Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Loš ugao i užasno svetlo, ali ipak par svežih fotki:

Skroz dole desno: Šta se crni u gori zelenoooooj :kk:

Malo šira slika sa kamionom sa prošle slike

i buduća detelina:

@GOJE
+1 :) Vau. . . :kk:

evo i dopune sa dr. strane
vezano za Batajničku petlju
Iz BGvoza video sam sklopljenu ,,onu,, mašinu sa dosta dr. mehanizacije
,,preko,, pruge
što znači i fizički
spojena oba gradilišta u j e d n u celinu :kk:

shumar":p3cgd5wi je napisao(la):
Mislim da je za Bat.-Dob. kredit odobren 2007, a za B5 2010 godine.

ĐorđeBG slažem se da treba sačekati da bi videli te "viškove", ali da budu i veliki viškovi opet je nedovoljno za B6.

@shumar

u pravu si. to je isti kreditni aranžman za obilaznicu od 180 mil €, odobren od EIB 2007. A za svaku tranšu se pregovara posebno. 2007 je odobreno 60 mil € za Bat-Dob

Z.Drobnjak 2008 god. izjavljuje da traže preostalih 120 mil. Ali tek u septembru 2010 je odobreno 40 mil. za B5
Ostalo je još 80 mil.€ neiskorišćenih. EIB je očekivao da će u 2011 biti potpisan ugovor za njihovo korišćenje. Ali nije još. Očigledno da postoje neki uslovi koji treba da se ispune.
To sam hteo da naglasim. Izmedju želje da se novac uzme, odobrenja i same realizacije kredita prolazi mnogo vremena. Mislio sam da ekspropriacija koči da se za B6 uzme tih 80 miliona.

linkovi:

http://www.b92.net/automobili/istrazujemo.php?nav_id=329631
http://www.eib.org/projects/press/2...r-40-million-for-belgrade-bypass.htm?lang=-en
http://www.gradjevinarstvo.rs/VestDetalji.aspx?ban=810&vestid=3117
http://www.bazapropisa.net/sr/-meun...sticione-banke-qobilaznica-oko-beogradaq.html

Ма добро, то што Дробњак изјављује не треба узети за озбиљно. Треба нам стварни податак колико је заправо узето, па онда можемо знати који ће то темпо изградње бити.

Nego, niko nije komentarisao to što se asfaltira pravac Dobanovci-Batajnica. Možda nas čeka i neko iznenađenje, tipa otvaranja na parčiće (bez kompletnih petlji). Nešto slično novosadskoj "obilaznici.

Hehe, tek sad sam provalio šta se to crni. Biće uskoro lacoste revija

Možda puste od Batajnice, asvaltiraju ovaj manji put, stave Andrejin krst za prugu isl . ako već nema rampe i voila. Eto sektor 0 i 1/2. :o

He ,he. . . tu kod ,,Andrejinog krsta,, ti je sada parking velikog br. građ. mašina
nakon spajanja radova tj. gradilišta

Nemam nove sličice . . . padala je kiša :( čim se prosuši malo eto novih ;)

inaće izliven je do pola stub baš do pruge gde ti pokazuje je plava strelica
tako da je ,, prelaz ,, tu a ne gde si nacrtao
možeš da pogledaš i post sa baš tim stubom na sličici u jednom od prehodnih mojih postova :)
(post 126 strana od 30 Septembra 2011 u 19:39:01 h )

boca-ica":2de82i6e je napisao(la):
He ,he. . . tu kod ,,Andrejinog krsta,, ti je sada parking velikog br. građ. mašina
nakon spajanja radova tj. gradilišta

Nemam nove sličice . . . padala je kiša :( čim se prosuši malo eto novih ;)

inaće izliven je do pola stub baš do pruge gde ti pokazuje je plava strelica
tako da je ,, prelaz ,, tu a ne gde si nacrtao
možeš da pogledaš i post sa baš tim stubom na sličici u jednom od prehodnih mojih postova :)
(post 126 strana od 30 Septembra 2011 u 19:39:01 h )

Ma znam ja da sam omašio za poziciju ali bitna je suština. :) Znam da je nešto bilo blizu te kuće.

Mogu oni i da premoste prugu i da tu bude sve gotovo kad ga budu puštali ovako na nedovršenog.

Naprave nadvožnjak i kompeltno srede sve tu i kreću se ka starom nadvožnjaku i kad se tamo zahuktaju radovi ovde puste prelaz preko pruge i dalje ka Dobanovcima za prolećnu Lacoste reviju npr.

Evo da dodam. Naprave ovaj dodatni nadvožnjak preko pruge što se vidi na slici desno od autoputa i problem rešen. Taj put spoje privremeno na autoput i obilaznica radi. nema Andreinog krsta isl. Samo se iskljiuče na petlji za Batajnicu pa skrenu levo (iako ovde nije ucrtano na onoj crno beloj projektnoj slici se vidi tako) na mali nadvožnjak.

