aktivnost,jedino nekoliko novih kipera koji su parkirani pored buvljaka i pre neki dan dole kod one velike kuće iza bivljaka takodje se vrtelo dva kipera ali nista vise od toga.
Gore ka hiljadu ruža su kresali granje ali desno od sadsnjeg puta a sto se same trase do Resnika tiče nisam video nikakvu aktivnost.

Oko tunela Straževice je baš živo,uradili su i osvetljenje u drugoj cevi ,vidim dosta dzipova i ljudi da ulazi i izlazi iz tunela.

Stubove smo videli da rade ali ljudi koji idu vozom to bolje vide ,i od pre neki dan su dovezli onu mašinu za šipove gore na početku kod Orlovače.

То што је сечено грање је због далековода рашчишћавано. Можда ће их измештати, мада мислим да то раде због безбедности мреже.

Jedna zanimljiva mapa Koridora, na kojoj je meni posebno interesantno tacno mesto gde se zavrsava sektor C beogradske obilaznice (od Bubanj Potoka do Panceva) iza Panceva, deo za koji je pre koju sedmicu potpisan memorandum sa Kinezima. Deluje da je to deo izmedju Panceva i Banatskog Novog sela kod skretanja za Kacarevo. Mada smesno da Koridori koriste sliku staru 100 godina gde nije ni ucrtan taj put, a cak ni Pupinov most ni Spoljna tangenta.

U tom tekstu kao ilustracija je najverovatije slika mosta koji se gradi kod Obrenovca ili pitaj Boga kog..
no dobro most je most.. :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=621315#p621315:1rg83txt je napisao(la):
tzoran1 » Čet Maj 09, 2019 8:56 am[/url]":1rg83txt]U tom tekstu kao ilustracija je najverovatije slika mosta koji se gradi kod Obrenovca ili pitaj Boga kog..
no dobro most je most.. :mrgreen:

To je postao standard za naše novinare. Ne mogu da pošalju fotografa da uslika mostove, puteve koji se rade po Srbiji. :x

... ili da skinu odgovarajuće slike sa nekog relevantnog sajta.

Pre sat vremena sam prošao preko Save i primetih da se pripremaju za asfaltiranje na mostu onog dela što nije nad vodom, doterali mašinu i dva valjka...

Završili su hidroizolaciju i sad se sprema asfaltiranje završenih krakova sa obe strane...Jedino me ne raduje je to što su podizanje preostalih segmenta ostavili rok do jeseni.
0d14c7d4f6256c8df9e38aca8fb6fdde.jpg
254f72a9f0bde476cb8b97948ed4db3d.jpg
ac69d035c72f117c177bea281d68ad2a.jpg

@StaraMo
Ova zuta i crvena skalamerija sa slike je sistem za podizanje raspona mosta. Ako je snimak sa desne obale to znaci da su krenuli sa pripremom za podizanje desnog raspona sto ce onda relativno brzo da se desi.
@Pendolino
axa znaci maznuli slike sa Hamburskog mosta...

Tjah ... koje opravdanje za rokove... mine.. tehnologije..maligani.. 2 promila..hik.. :mrgreen:

sta reci a ne zaplakati ...

No .. ni jun nije daleko.. par nedelja... bice nam lakse kad dignu i drugo polje..a trece mesec kasnje..valjda su ovladali tehnologijom/.

Mine jesu itekako ograničavajući faktor. Zato je i projekat(montaža) drastično promenjen. Trebali su da koriste dizalice koje se oslanjaju na rečno dno. Trenutna tehnologija podizanja elemenata ne deluje spektakularno ali se ipak prvi put primenjuje kod nas zato ide kilavo.
A inače ima još 3 segmenta da se podignu.

Ako sam ja dobro razumeo, ovo prvo polje ka Ostružnici treba da se reši "naguravanjem" sa obale, kao što je i prethodno uz obalu.
Ostaje 1 koje se podiže iz vode, potpuno isto kao ono što je već podignuto i još 1 centralni segment, koji je najveći i najproblematičniji.
Btw. ovaj ne zna šta čapri, jun-septembar-oktobar, mine, blabla, ali ako glavni raspon dižu u septembru šanse nema da se asfalt završi do oktobra.

Vrh