Гага
Professional
Управо то, најједноставније и најлепше решење. Надајмо се да ће тако и бити.Arnorian":37jnm9gf je napisao(la):Jа бих одбацио све са грба осим крста са оцилима.
Управо то, најједноставније и најлепше решење. Надајмо се да ће тако и бити.Arnorian":37jnm9gf je napisao(la):Jа бих одбацио све са грба осим крста са оцилима.
Јесте офф-топиц али мене и тако мало нервира ова кукаста латиница коју користе Хрвати, Словенци, и Чеси. То по мени није наше изворно писмо и нама би било боље да користимо транскрипцију као Руси, Грци, Кинези, Бугари...
JohnnyLee":1u9qkulg je napisao(la):јер је наша комбинација јединствена
ACR":4g8uudjl je napisao(la):Јесте офф-топиц али мене и тако мало нервира ова кукаста латиница коју користе Хрвати, Словенци, и Чеси. То по мени није наше изворно писмо и нама би било боље да користимо транскрипцију као Руси, Грци, Кинези, Бугари...
Pa ako ćete da tražite naše izvorno pismo, onda bolje da razmišljate o palcima umočenim u mastilo ili ne znam šta, pošto je jedina razlika između ćirilice i latinice u tome iz kojeg od dva Rimska Carstva je to pismo došlo. A pošto na grbu imamo dvoglavog orla koji simbolizuje jedinstvo Rimskog carstva, moraće onda i oba pisma da važe.
Apropo kučica i kvačica, to je nastalo u otprilike isto vreme kao Vukova ćirilica a slovo "đ" kontribuirao je Srbin Đuro Daničić. Ali to ste sve znali, niste pričali napamet, jelda?
orion":saj81tgo je napisao(la):JohnnyLee":saj81tgo je napisao(la):јер је наша комбинација јединствена
није јединствена пошто такву заставу већ користи Република Српска. И да није тако прихватљива ми је тренутна застава (или да будем прецизнији не смета ми грб на застави). Што се тиче грба као и већини смета ми нови кљун.
JohnyBgood":37o5sms5 je napisao(la):И мене не занима кад су куке настале, ружне су и глупе јер као пишеш некаквом латиницом али чик да ти неки цариник или учесник међународног скупа како-тако прочита име ако се зовеш Жељко Цвијић. Бугари, Руси, Грци немају те проблеме. Знам ја да је мало вероватно да ћемо да пређемо на транскрипцију, али остајем при ставу да је кукаста латиница жешћа глупост.
JohnyBgood":3eg9a0u7 je napisao(la):A ako me to mrzi onda me po definitziji mrzi da ukljutchim i kukastu latinitzu, tako da mi preostaje ili transkriptzija ili da koristim onaj "nemusti" (nemushti) jezik koji polako preovladava..
GHOTI? :laugh:ACR":1hxfub8s je napisao(la):Haha, evo uknjižen plusićććć (tm). Podsetilo me na Marka Tvena i čuveni komad o reformi engleskog. :lool:
Wile E. Coyote":eh4wva6h je napisao(la):Арноријан, длака у јајету: заправо се бета изговара као В, тако да би бету и виту требало да замениш.
JohnnyLee":eh4wva6h je napisao(la):какве везе сата ћирилица и латиница имају са грбом?