To što se sad asfaltira možda je s razlogom. Udare prvi sloj asvalta grubo čisto da im ne propadne ono sto su nasipali i ugazili. Jer ako ostave tako na proleće bi izbijao korov preko tog šljunka i peska.

Nisam ni ja video taj sa desne strane ali ima velike logike baš za taj mali nadvožnjak iz razloga
što se (ispod donjeg levog ćoška sličice) planira velika ranžirna železnička stanica
te joj je potreban industriski put koj nece ometati obilaznicu
(pirseti se one priče o čvorištu različitih vrsta saobracaja )

mada bih ja taj pristup sa te strane uz ranžirnu produžio do čuvene žel.rampe na lakat krivini u Bataji
kako bi se ona rasteretila za sve one koj idu sa te strane ka obilaznici
Nažalost kažu da je taj (sada postojeci zemljani put) zapravo servisni put samo za potrebe železnice

srecom ako stvarno naprave ranžirnu stanicu sama železnica ce urediti i produžiti taj put po prirodi potrebe u oba smera :)

Vidim da radovi na obilaznici u delu Batajnica-Dobanovci napokon dobro napreduju,
zanima me jel imate procenu ako nastave da rade ovim tempom kada ocekujete da saobracaj bude pusten i hoce li celom trasom biti punog profila za 2 trake i zaustavnom ?

Taman ce tu da presele tobogan kad zavrse novi na adi :kafa: samo kad bi se oni toga sjetili ili tamo u bataji na drugom pruznom prelazu gsje se stvaraju cepovi

MilisaV":1yu4qfve je napisao(la):
Bat-dob pun profil pred izbore :D

Jel stvarno moguce da se zavrsi pun profil u oba smera za 5-6 meseci?
Dobro je da ce barem u tom delu biti pun profil odmah napravljen, mnogo je rizicna postojeca deonica obilaznice

pa postojeće tu ni nema, kreće poluprofil tek od dobanovaca ka ostružnici i orlovači

Pegasus":1zoib53y je napisao(la):
MilisaV":1zoib53y je napisao(la):
Bat-dob pun profil pred izbore :D

Jel stvarno moguce da se zavrsi pun profil u oba smera za 5-6 meseci?
Dobro je da ce barem u tom delu biti pun profil odmah napravljen, mnogo je rizicna postojeca deonica obilaznice

Pogledaj post 3176 na ovoj temi i videćeš da se negde već crni asfalt.

Ne znam kad će izbori ali zvanični rok za Strabagovu deonicu je 21. oktobar 2012. dok je za deo koji radi Planum i Ratko Mitrović 29. decembar 2012.

shumar":25bqs0td je napisao(la):
Ne znam kad će izbori ali zvanični rok za Strabagovu deonicu je 21. oktobar 2012. dok je za deo koji radi Planum i Ratko Mitrović 29. decembar 2012.

Ma kad krokodil stigne, otvorice je u aprilu....

shumar":1g2rh7fx je napisao(la):

A koji deo je Strabagov, a koji Planumov i RM?

shumar":28rkf03n je napisao(la):

Znaci ipak ima da cekamo josh minimum 1god dana,a znajuci da kod nas sve kasni verujem i ivshe do zavrserka te deonice.

Odmah mi je delovalo da je skoro nemoguce da se zavrsi toliki posao do proleca 2012, bar ne u Srbiji...

Problem deonice Batajnica Dobanovci su petlje,put i mostovi kao sto videsmo ce se i zavrsiti relativno skoro.

Realno, što zbog izbora, što zbog dobro poznate prakse, najbliži smo scenariju otvaranja punog profila (uz verovatno neko suženje, na mostićima), ali uz polovične petlje, tako da je moguće tek poneko skretanje. Onda će verovatno kompletan završetak kilaviti kroz 2013.

kod dobanovačke petlje su stavili jedan sloj asfalta na rampama, betonskim gredama je premošteno 3/4 autoputa (ostaje još deo u smeru ka bgu, preko samog autoputa dok je, da se tako izrazim, pomoćna bočna saobraćajnica premoštena), e sad neko ko je stručan bi mogao na osnovu toga da proceni za koliko dana bi mogla biti gotova ta petlja, imajući u vidu i ono što je ranije bilo završeno (isključenje za obrenovac iz pravca bga i sve ono iz pravca šida što je završeno)

GOJE":1fsh6gwy je napisao(la):
Realno, što zbog izbora, što zbog dobro poznate prakse, najbliži smo scenariju otvaranja punog profila (uz verovatno neko suženje, na mostićima), ali uz polovične petlje, tako da je moguće tek poneko skretanje. Onda će verovatno kompletan završetak kilaviti kroz 2013.

Vrlo verovatno si u pravu, jer se mora resiti ovaj problem.

@hazard

odlicno, bas si me nasmejao, samo 2-3 lokacije za presecanja vrpce ostalo, znaci gotov koridor 10, nema vise sta da se uradi xixixi :laugh:

Vrh