Šta je novo?

Novi Sad - Opšta tema (gradski život i vesti)

Kako gledam ovaj sordos sve me vise podseca na english garden u minhenu mada za to bi trebalo da se sredi malo da ne bude divljina
 
Kako gledam ovaj sordos sve me vise podseca na english garden u minhenu mada za to bi trebalo da se sredi malo da ne bude divljina
Нека Шодрош остане овакав какав је сада, једино шта треба урадити јесте окренути клупе на насипу поред ка шуми и дунавцу.
 
IMG_20240404_182128_916.jpg

Северна фасада дворца грофа Хадика из 1778., данас пољопривредне школе. Јужна фасада и половина западне фасаде су сређене.
IMG_20240404_182622_143.jpg

Адаптирана је стара кућа у улици Царице Милице, једино су столарију заменили, мало даље у улици се налазе архитектонски и, у домену културног наслеђа веома вредне куће, нажалост, једна од њих се урушава, једна ( дијагонално од ове на слици) је срушена. У истој улици су срушене још две старе куће.

Нови Сад, уз насип код Универзитетског парка сређује се простор око плажице.
IMG_20240404_114903_619.jpg
 

РЕПОРТЕРИ ДНЕВНИКА НА ТРАСИ БРЗЕ ПРУГЕ ОД НОВОГ САДА ДО СУБОТИЦЕ​

Радови у Кисачу и Степановићеву у финишу; Ничу и три нове станичне зграде​

 

УСКОРО ПОЧЕТАК „НС БАЈК” СЕЗОНЕ Паркинг сервис сређује станице за бицикле​


У току су припреме за почетак „НС бајк” сезоне што, између осталог, подразумева фарбање станица за изнајмљивање бицикала.
а


Из „Паркинг сервиса” најављују да ће нова сезона изнајмљивања ускоро почети, као и да би корисници требало да замене картице.
– У циљу побољшања и унапређења „НС бајк” система за изнајмљивање бицикала, неопходно је да се замене корисничке картице, што корисници могу учинити у просторијама нашег предузећа на Булевару Михајла Пупина 1, други спрат, канцеларија 206 и то радним данима од 9 до 14 часова, као и на благајни у Улици Филипа Вишњића 47, радним данима од 14 до 19 и суботом од 9 до 19 часова – објашњавају у ЈКП „Паркинг сервис”, те напомињу да је замена корисничких картица бесплатна.
Док траје сезона, црвене двоточкаше могуће је изнајмити 24 часа дневно и то на 15 места широм града.

а

Фото: А. Чегар
Нови Сад је одавно познат као град бициклиста, којих по неким проценама има између 40.000 и 50.000. Осим тога, Нови Сад је први град у Србији који је увео субвенције за куповину двоточкаша. За сада у граду има око 100 километара бициклистичких стаза, а планирано је да их буде више од 300.

 
Конкурсни рад за Дом југословенског учитељског удружења у Новом Саду, перспективни приказ, 1935.


433887203_839155698247760_3571833199030481573_n.jpg

 
Kolega, ako može samo više pojedinosti o projektu? Ko je investitor? Hvala unapred na odgovoru.
 
MD Ventures jeste firma Tadica i u pitanju je ovo ako se ne varam:

 

УСКОРО УРЕЂИВАЊЕ ДЕЧЈИХ ИГРАЛИШТА​

Град издваја више од 300 милиона динара​

Из године у годину Нови Сад све више новца издваја за уређивање дечјих игралишта и терена, не само у граду већ и у приградским насељима. Управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала је тендер, процењене вредности готово 301,7 милиона динара (301.666.666), без ПДВ-а, за набавку и уградњу опреме и подлоге за нова дечја игралишта на, како је објашњено, местима старих и постојећих.

а

То је, иначе, једно од свакако највећих улагања, када је реч о уређивању и опремању игралишта и рекреативних терена.
„Игралишта на територи града постоје, али су у великој мери девастирана и неприлагођена захтевима и потребама деце у савременом времену. Планирана дечја и рекреацона игралишта су ‘нове генерације’, нових технологија, прилагођена интересовању и психофизичким способностима деце данас. Усвојен је концепт комбинације ‘стандардних – класичних реквизита за дечја игралишта’, али кроз иновативно решење за дату јавну функцију, са започетом идејом остварења ‘здравог окружења’ за децу различитог узраста, за развој моторичких функција и спортског духа. Игралишта су прилагођена психо-моторичком статусу малишана од једне до пет година, па све до оних од 14 и више година старости. Игралишта се изводе на претходно припремљену одговарајућу конструктивну подлогу, са завршном обрадом од синтетичких материјала, гумених плоча тзв. тартан плоча”, наводе надлежни у документацији објављеној на Порталу јавних набавки.

а

Фото: Dnevnik.rs


Нови Сад ослушкује потребе становника​

У прилог томе да Нови Сад ослушкује потребе својих становника, поготово када јер о уређивању дечјих игралишта, говори податак да суграђани на платформи „Твој град” могу предлагати и гласати на којим ће локацијама бити изграђена нова игралишта.
- Водећи рачуна о равномерном развоју и стварању једнаких стандарда и услова за живот и одрастање, како у граду тако и у приградским местима, планирано је постављање чак 47 потпуно нових локалитета намењених нашим најмлађим суграђанима, по једно на територији сваке месне заједнице. Веома нам је важно мишљење наших суграђана, и позивамо све на активно и непосредно учешће у одабиру локација. На платформи „ТвојГрад” можете да доставите предлоге локација у вашем кварту, комшилуку, на којима бисте желели да проводите време са децом у одмору и забави - поручују из Града.


а

Како се из техничке спецификације може приметити, предвиђена је набавка 52 различите справе за дечија игралишта и теретане на отвореном, између осталог, више врста мултифункционалних композиција, љуљашки, клацкалица, њихалица, кула с тобоганом, пењалица, интерактивних панела, вртешки, зип-лајн композиција, те реквизита за вежбе пропадања, згибове, али и симулацију ходања и веслања. Када је реч о мобилијару, Град купује 40 клупа, 20 корпи за отпатке и исто толико информативних табли.
Тачне локације игралишта која ће бити опремљена у тендерској документацији нису наведене, то ће бити утврђено након што 8. маја буде завршено подношење понуда, односно вероватно ће зависити од понуђене цене опреме и радова, у складу с дефинисаним буџетом.

 
Šest dana besplatnog parkiranja u Novom Sadu

JKP "Parking servis" obaveštava Novosađane da neće naplaćivati parkiranje u zonskom sistemu naplate od srede, 1. do ponedeljka, 6. maja.

NS bajk sistem za iznajmljivanje bicikala nesmetano će raditi za vreme praznika.

Redovna naplata parkiranja
i registracija korisnika NS bajk sistema počinje od utorka, 7. maja.

www.mojnovisad.com/vesti/sest-dana-bespl...om-sadu-id61655.html
 
Vrh