Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Da, isticanju panoa predhodila je ,,gungula,,
kojoj su prisustvovale dve policiske patrole. . . . dr. detalji su mi nepoznati

Nisam hteo da uznemiravam forum dok se ne razjasni
jer u jednoj verziji sve je to davno isplaceno, a u drugoj nije ništa :rolleyes:

Koliko ja znam isplaceni su jos pocetkom '90-ih , a i znam ljude koji su kupovali tada stanove u naselju Kablar (Banovci) i izdavali ih sve ovo vreme.

Situacija kao sa Vojvodjanskom i Tosinim Bunarom.Sve posteni ljudi koji traze neosnovano puno novca.

Да ли сам добро разумео : добили су паре за откуп кућа 90-тих година, нису исељени јер није почела градња, кад је дошло време да почне изградња, они неће да се селе?

Да ли су те куће легалне? Чини ми се на оној слици да је онај чак ухапсио бандеру у своје двориште?

Да ли су ти што су узели паре 90-тих година, куће препродали па сад нови "власници" траже новац или исти траже поново?

Има ли некаквих детаља, не мора званичних, нешто што се прича тамо међу комшијама...

Ovo se odnosi na kuce pre nadvoznjaka,iz pravca Zemuna , i ta prica je 100%tacna a za ove druge nisam siguran. Koliko sam razumeo price ljudi problem je nastao kada je drzava promenila trasu puta ka Beogradu,jer prvobitno je bio plan da se postojeci nadvoznjak koristi kao auto-put ka Bg-u dok bi novoizgradjeni isao pre nadvoznjaka u pravcu NS. I eto sada su promenili plan i doslo je do konfuzije jer treba rusiti dosta kuca koje se nalaze oko 100m od auto-puta dok ove sto su isplatili niko sada i ne dira jer vise nisu smetnja. :D

Дејан ВБ, хвала, ако сазнаш још нешто, подели са нама :kk: +1

Opstinska vrednost stambene gradnje u Batajnici je 110000din/m2(oko 1100e/m2).E,sad uknjizeni gradjevinski placevi u ulici I reda vrede oko 30000e/1ar(zadnja prodaja kuce u glavnoj ulici).Na slici je prikazano 1800/din/m2(to je vrednost ne uknjizenih placeva tj.njiva a ne gradj.placeva.Razlika je u tome sto se zemljiste isplacuje po planu Batajnice iz 1978god.(zadnji DUP).Svo zemljiste koje je ne izgradjeno je poljoprivredno,i zato je cena mala.Naime,placa se po klasama zemlje 1,2,3 a ne po koeficijentu gradnje jer nije pretvoreno u gradjevinsko.Na tom mestu koeficijent gradnje je 1,6,ukoliko su kuca i plac uknjizeni.Pozadi je njiva i zato se gradjani bune za cene.Uopste se ne postupa po poreskoj upravi,vec se radi kako se hoce(jos smo mi u komunizmu).

Da li bi neko od vas pristao po toj ceni da bude isplacen,kad se zna da je u Batajnici kod Matijevica prodate dve kuce oko 12 ari placa, u istoj ulici i sa iste strane puta za (velike pare).

Не знам да ли је некад неко размишљао о следећем предлогу али ми делује као добро решење за нову обилазницу. Иначе приближно ову руту на слици и сада користе камионџије које желе да избегну центар Батајнице али само они најхрабрији који се не плаше да ће оштетити камион (иако је пут доста краћи и нема гужве). Сам пружни прелаз је у бољем стању а с обзиром да има мање колосека и није у близини станице мање је оптерећење на њему. Овај пут повезује тренутну индустријску зону у Н. Пазови, складишта која се налае на путу Батајница-Добановци као и будућу индустријску зону која би требало да настане око обилазнице. Добит би била поред скраћеног пута и измештање теретног саобраћаја из центра Нове Пазове и Батајнице. С обзиром да већ постоји добар део асфалтиран и да нема никаквих објеката на означеном путу мислим да би се уз мало средстава могао направити пут који би имао вишеструку корист. Можда се нешто и планира по том питању јер је скоро насут један мали део (означен белом бојом на слици) али ја нисам чуо да постоје неки планови по том питању. Да ли треба наглашавати колико би значио овај пут када се буде радио надвожњак у Батајници, могу да замислим која ће бити гужва а и овако имамо ситуацију да камиони беспотребно праве већу километражу и загушују центре НП и Бат.

Uploaded with ImageShack.us

Ne samo taj , nego bice tu podosta novih puteva narocito industriskih zbog čvorišta
za sada petlja i obilaznica da se završi , pa ce kasnije ona diktirati sve ostalo

возио сам се синоћ "целом" обилазницом од Орловаче до Добановаца. она је типичан доказ српске изреке "Не може јаре и паре". хтели сте обилазницу, ево вам је, али не у пуном профилу. иначе, мени није сметало што у тунелима нема светла, чак ми је ноћу и лакше када су угашена

spatiotecte":ekxu7b1w je napisao(la):
Konan":ekxu7b1w je napisao(la):
uh dobro je, zamalo da propustim Igora X ;)

E a gde je gostovao Igor X?

he, pa na onoj kuci gde pise da putevi daju, kolko 495 eura za kvadrat te kuce, stoji na nekoj banderi ogroman reklama plakat... ali da ne skrecem temu

Пун профил за промену :vops:

SAM_2400.jpg

Сликао djoledjole.

Зашто овај део обилазнице има облик лука а није најкраћи могући праволинијски правац на релацији Бат-Доб имајући у виду да је равница?

Delija":12zlob7h je napisao(la):
Пун профил за промену :vops:

SAM_2400.jpg

Сликао djoledjole.

Следећи логични корак по завршетку овог сектора би био да се укине оно скретање ка Новом Саду (и обрнуто) преко батајничког друма (односно новинарског аутопута) и да се све преусмери на обилазницу.

Gledao on "Tempo" petlje starom traskom do batajničkog nadvožnjaka ima ~10km uz brzinu ograničenu na 60km/h i gomilom semofora teško može da se predje i za 15 min. Sem ako ne ne podignu ograničenje na 80km/h al' ne vidim da će to da urade.

E sad kad naprave ovaj sekor 0. Daljina se penje na ~17km, ali bez semofora uz brzinu od 100 do 120km/h relaciju je moguće preći za tih 10 do 15 min. max.

Potrošnja goriva iako je relacija dalja je tu negde ako ne i manja jer sad to ne spada u gradsku vožnju.

edgeman":1ejjzqm2 je napisao(la):
Gledao on "Tempo" petlje starom traskom do batajničkog nadvožnjaka ima ~10km uz brzinu ograničenu na 60km/h i gomilom semofora teško može da se predje i za 15 min. Sem ako ne ne podignu ograničenje na 80km/h al' ne vidim da će to da urade.

пола сата ако имаш среће

Поуздано се стаје на сваки семафор при тој брзини. Проверено свакодневно.

Sektor O pocinje kod petlje batajnicke-put ka Dunavu(Ivan Milutinovic).Od starog batajnickog puta do Dobanovaca ima samo 7.3km.

orion":1xrq4b10 je napisao(la):
Зашто овај део обилазнице има облик лука а није најкраћи могући праволинијски правац на релацији Бат-Доб имајући у виду да је равница?
Па зато што је обилазница прстенасти правац, као што би то требало да буду и УМП и СМТ.

Vrh